ASFALTLANMADIK YOL KALMAYACAK

ASFALTLANMADIK YOL KALMAYACAK
AK Parti Silivri ilçe Başkanı Metin Karakaş, Kadıköy’de Muhtarlarla sabah kahvaltısında bir araya geldi. Köy yollarının sorunlarının konuşulduğu toplantıda, İlçe Başkanı Metin Karakaş, Seçim yatırımlarını bir bir sıraladı. Büyükşehir Belediyesinin yatır
Özçelik;  Daha iyi bir Silivri için hep birlikte çalışacağız 
Silivri Kadıköy’de bir kahvehanede düzenlenen toplantıya, 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca, İBB Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Mehmet Özçelik, Yol Bakım Onarım Dairesi Silivri Şefi Murat Ceylan, Belediye Meclis üyeleri, ilçe yönetim kuru üyeleri ve tüm muhtarlar katıldı. Toplantıya katılan İBB Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Mehmet Özçelik, muhtarların taleplerini dinledi. Daha önce bir ton asfalt için Milletvekillerinin kapısında beklendiğini söyleyen Özçelik; “  Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatıyla köylerimize yatırım yapmaya gayret gösteriyoruz. Eskiden bir ton asfalt için milletvekillerinin kapılarından bekleniyormuş. Ama şimdi asfalt girmedik köy kalmadı. Bu dönemde de çok ciddi asfalt yatırımı var. Yollarımızı nasıl iyileştirebilirsizin peşinde koşmaya başlıyoruz. Belediye bütçesini çok iyi değerlendirmemiz lazım. İlçe Başkanımız Metin Karakaş ve Muhtarlar Derneği Başkanımız Muharrem Eren’in yönlendirmeleriyle düzgün yatırımlar yapma gayretindeyiz.

Sizlerle birlikte daha iyi bir Silivri için çalışacağız” dedi.  
 Karakaş; Şehir merkezine yapılan  hizmetlerin aynısı köylere de yapılacak 
Kadıköy Muhtarı Nihat Erol’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Metin Karakaş, köylere yapılacak olan yatırımları bir bir sıraladı. Seçim öncesi ve sonrasında Silivri’nin köylerine yapılacak yatırımlardan bahseden Karakaş, Muhtarlardan da destek istedi. Şehir merkezine ne hizmet yapılmışsa köylere de aynı hizmetlerin yapılacağını söyleyen Karakaş;  “ bir çok bölgeyi gezmiş bir kardeşiniz olarak, zaman zaman Anadolu’ya ve Avrupa’yı gezdiğimiz zaman, Silivri’de ki köylerin ne kadar şanslı olduğunu, Çatalca’nın ne kadar şanslı olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Tabii ki yollarımız zaman zaman bozuluyor. Zaman zaman bunlarla ilgili gerekli tamiratlar yapmamız gerekiyor. Ama bir çok Anadolu vilayetinden daha daha büyük olan bir Silivri İlçesinde bu yol ağırlığını organize etmek, bakımını yapmak, hakikatten kolay olmasa gerek. Hem çok ciddi şekilde sıcak asfalt dökmek, hem alt yapı yapmak, hem doğalgaz getirmek, hem de diğer hizmetleri gerçekleştirmek gerçekten hizmet noktasında ki bakış açımızın en güzel göstergelerinden bir tanesi. Çünkü orman köyleri dediğiniz zaman vakti zamanında, Özel İdareden belli paylar almak kaydıyla, yine köylünün kendi aralarından topladığı paralarla kendi imkânlarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlardı. Parası olan köyler biraz kendini döndürüyordu ama parası olmayan köyler kaderine terk ediliyordu.  Ve bir hizmet bakış açısıyla, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Köylü Milletin Efendisidir” sözü gereği hakikatten burada çok ciddi hizmetler yapılmaya başlandı. Ve zaman içerisinde de bu hizmetlerin mesafesi bir şekilde tamamlanarak, şehir içerisinde hangi hizmetler varsa köylerde de o hizmetler yapılacak” dedi. 

