Ayşenur Arslan'dan CHP'ye çağrı

Ayşenur Arslan'dan CHP'ye çağrı
Yurt gazetesi Yazarı Ayşenur Arslan, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na " kadın aday çağrısı " yaptı
 Ayşenur Arslan'dan CHP'ye çağrı

Yurt Gazetesi yazarı Ayşenur Arslan, yerel seçimlerde kadın adaylara ağırlık verilmesini istedi.
Ayşenur Arslan, "KADIN ADAY BEKLİYORUZ" başlıklı yazısında, CHP'nin özellikle İstanbul'da Aylin Kotil ve İnci Beşpınar gibi etkin siyaset yapan kadın adaylara seçime girmesini önerdi.

Ayşenur Arslan köşesinde şöyle yazdı:
" Türkiye, Hükümet ile Cemaat arasındaki sıcak ve çok çirkin bir kavgayla seçime gidiyor. Bu yıl yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı için sandığa gideceğiz. Belki, bir ihtimal; erken seçime de tanık olacağız.
Her biri Türkiye'nin geleceği için çok önemli. Siyaset, ilk sınavını da yerel seçimlerde 'seçtiği adaylar'la verecek. AKP, 'tek adamın ağzından çıkan isim-lerle' yetindiği için, o cephede sürpriz yok.
CHP ise tam bir sır kutusu. İstanbul ve Ankara başta, bazı büyük iller için adaylar belli oldu... Ama örneğin, yaşadığım kent olan İstanbul'un, her biri bir il büyüklüğünde ve öneminde ilçeler hâlâ belirsizlik içinde.
Hep söylüyorum. Siyasetin bu cephesinden, güncel trafiğinden uzak durmak istiyorum. Ancak... CHP'nin kotaya falan da bakmadan, çok daha fazla kadın aday göstermesi için birkaç isim vermek istiyorum.
Örneğin, Kadıköy aday adaylarından İnci Beşpınar... 20 yıldır belediyeciliğin içinde. Çağdaş bir kadın olarak CHP'ye, Türkiye'ye yaraşır projeler hazırlamış bir isim. Kadıköy'den aday adayı. Bakalım, onca erkeğin arasında ipi göğüsleyebilecek mi?
Yoksa Kemal Kılıçdaroğlu, tüm kadınların gönüllü olarak yanında yer alacağı İnci Beşpınar'ı aday gösterecek mi?
Örneğin, Beyoğlu aday adaylarından Aylin Kotil... Onu uzun uzun anlatmaya gerek var mı! Ayrıca, Beyoğlu'na daha çok yakışacak bir aday var mı?
"Kadınlar var" Sayın Kılıçdaroğlu.. Hem de her yerde var! Sizden beklediğimiz; o kadınları "HAK ETTİKLERİ, LAYIK OLDUKLARI" yerlere getirmeniz ve aday göstermeniz.
Böylece, dosta düşmana 'kadınların neler yapabileceğini ve nasıl HER ANLAMDA TEMÎZ BÎR KENT yaratacağım" kanıtlamanız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.