Bahçeli'den sert sözler!

Bahçeli'den sert sözler!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin İstanbul Kazlıçeşme'deki mitinginde konuştu.
Meydanı tamamen dolduran kalabalığa seslenen ve oldukça çoşkulu olduğu görülen Bahçeli, yaklaşık bir saat süren uzun bir konuşma yaptı. Konuşmasının ilk bölümünde AKP'nin ekonomi politikalarını eleştiren Bahçeli, sözü Milliyetçiliğe getirdi. Başbakan Erdoğan'ın Merkez Bankası rezervlerini Milliyetçilik olarak gördüğünü hatırlatan Bahçeli," IMF kapılarında dolaştığı günleri unutturmaya çalışıyor. Başbakan milliyetçiliği parayla ölçüyor.

Herşeyi banka hesaplarına benzetiyor. Bu kadar densiz, art niyetli ve gerçeklerden kopuk bu şahsın, Türkiye'yi yönetmesi ülkemiz için zuldür. Parti menfaati için papaz elbisesi bile giyebileceğini söyleyen Başbakana hatırlatırım ki, sen bizim milliyetçiliğimizle asla boy ölçüşemezsin, senin ne seviyen yeter, ne de bozuk sicilin buna el verir. Sen milliyetçiliği ağızına bile alamazsın, o ağızdan Türklüğe ve milli kimliğe zehir saçılmıştır" şeklinde konuştu.

MİLLİYETÇİLİK EŞ BAŞKANLIKLA BAĞDAŞMAZ
Başbakan Erdoğan'ın Milliyetçileri düşman olarak gördüğünü söyleyen Bahçeli, eleştirilerini şöyle sürdürdü : Milliyetçilere iftira atmakta üstüne yoktur. Sen Orta Asya'nın haritadaki yerini bilmezken, biz atalarımızı kalbimizde yaşıyorduk. Milliyetçiliği de istismar ediyor. Milliyetçilik bir hissetmektir. Taklit ve şekille olmaz. Bu inanç meselesidir, eş başkanlıkla bağdaşmaz. Senin karikatüründe bile kovboy var, Batı özlemi varn. Teslimiyet ve yabancı hayranlığı içine sinmiş, sen istesen de bizden olamazsın. Sen değil misin milliyetçiliği kırmızı çizgi ilan eden. Şimdi ne oldu da Milliyetçiliği ağızından düşürmüyorsun. Sen kendine bak, Milliyetçilerin sabrını daha fazla zorlama...

MİLLİ DURUŞUMUZDAN DOLAYI HEDEF OLDUK
İstanbul'daki son terör saldırısına değinen ve " Ayten Bal isimli kardeşimizin kopan bacağının hesabını kim ya da kimler nasıl verecektir" diyen Bahçeli, " Şehit kanlarıyla vatan yaptığımız topraklarımız" olarak nitelediği Türkiye'nin taksim edilmesi için AKP ile PKK rol paylaşımı içine girdiklerini öne sürdü. Anayasal statü isteğinin tahammül edilemez bir hale geldiğini belirten Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü : " AKP buna dünden razıdır. Başbakan Erdoğan anayasanın ilk üç maddesiyle ilgili düşüncelerini açıkca dile getirmemiştir. Avrupalı dostlarına Türklüğe vurgu yapan maddelerin çıkarılabileceğini utanmadan söylemiştir. Özerklik talepleri adı altında federasyonunun parke taşları döşenmektedir. Türklüğün Anayasa'dan çıkarılması, ya da etnik kiliklerin anayasaya taşınması sağlanacaktır. Türkiye hızla parçalanmaya gitmektedir. Türkiye'nin bölünmesi için bütün şartlar oluşmaktadır". Tüm bunlara karşı MHP'nin milli bir duruş sergilmediğini örnekleriyle anlatan Bahçeli, MHP'ye yönelik tertiplerin arkasında da bu milli duruşun olduğunu iddia etti. Bahçeli bu görüşünü, " Milli duruşumuz ve itiramızdan dolayı bizi kalleşce sırtımızdan bıçaklamak isteyenler, AKP'nin fitne ışığında toplanmıştır" sözleriyle ifade etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.