Karakaş; Muhtarlardan özel destek istedi 
Seçimlere 8-9 ay kaldığını söyleyen Karakaş; “Orman köylerimiz artık mahalle oldu. Birileri benim oyumla çobanın oyu bir olur mu diyordu. Ama şimdi köylünün oyuyla şehir merkezinde oturanın oyu aynı olacak. Artık köydeki vatandaşımızda Belediye Başkanını seçecek ve değerlendirecek.  Bunu nerden değerlendirecek? Alt yapıyla olsun, temizlik işleriyle olsun, doğalgaz çalışmalarıyla olsun bunu hep birlikte değerlendirip çok ciddi adımları birlikte atacağız. Şehir merkezini geçtik. Şu anda Çeltik, Yolçatı, Fener, Alipaşa, Gazitepe ve Kadıköy de olmak üzere 6 tane köyümüzde doğalgaz var. Şu anda 4 köyümüzü de yatırım programına aldırdım. Seymen, Büyük Kılçlı, Küçük Kılıçlı ve diğer bir iki köy daha keşif programlarımızla birlikte oralarda doğalgaza kavuşacaklar.  Ama şu samimiyetle söylemek istiyorum ki; yol dediğimiz zaman insanlar ayrı bir şekilde beklenti içine giriyorlar. Ama şu anda Silivri’de yatırım programına alınan yolla Anadolu’da üç dör tane vilayetin içerisindeki yol problemini çözebilirsiniz.  Yaklaşık 100 bin ton asfalt yine bölgemize dökülecek. Bu konuda köylümüzün rahat ulaşımı da sağlanmış olacak. İnşallah Kadıköy’ümüzün beklentisi ve  Kavaklı Gazitepe istikameti, Gazitepe Fener istikameti,  yine İnceğiz Kadıköy arası olan bütün yollar yatırım programına alınmak suretiyle, hızlı bir şekilde yapılacak ve sizlerin hizmetine sunulacak. Önümüzde 8,9 ay sonra seçim var. Bu seçimlerin yatırımları işte böyle oluyor arkadaşlar. Öyle lafla olmuyor. Hani tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olur misali, harmanda da geleceğiz. Biz bu anlamda sizlerden bu talebimizi isteyeceğiz. Bunun için ben muhtarlardan özel destek istiyorum” dedi. 

Köylerde imar sorunu kalmayacak, Muhtarlarla birlikte ruhsat vereceğiz
Yeni yasayla birlikte 2014’de köylerin mahalle olacağını hatırlatan Karakaş; “ Özellikle ben burada imar mevzuatından bahsetmek istiyorum. Kadıköy hariç köylerin 1’5000’lik planları 2009 yılında yapılmıştı. 1/1000’lik planlarda kısmen Silivri Belediyesi tarafından tamamlanmak suretiyle hizmete açılmak noktasında bekliyordu. Şu anda köyünde imar çalışması inşaat çalışması yapan var mı? Tam 4,5 yıldır sadece  köylerde değil, Silivri’de dahi 8 ayda yapılacak hizmetler  4,5 yıldır yapılmadı. İmar açısından bu hizmetler yapılamadı. Ben burada söylüyorum ki; 2014 yılında bizim bir ayağımız muhtarlar olacak. Biz muhtarlarla birlikte ruhsatımızı vereceğiz. Onlarla birlikte bu işi yapacağız. Ama hepsinden önemlisi bedava proje çizip getireceğiz muhtarlarımıza. Biz bir kuruş para almadan projeyi çizip muhtarlarımıza getireceğiz. Ondan sonra kim nereye isterse belediyeden izin alıp inşaatına başlayacak. Bunu Sayın Başbakanımız yasaya madde olarak koydu ve köylerden 5 yıl hiçbir şekilde harç alınmayacağını da söyledi. İkincisi su fiyatları köylerde düştü. Ama 2014’den sonra su fiyatlarınız daha da düşürülecek. Üçüncüsü belediye fonunun yüzde onunu köylere ayırmak zorunda” dedi. 

Kaynarca; Dün hayal bile edemediklerimizi, bugün gerçekleştiriyoruz
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş’ın Kadıköy’de Muhtarlarla birlikte düzenlediği toplantıya katılan Milletvekili Tülay Kaynarca,Tapusuz köylerle ilgili henüz bir karar çıkmadığını, çalışmaların devam ettiğini söyledi.  İstişare kültürünün çok değerli olduğunu söyleyen Milletvekili  Kaynarca; “Yapılacak olan çalışmalarla ilgili hangi yollar hangi güzergahta, hangi zaman dilimleri içerisinde yapılacak, haritalarıyla birlikte Mehmet başkanımda buraya geldi ve sizlerle istişare ederek bu dönemi de inşallah kazasız belasız atlatacağız. Ben listeye baktığım zaman çok hoşuma gitti. Çünkü kaç yıl öncesi böyle bir şeyi hayal bile edemezdik. Allah’a çok şükür bugün köylerimize doğalgaz alt yapı çalışmalarından bahsediyoruz.  Aynı zamanda Çatalca’da da çalışmalar var. Orada da tüm alt yapı çalışmaları bitti. Mehmet başkanıma ben çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu duyarlılık,  beraberinde bu 3 aylık zaman diliminde asfalt sezonu döneminde yaşanacak artıları ve eksileri yine  birlikte istişare etmeniz demek. Diğer bir konu ise, tapusuz 3 tane köyümüz vardı. Danamandıra, Sayalar ve Çayırdere. Bu konuyla ilgili önceki hafta Müsteşar Naci bey ile görüştüm. İski’den çalışma istedik,  Kadastrol çalışmalarda da iptal edilenler var dedi.  Onları da bizim elimize geldikten sonra çalışma yapacağız, zaman istiyoruz, henüz  o kanun maddesini  çıkartamayız dedi. Bende size aktarmış olayım. Ama tapusuz köy olmasından kaynaklanan tarım yapıyor olmalarıyla alakalı bazı zorluklar vardı. Onun önüne geçmek için bir yönetmelik hazırlığı var. çok ayrıntısına girmiyorum. Çünkü 10 gün sonra netleşecek. Netleştiği zaman sizlerle paylaşacağım. Bizim için bütün köylerimiz çok değerli. Dünden bu güne çok aşama kaydedildi” dedi.  

