Balbay ve Haberal için komisyon

Balbay ve Haberal için komisyon
CHP, tutuklu vekilleri için geliştirilecek hareket planı üzerinde çalışıyor

© CHP yönetimi, Balbay ve Haberal için özel bir komisyon oluşturdu. Tutuklu milletvekillerinin ziyaret edilmesi de komisyon gündeminde bulunuyor. Mehmet Haberal, TBMM’ye kaydını yaptıran tutuklu ilk milletvekili oldu.

 Tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmamasına karşı geliştirilecek eylemlilikler üzerinde çalışan CHP, Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal için özel bir komisyon oluşturdu. Tutuklu milletvekillerinin ziyaret edilmesi de komisyon gündeminde bulunuyor. Haberal, TBMM’ye kaydını yaptıran tutuklu ilk milletvekili oldu.

Edinilen bilgilere göre CHP’nin Balbay ve Haberal komisyonu, Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum başkanlığında oluşturuldu. Komisyon, CHP’nin tutuklu milletvekillerinin serbest bırakılmamasına karşı TBMM’de sergileyeceği muhalefetin hukuksal çerçevesi üzerinde çalışacak.

Komisyonun Silivri’ye giderek Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile görüşecekleri de belirtiliyor.

Avukatlarla diyalog

Komisyon ayrıca milletvekillerinin serbest bırakılmamalarına karşı yapılan itiraz sürecini izleyecek. Balbay ve Haberal’ın avukatlarıyla da iletişim içinde çalışacak komisyon, süreçle ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu bilgilendirecek.

Kaydını yaptırdı

Zonguldak’tan milletvekili seçilmesine karşın mahkeme tarafından serbest bırakılmayan Mehmet Haberal, TBMM’ye kaydını yaptıran tutuklu ilk milletvekili oldu. Haberal’ın TBMM’ye kaydı dün yapıldı. Haberal’ın kayıt işleminin cezaevinden gönderdiği evrak üzerinden yapıldığı öğrenildi.

TBMM’de kaydını yaptıran CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter de Balbay ve Haberal kararına karşı CHP’nin tavrını doğru gördüğünü söyledi. Serter, “Karara karşı eylem fikrine nasıl bakıyorsunuz” sorusunu, “En şiddetli şekilde tepki verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çünkü yapılan olay bizim daha önce de anayasa değişikliği döneminde altını önemli çizdiğimiz gibi yargının siyasallaşmış olduğunun açık bir kanıtıdır. Dolayısıyla halkın iradesiyle, oylarıyla milletvekili seçilmiş bulunan CHP’nin iki çok değerli mensubunun, yasama organında görev alma hakkının engellenmesini ben kendim olarak da şiddetle protesto ediyorum ve CHP’nin bu konuda yapacağı her türlü eyleme de bütün yüreğimle, gönlümle destek vermeye hazırım” diye yanıtladı. S

‘Boykot olmaz’

Serter, “CHP Meclis’i boykot eder mi” sorusuna ise “Zannetmiyorum. Çok şiddetli bir tepki verilecektir ama hiç fark etmez. Bu konuda, hangi kararı alırsa parti yönetimi, ben o kararı bütün gönlümle uygulamaya hazırım” yanıtını verdi. Serter, CHP’nin boykot dışında vereceği en sert tepkinin ne olabileceği yönündeki bir soruyu da “Bireysel olarak çıkıp da Meclis’in ortasında birtakım provokatif eylemler yapacak değiliz” diye yanıtladı. Serter, MHP’nin tutuklu vekili Engin Alan konusunda ise “Yine aynı şekilde ona da şiddetle karşıyım” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.