Balık baştan kokmuş

Balık baştan kokmuş
Başbakan Tayyip Erdoğan, odatv muhabiri İklim Bayraktar’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “Size büyük balığı getireyim” dediği iddiaları üzerine başlayan tartışmaları sert dille eleştirdi.

Erdoğan, “Siyaset ahlaksızlığın sığınağı olamaz. CHP’de balık baştan kokmuş, tuz kokmuş tuz bu hale gelmiş” dedi. Erdoğan, Ak Parti Gençlik Kolları tarafından düzenlenen ‘Vizyon 2023’ konulu sempozyumda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:

Tek liman ahlaktır

Siyasetin tek limanı ahlaktır. Siyaset ahlaksızlığın sığınağı olamaz. Siyaset ahlaksızlık üzerine yürütülemez. Ahlaksızlığa kılıf olarak örtülemez. Son dönemlerde siyasetin önünde olan kişilerin neler yaptıklarını görüyorsunuz. Kendi vicdanı, arkadaşları hatta rakipleri karşısında ahlakın en temel ilkelerinden yoksun olanlar milletin önünde gidemez, millete liderlik yapamazlar.

Aile yıkılırsa millet yıkılır

Aile bizim en kutsal değerimizdir. Aile yıkıldığında millet yıkılır. Onun için aileyi çok sağlam tutmak durumundayız. Ailelerin yıpratılmasına, çürütülmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Aynı şekilde siyasetin seviyesinin aşağılara çekilmesine, siyasetin üslubunun yönteminin ayaklar altın alınmasına da rıza gösteremeyiz. Cumhurbaşkanı ile aramıza nifak tohumları ekmek isteyenlerin ne kadar gayret sarf ettikleri bunların hiçbiri tutmadığını görünce, sesleri solukları kesildi. Makam, rütbe hırsı içinde değiliz. Biz yol arkadaşlığı değil kader arkadaşlığı yaptık. Biz birbirimizin ayağına, omuzuna basarak değil ilkeli, ahlaklı siyasetle birbirimizle omuz omuza vererek gönül birliği yaparak bugünlere ulaştık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.