Girgin; Düve fiyatları aşağıya çekilecek 
Toplantıda konuşma yapan AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Halit Girgin, Düveler yüzünden icralık olan köylülere düve fiyatlarının düşürüleceğinin müjdesini verdi.   İl Tarım komisyonda görev aldığını söyleyen Girgin; “Sizlerle bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bu dönem yaklaşık 5 Milyar mikro kredilere ayrıldı. Dolayısıyla 13 köyümüze hizmet getirmeye devam edeceğiz. Daha önce geri dönüşümlü hayvan projesinde bazı vatandaşlarımız geri ödeme konusunda sıkıntı çektiği için geri ödeme rakamlarını geriye çekiyoruz. 2 bin 200 lira olan düve fiyatları geriye ödeme yapılmadığı için 4 bin 77 liraya yükselmişti. Biz bu fiyatın daha aşağıya çekilmesi için, tüm siyasi parti temsilcilerimiz ve muhtarlarımızın girişi oldu. İnşallah bu rakamların daha aşağıya çekildiği müjdesini de önümüzdeki günlerde sizlere ileteceğim. Ayrıca tekrar mikro kredi talebinde bulunan vatandaşlarımız bu desteklerden yine yaralanabilecekler”  

Eren; Kadir abimize söyleyin; Kadıköy’e biçerdöver göndersin
Kadıköy Muhtarı Nihat Erol’un ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren ve tüm muhtarlar katılarak, köylerinde ki yol sorunlarını dile getirdiler. Toplantıda söz alan Silivri Muhtarlar Derneği Başkanı Muharrem Eren;  Ben buradan ilk önce Büyükşehir Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Bu güne kadar bizim bir dediğimizi iki etmedi. Karla mücadelede bıçak dedik. Bıçakları verdi. Bıçaklara mazot parası dedik, çalışmadan mazot parasını aldık. Fener köyüne biçerdöver dedik. Biçerdöver gönderdi. Bunun için çok teşekkür ediyorum. Ama Kadıköy’ün de bir biçerdöver’e ihtiyacı var. Oraya da bir biçerdöver gönderirse çok makbule geçecek.  Bir ata sözü var, “ Harman Davran” diye. Harman zamanı herkes davranıyor ekinini biçecek diye ama bir tane makine var. O makinanın da her köye yetişmesi zor. İnşallah Kadir abimiz,( Kadir Topbaş ) Kadıköy’e de bir biçerdöver gönderir. 

Eren, Özçelik’i plaket ile onurlandırdı 
İSKİ  ve İGDAŞ’ın çalışmaları yüzünden bazı köylerde asfaltlama çalışmalarının yarım kaldığını söyleyen Eren; “Sayın Mehmet Özçelik Başkanımla biz 2002 yılında bir toplantı yaptık. Bu toplantıda tüm köylerin sıcak asfalt çalışmalarına başlıyoruz dedi.  Ve 3 yılda birçok köyümüze sıcak asfalt döşendi. Sadece birkaç tane köyümüz kaldı. Ama İSKİ’nin, İGDAŞ’ın köylere girmesiyle bu çalışma konusunda geri adım atmak zorunda kaldık. Ama arkadaşlar sanmasın ki bu hizmetler kalacak. Bu çalışmalar devam edecek. Kümes içine kadar sıcak asfalt döşenecek. 3 yıl içinde 9 tane köyümüze sıcak asfalt çalışması yapıldı. Ama diğer köylere İSKİ ve İGDAŞ girdiği için bu çalışmalar yarım kaldı. Kimse üzülmesin bunların tamamı sıcak asfalt olacak. Ben Köylerimize yaptığı asfalt çalışmalarından dolayı Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Mehmet Özçelik ‘e çok teşekkür ederim” dedi. Eren konuşmasının ardından, İBB Yol Bakım Onarım Daire Başkanı Mehmet Özçelik’e köylere yaptığı asfalt çalışmalarından dolayı bir plaket ile teşekkür ederek onurlandırdı. 

MUHTARLAR’DAN KARAKAŞ’A DOĞUMGÜNÜ SÜPRİZİ 
Kadıköy’de Muhtarlarla bir araya gelen AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karkaş’a muhtarlar doğum günü sürprizi yaptı. Muhtarların doğum günü sürprizi karşısında duygulana Karkaş, hazırlanan doğum günü pastasının üzerinde ki mumları üflerken, “ Doğum günümde benim için en güzel hediye bölgemize yapılacak yatırımlardır” dedi.  
HABER/ FATMA SARIBIYIK 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.