'Ayaklar ne zaman baş oldu?'

'Ayaklar ne zaman baş oldu?'
Erdoğan: "Önce haddini bileceksin yahu. Sen kalkıpta yok bilmem ne platformuymuş!"
 BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan, 'Gezi Parkı' eylemlerine değinerek "Adeta Yeniçeri'nin o isyancı grupları gibi şunu görevden alacaksın, bunu görevden alacaksın. Sen hangi iktidarla konuşuyorsun. Ak Parti iktidarı ile bunlar konuşulur mu? Önce haddini bileceksin. Ne platformu olursan ol. Ayaklar ne zamandan beri baş olmaya başladı. Böyle şey olur mu ? Milletin vermiş olduğu bir yetki var. Milletin verdiği yetkiyi, bu iktidar kullanamaz duruma gelirse, o zaman zaten bittik demektir" diye konuştu.

"MÜSLÜMAN BİR SOKULDUĞU YERDEN BİR DAHA SOKULMAZ" 

Başbakan Erdoğan, "Başından beri bir 'faiz lobisi' dedim. Birilerini bu hoplattı. Niye rahatsız oluyorsunuz. Evet burada 'faiz lobisi' var. Ama bu 'faiz lobisi' bazı çevreleri ciddi manada rahatsız ediyor. Bunların hepsinin kayıtları var. Zaman zaman görüntüleri ile halkımıza açıklayacağız. Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Buna dikkat edeceğiz. Bu oyunları bozacağız" dedi. 

"CHP DERSİM KATLİAMININ MİMARIDIR" 

CHP'yi eleştiren Başbakan Erdoğan şöyle konuştu: "Cumhuriyet Halk Partisi'nin yetersiz, etkisiz, kalitesiz, cılız muhalefeti, CHP yönetiminin beceriksizliği üst üste yapılan yanlışlar, gaflar her seçimde yaşanan hayal kırıklığı maalesef CHP seçmenini umutsuz bir noktaya taşıdı. Meclis içinde muhalefet yapamayan CHP sokak sokak çatışma çağrıları yaparak kendi tabanını çirkince tahrik ederek, bu hayal kırıklığı yaşamış kitlelerin sokağa çıkmasına zemin hazırladı. Bu gösterilerde Alevi vatandaşlarımızın da kitlesel olarak yer aldığını maalesef gördük. Onların taleplerini ve hassasiyetlerini gayet iyi anlıyoruz. Alevi açılımı başlığı adı altında bir dizi toplantılar yaptık. Yine bu çalışmalar başlayacak. Ama bunları biz masada çözmeliyiz. Geçmişte, tarihte olduğu gibi aynı yanlışlara düşmemek lazım. Dersim katliamı olduğu zaman bu ülkenin tek partisi Cumhuriyet Halk Partisiydi. Herhangi bir tavrı oldu mu olmadı. Tayyip Erdoğan yaptı. Özür diledi. Özür beyanında niye bulunmadınız. Siz yaptınız. Tekrar ediyorum, Cumhuriyet Halk Partisi Dersim katliamının mimarıdır." 

"ALEVİ KARDEŞLERİMİZİN DİKKATLİ OLMASINI RİCA EDİYORUM" 

Başbakan Erdoğan, "Aynı Cumhuriyet Halk Partisi 10 yıllardır güya Alevi vatandaşlarımızın temsil edildiği partidir. Peki soruyorum. Cumhuriyet Halk Partisi tek parti olduğu zaman ne yapmıştır. Kahramanmaraş olayları yaşandığında iktidar ortağı CHP' idi. Sivas olayları yaşandığında iktidar ortağı SHP yani CHP' idi. Gazi Mahallesi olayları yaşandığında iktidar ortağı yine CHP. CHP, bu olayları engelleyemediği gibi, bu olayların hiç birinin de hesabını sormamış. Takipçisi olmamıştır.Kapıların işaretlenmesi olayından tutunuz, Reyhanlı saldırısına, Suriye ile irtibatlarından tutunuz, Gezi olaylarına kadar, CHP çok tehlikeli bir senaryoya aleni bir şekilde destek vermiştir. Şu anda hem Gezi olaylarını kışkırtan, hem Alevi vatandaşlarımızı sokağa dökmek isteyen, hem de bir mezhep çatışması çıkarmak için elinden geleni ardına koymayan televizyonun, gazetelerin sahipleri CHP'lilerdir. Alevi kardeşlerimizin bu oyunlara karşı son derece dikkatli olmalarını rica ediyorum. Millete yeni acılar yaşatmak isteyen, geçmişte yaptıklarını bugün tekrar etmek isteyen CHP'ye karşı Alevi kardeşlerimizin dikkatli, duyarlı ve uyanık olmasını rica ediyorum" diye konuştu. 

"YATAKLIK SUÇUDUR AYNI ZAMANDA" 

Başbakan Erdoğan, "Asla iktidar olamayacaklar. Bu olayların arkasına saklanıp, kaos çıkarmak hükümeti yıpratmak istediler. Adı parti. Ama parti teşkilatının içerisine ne kadar terörist gruplarından kişiler varsa hepsi oraya hücum ettiler. Tabii polis arkalarından gitti. İçeride ne var. Ne yok ki. Silahtan tut da döner bıçaklarına varıncaya kadar... her şey var. Bu nasıl parti teşkilatı ya. Böyle parti teşkilatı olur mu. O meydanda vandalizmi temsil edenler oraya kaçınca, oraya girdiler. Aynı şey Divan Oteli için de geçerli. Otele polis saldırdı diyorlar. durup durup dururken polis oraya saldırmadı. Polisle çatışanlar oraya kaçtılar. Oranın sahipleri de onlara gayet güzel bir ev sahipliği yaptı. Onun peşinden polis oraya girdi. Bu bir yataklık suçudur aynı zamanda" dedi. 

"KEYFİNİZİ Mİ BEKLEYECEKTİK" 

Başbakan Erdoğan, "Gezi Parkı'na 'şafak harekatı' uygun değil dediler. Ne olacaktı. Keyfinizi mi bekleyecektik ? Biz ne dedik; benimle görüşmeye gelenlerin hepsiyle görüştüm. 'Şu anda ne var?' dedim. 'Atılan bir adım var mı ? Yargı şu anda bir karar vermiş. Yargının bu kararı olduğu sürece siz zaten burada devlet olarak, yerel yönetim olarak işlem yapamazsınız' dedim. 'O zaman burada niye duruyorsunuz' dedim" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.