Bakan akrabasının inanalmaz yükselişi

Bakan akrabasının inanalmaz yükselişi
CHP Adıyaman Milletvekili Şevket Köse'nin soru önergesine yanıt veren Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, yeğeni Türker Eroğlu'nun bakanlığa 24 Kasım 2008 tarihinde özel kalem müdürü olarak atandığını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İstanbul Su
 CHP'li Şevket Köse, Bakan Eroğlu'na, "Devlet memurluğuna sınavla girilir iken, yeğeniniz Türker Eroğlu'nun, bakanlığını yaptığınız Çevre ve Orman Bakanlığının 1. dereceli özel kalem müdürlüğü kadrosuna 24 Kasım 2008 tarihinde açıktan atadığınız doğru mudur" diye sordu.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da, "Türker Eroğlu 24 Kasım 2008 tarihli ve 1109 sayılı Olur ile bakanlığımız emrine özel kalem müdürü olarak atanmış ve aynı tarihte görevine başlamıştır" dedi.
 

Yasa değişti

CHP'li Köse, 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 16. maddesine eklenen ek fıkra ile madencilik faaliyetleri nedeniyle bozulmuş orman alanlarının toprakla doldurulması işinin Büyükşehir Belediyesine izin verilerek yapılmasının yasal hale getirildiğini belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyesinde bu işle görevli Çevre Koruma Müdürlüğü kadrosuna, sınavsız devlet memuru yaptığınız yeğeniniz Türker Eroğlu'nun Haziran 2010 tarihinde kurumlar arası nakil yoluyla atandığı doğru mudur" diye sordu.

Bakan Eroğlu da, "Türker Eroğlu verilen muvafakat gereğince İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü emrine atanarak 25 Eylül 2009 tarihinde bakanlığımızdaki görevinden ayrılmıştır" dedi.
 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne izin verildi

CHP'li Köse'nin, Orman Kanunu'nun değişmesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne toprak döküm yeri izni verilip verilmediğine ilişkin soruya da Bakan Eroğlu, şöyle dedi:
"30 Eylül 2010 tarihli ve 27715 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 6831 sayılı Orman Kanunu'nun 16. Maddesine Ait Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesine; Çatalca Orman İşletme Müdürlüğümüz sınırları dahilindeki dolum sahasına (anlığımızın 21.01.2011/3-4 nolu Olur'ları ve 2.733.098 TL+KDV karşılığı bedelle,  Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğümüz sınırları dahilindeki dolum sahasına Bakanlığımızın 14.03.2011/7 nolu Olur'ları ve 169.898 TL+KDV karşılığı bedelle,
Şile Orman İşletme Müdürlüğümüz sınırları dahilindeki dolum sahasına Bakanlığımızın 14.03.2011/ 5-6 nolu Olur'ları ve 117.213 TL+KDV karşılığı bedelle döküm için izin verilmiştir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.