Avcılar siyaseti kızıştı!

Avcılar siyaseti kızıştı!
Üç dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Mustafa Değirmenci 2014 Yerel Seçimleri’nde de dördüncü defa bu göreve talip olacak mı olmayacak mı tartışmaları sürerken, Dr. Handan Toprak CHP’den, Avcılar belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

 

 

Avcılar’da 20 yıldır sağlık sektöründe hizmetler veren ve aynı zamanda CHP İstanbul İl Kadın kollarında sağlıktan sorumlu başkan yardımcılığı görevini yürüten Dr. Handan Toprak Avcılar belediye başkan aday adayı olduğunu açıkladı.

 

 

Avcılar Atapark’ta düzenlenen basın toplantısı ile aday adaylığı sürecini değerlendiren Toprak’ı bu gününde Sivil Toplum Kuruluşlarının bazı temsilcileri de yalnız bırakmadı.

 

 

Sağlık sektöründe ki deneyimini ve kalite uzmanı olmasının verdiği avantajları siyasete yansıtacağını belirten Dr. Handan Toprak aday adaylığının CHP Avcılar ilçesine heyecan ve ivme kazandıracağını belirtti.

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nden Avcılar Belediye Başkan Aday Adayı olmasını değerlendiren Toprak şunları söyledi; “ Aday adaylığımın Avcılar’ın zaten aktif ve dinamik olan siyasi yaşamına yeni bir heyecan ve ivme kazandıracağı inancını taşıyorum. Amacımız; partimizde benimle birlikte yeni kadroların varlığını ve gücünü göstererek Belediye Başkanımızın moral ve motivasyonunu artırmak,

Yerel yönetimlerde kurumsal belediyecilik anlayışı ile hizmet kalitesini sürekli ve düzenli artırmak hedefinde olan partimize yeni insan kaynağı oluşturmak,

Partimizin yeni dönemde hedef ve politikalarını halkımıza iyi anlatmak suretiyle yerel yönetimlerde iktidarını gerçekleştirmek”

 

Sivil Toplum Kuruluşları demokrasinin olmazsa olmazıdır

Demokrasinin olmazsa olmazının sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler olduğunu önemle vurgulayan Dr. Handan Toprak “ Demokrasiye inanan bir insan olarak siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının önemini çok iyi biliyorum. Sivil toplum kuruluşları demokrasinin olmazsa olmazlarındandır. İsviçre’de nüfusun yüzde 98’i çeşitli sivil toplum kuruluşu ve ya siyasi partiye üyedir. Bu durum onların ne kadar katılımcı bir demokrasiye sahip olmasının yegane göstergesidir ve onların kalkınmasına yardımcıdır. Biz de bu oran ise çok düşük. Onun için de diyoruz ki siyasi kuruluşlara ve sivil toplum kuruluşlarına daha aktif katılımımız olmalı. Biz de bu duygu ve düşüncelerle yola çıkarak aday adaylığımızı açıklama kararı verdik. Aday adaylık sürecimiz deki zenginlik partimizin, Avcılar’ın, İstanbul’un ve Türkiye’nin kazanımıdır” şeklinde konuştu.

 

CHP Avcılar İlçe örgütünde aday adaylığını ilk açıklayan kişi olduğunu belirten Dr. Handan Toprak, “ Partimizin ilk aday adayı benim. Ancak partimizde ne kadar çok aday adayı olursa bu partimizin zenginliğinin göstergesidir. Bu süreçte adaylık kesinleşene kadar birçok arkadaşımızla beraber bu yolda yürüyeceğiz. Örgütümüz kimi seçer ise biz onunla beraber seçim sürecinde  CHP bayrağı altında çalışırız” dedi.

 

Atatürk ve Cumhuriyet kazanımları sayesinde şu anda aday adaylığını açıklayabilmekten dolayı Atatürk’e borçluyum diyen Dr. Handan Toprak, “Ağayla marabayı, kadınla erkeği eşit hale getiren Mustafa Kemal Atatürk’e ve Cumhuriyete borçluyum. Onun sayesinde okudum ve onun sayesinde şimdi buradayım ve aday adaylığımı açıklıyorum” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum