‘Askerin süngüsünden Tayyip’in copuna’

‘Askerin süngüsünden Tayyip’in copuna’
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, YAŞ sürecinde yaşananlarla ilgili olarak “Askerin süngüsünden kurtulalım derken Tayyip’in copu geliyor” değerlendirmesini yaptı.

Dün parlamentoda düzenlediği basın toplantısında 31 Temmuz Pazar günü Türkiye-İran sınırında Esendere Sınır Kapısında bir milletvekilinin bir pankart açtığını vurgulayan İnce şunları söyledi: Dediler ki Kürdistan özerk bölgesi’; ikinci pankart, Pasaportsuz giriş yasaktır.’ Sınırı kapatmak anayasal hakkımızdır dediler. Üç gün boyunca hükümetin sesi çıkmadı. O kabadayı Başbakanın gıkı çıkmadı. Aslan kesiliyor herkese, profesörlere, generallere, muhalefete, gazetecilere, burada kedi bile değil. Bırak kediyi kâğıttan bir kaplan bile değil. Meşenin dalını gösterdiler sustu, özerklik ilan ettiler sustu, bayrağımızı indirdiler sustu. Sınırda bu devletin bayrağı indirildi, Başbakanın gıkı çıkmadı. Hakkâride devlet yok. Orada kabadayı Başbakan yok. Çakmak Salonunda aslan, Hakkâride kedi olan bir Başbakanla karşı karşıyayız.

‘Sivil irade askerleşiyor’

İnce, şu anda bu ülkede 173ü muvazzaf 250 subayın tutuklu olduğunu, hiçbiri hakkında kesinleşmiş yargı kararı olmadığını vurgularken Biz bu ülkede askerin süngüsü gitsin istiyoruz. Ama askerin süngüsünden kurtulalım derken Tayyipin copu geliyor. Sivilleşmek hepimizin özlemidir. Ama askerin siyasallaşması kötüdür. Ama daha kötüsü sivil iradenin askerleşmesidir. Hitler, Mussolini, Stalin de sivildi dedi.

İnce, “AKPnin yargısı var, üniversitesi var, medyası var, patronları var, futbol takımları var, şimdi AKPnin ordusu da oluyor. Teslim olma süreci yandaşlıktan uşaklığa dönüşmek üzeredir. Türkiyede kurumlar iktidara yandaşlık ve uşaklık yapıyor, iktidar da birilerinededi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.