Antalya'da sorun var aile içinde konuşalım

Antalya'da sorun var aile içinde konuşalım
Sekiz büyükşehirden yedisinde oylar artarken Antalya'da CHP'ye desteğin düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu'na Akaydın zirve çağrısı yaptı. 'İki yıldır ilde sıkıntı var' dedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Antalya'daki oylarda düşüş yaşadıklarını açıklamasının ardından gözler Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'a çevrildi. Göreve geldiği günden bu yana parti örgütüyle ve ilçe belediyeleriyle sorun yaşayan Akaydın, oy oranlarındaki düşüşün perde arkasını AKŞAM'a anlattı:

SIKINTIYI ANLATTIM
- Yapılan anketle ilgili ön bilgiler yaklaşık bir ay önce tarafıma ulaştı. Genel Başkan'ın bu açıklamasını bekliyordum. Antalya'da CHP'nin başında olduğu kurumlar ve örgütleri ilgilendiren sorunlar var. Sayın Genel Başkanımızı bir buçuk ay kadar önce ziyaret ettim.
Projelerimi anlattım, aile içi sıkıntılardan bahsettim. Benimle ve büyükşehirle ilgili sorun olup olmadığını sordum. Olmadığını, çok memnun olduğunu söyledi.
- Anket, Antalya il genelini mi yoksa Büyükşehir Belediyesi'nin hudutlarını mı kapsıyor bilmiyorum. Eğer il hudutlarını kapsıyorsa, Sayın Genel Başkan liderliğinde il örgütleri, CHP'li belediyeler ve başta Sayın Deniz Baykal olmak üzere bütün Antalya milletvekillerinin bir masa etrafında toplanıp bu şablonu bir zirvede tartışılması lazım.

HALK DESTEĞİ VAR 
- Ben bu meseleleri ancak aile içinde tartışırım. Nitekim 10 gün kadar önce, Deniz Bey'i, Kemal Bey'i, Gürsel Tekin'i ve Genel Sekreter Tamaylıgil'i aradım. Antalya'daki sorunları paylaştım. 
- Baykal döneminde de sorunların çözümü  için toplantılar düzenlendi. İlçe belediyelerimizle de sorunlarımız var biliyorsunuz. Muratpaşa Belediyesi'yle Manavgat Belediyesi'yle... Bunların detaylarına girersek doğru olmaz. Bir ilde sıkıntı varsa,
 zirvede gündeme getirilmelidir. Sorun da var. İki yıldır var. 
- Avrasya Kamuoyu Araştırmalar Merkezi'nin araştırmasına göre arkamda yüzde  67 civarında halk desteği var. 

BAYKAL YORUM YAPMADI 
- 29 Mart yerel seçimlerinde 2004'e kıyasla CHP'nin oyunu yüzde 30'dan 41'e çıkarmış bir belediye başkanıyım. Diğer bir deyişle oylarımızı 70 binden 218 bine çıkarmış bir belediye başkanıyım. Bu CHP'nin beklemediği bir oy oranıdır.
Eski CHP lideri Deniz Baykal ise konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Kamuoyu önünde tartışmam
- Yerel seçimlerle genel seçimlerin karıştırılmaması gerek. 2007 seçimlerine göre kıyaslama yapıldığında partinin oylarında bir düşüş varsa başarısızlıktan söz edilebilir. Böyle bir tartışmayı başlattığı için Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu kutluyorum. Antalya'nın buna ihtiyacı vardı. Çünkü Antalya'da bir sorun var. Ancak bu sorunları kamuoyunun önünde tartışamam. En son İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda gündeme getirdim.

Mardinli kadınları dinleyecek
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliklerine CHP üst düzeyde katılacak. Bu yılkı kutlamalar için Mardin'e gidecek olan Kılıçdaroğlu'na eşi Sevim Kılıçdaroğlu da eşlik edecek. Genel Başkan Yardımcısı Gülsün Bilgehan, 'Niçin Mardin'i seçtik? Çünkü Mardin dinlerin ve kültürlerin buluştuğu bir yer. Bilge Köyü katliamı, M.Ç.'nin yaşadığı dram hepimizin zihninde' dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.