ARAYIŞLAR SÜRÜYOR!

ARAYIŞLAR SÜRÜYOR!
22 Nisan 2012 günü ilçe kongresi yaşayacak olan CHP Büyükçekmece’de ilçe başkanı arayışları sürerken, Tazegül ve Gökbulak’ın uzlaşma toplantısı gerginlik ile sonuçlandı.


Bir tarafta Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün kendisine yakın ve rahat çalışabilecek ilçe başkanı aramaktayken diğer tarafta örgüt daha bağımsız olsun diye çaba sarfedenler ise kendilerine yakın, örgütün hakkını koruyacak, dik duracak, eğilmeyecek, bükülmeyecek kavga etmeden demokratik ortamlarda CHP’nin hakkını koruyacak ilçe başkanı arayışındalar.

 

GERGİN TOPLANTI!

 

Daha önce ilçe başkan adaylığını açıklayanlardan; Dursun Tazegül ve Ali Ulvi Gökbulak haftasonu eski MALTIZ şimdilerde HASIR ET LOKANTASI’nda bir araya geldiler. Eski ilçe başkanlarından Dr. Ali Şeker’in de eşlik ettiği toplantıda yaklaşan kongre öncesi beraber bir liste çıkarıp çıkartmamak ve birlikte hareket etme arzusu cevap bulmadı.

Şeker her ne kadar ısrar ile iki ayrı listeye gerek yok, anlaşın, uzlaşın beraber olun çabalarını gösterse de Tazegül ve Gökbulak ise ‘İlçe başkanı bel olmalıyım’ ısrarlarını sürdürdüğünden toplantı gerginlik ile sonuçlandı.

 

YİNE ERTELENEBİLİR!

 

Bu cephede uzlaşma arayışı bir kez daha gerginlik ile sonuçlanırken diğer taraf da boş durmayarak daha değişik ilçe başkanı adayı arayışlarını sürdürmekte. Yine daha önce adaylığını açıklayanlardan Yalçın Taştan (Demokratik Taban Birliği adayı) ve Ömer Faruk Öztürk (Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün desteklediği aday) çalışmalarına ara vermeden devam ederken kongrenin hala 22 Nisan 2012 günü de yapılıp yapılmayacağı netlik kazanmadı.

 

İL BAŞKANINDAN FIRÇA!

 

İlçe Seçim Kurlu Başkanının ısrar ile seçim yapılan delegelerin olduğu isim listesini değilde, 80 kişinin adının silindiği listeyi kongreye sunacağını açıklaması itiraz olduğu halde yine kongrenin ertelenmesine sebep olabilir.

Bu arada bir diğer gelişme ise CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın bütün adayları makamına çağırarak ‘Kavgasız gürültüsüz bir kongre istiyorum. Kim seçilirse seçilsin benim ilçe başkanımdır. Ancak her hangi bir olaya sebebiyet verenin ise gözünün yaşına bakmadan seçilse bile görevden alırım’ dediği öğrenildi.

 

HABERDAR HABER MERKEZİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.