Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'naTÜRGEV davası

Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'naTÜRGEV davası
Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye 100’er bin TL’lik manevi tazminat davası açtı.

TÜRGEV adına avukatlar Selma Yıldız ve Osman Bozkurt, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli’den 100’er bin liralık manevi tazminat talebinde bulundu. 

Devlet Bahçeli için verilen dilekçede, Bahçeli'nin Ankara Arena Spor Salonu’ndaki bayramlaşma programında yaptığı konuşmanın vakfın onur, şeref ve saygınlığını tahkir niteliğinde olduğu savunuldu. Bahçeli’nin konuşmasının hakaret ve iftira içerdiği, eleştiri ve yorum sınırları içinde değerlendirilemeyeceğinin ifade edildiği dilekçede, bu açıklamalarla vakfın manevi olarak yıpranmasına sebebiyet verildiği ileri sürüldü. Bahçeli’nin vakfı kullanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saldırdığı öne sürüldü. 


Vakfa hakaret edildi

Kemal Kılıçdaroğlu için sunulan dilekçede ise, CHP liderinin TÜRGEV’in kendisi hakkında açtığı davaları soran gazetecilere yaptığı açıklamalarda vakfa hakaret ettiği belirtildi. Kılıçdaroğlu’nun vakıf hakkında hakaret ve iftira içeren, hiçbir şekilde eleştiri ve yorum sınırları çerçevesinde değerlendirilemeyecek sözler sarf ettiği ileri sürüldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.