Başbakan Erdoğan Kars'ta konuştu

Başbakan Erdoğan Kars'ta konuştu
'Kars eserlerle değil, garip yapıdan dolayı tartışıldı'
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Kars mitinginde yaptığı konuşmada, kentin yapılan hizmetlerle değil, İnsanlık anıtını kastederek 'garip' yapıdan dolayı tartışıldığını belirtti. Nahcivan Meclis Başkanı Vasıf Talibov'un gönderdiği teşekkür mektubunu okuyan Başbakan Erdoğan, “Ne yazık ki malum medya, müzmin AK Parti karşıtları hizmete giren 55 eseri görmedi" dedi.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinginde 'Büyük usta' anonsuyla kürsüye çıkan ve yaklaşık 10 bin kişiye seslenen Başbakan Erdoğan, 8 Ocak 2011 günü Kars'a yaptığı geziyi hatırlattı. O gün 55 tesisi hizmete açtıklarını ancak Kars'ın hizmetlerle değil 'garip yapı'yla tartışıldığına dikkati çeken Erdoğan, “Maalesef Kars bu hizmetlerle, bu açılışlarla değil, burada estetikten uzak, tarihi eserlerin, bataryaların üzerlerine yapılmış, vakıf eserlerini bulunduğu yer itibariyle tehdit eden o garip yapıdan dolayı tartışıldı. Biz o gün 55 eserin arasında çok önemli iki eserin açılışını yapmıştık. Ani ören yerinde Tigran Honest Kilisesi ile aynı yerde Menu- Cehr Camii'nin restorasyonunu tamamlamış, onları yeniden insanlığın kültür mirasına kazandırmıştık. Ne yazık ki malum medya, müzmin AK Parti karşıtları bunları görmedi. Türkiye genelinde onardığımız kültür mirasına kazandırdığımız 4 bin eseri, sanata sanatçıya yaptığımız, katkıları destekleri görmedikleri gibi Kars'taki bu eserleri de görmediler" diye konuştu.

HIRAT DİNK'İN OĞLUNA TEESSÜF ETTİ, GAZETEYİ KINADI
Yeniden 'Ucube' tartışmalarını sürdürmek niyetinde olmadığına işaret eden Başbakan Erdoğan, heykelin kaldırılmasından memnun olduğunu ifade eden Nahcivan Meclis Baskanı Vasıf Talibov'un gönderdiği mektubu okudu. Erdoğan, mektubun heykelle ilgili her şeyi söylediğini ifade etti. Azerbaycan ve Nahcivan'la ezeli ve ebedi kardeşlik bulunduğuna vurgu yapan Erdoğan, Kars'ta Azerbaycan Petrol Şirketi tarafından Azerbaycan Devlet Başkanı merhum Haydar Aliyev adına yaptırılacak endüstri meslek lisesinin temel atma törenine de katılacağını bildirdi. Ermenistan'a da bütün iyi niyetle uzlaşma elini uzattıklarını ve karşılığını beklediklerini anlatan Erdoğan, Ermeni yanlısı bazı zihniyetlerin hala bu ülkede onların avukatlığını yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Silahlı saldırı sonucu öldürülen gazeteci Hırat Dink'in oğlunun gazetelere yansıyan haberleriyle ilgili Erdoğan, “Eğer o çocuk gazede yeralan ifadeleri söylemişse kendisine teessüf ederim. Bunu malzeme haline getiren gazeteyi de kınıyorum" dedi.

SEÇİMLERİ DIŞ DÜNYA BİLE MERAK EDİYOR
Türkiye'deki seçimleri bütün bölge ülkelerinin dikkatle izlediklerine işaret eden Erdoğan, “Türkiye, 8,5 yılda yapılan yatırımlarla, aktif dış politikayla, bölgemizde ve dünyada artık kendisine çok farklı bir yer edindi. Bugün her denklemde önemli unsur olarak Türkiye var. Bölgesel ve küresel her meselede Türkiye'nin artık söyleyecek sözü var. Sadece bölgemizde değil, tüm dünyada mazlumların sesi, mağdurların nefesi, yoksulların umudu bir Türkiye var. Hiç abartmadan söylüyorum. 12 Haziran seçimlerini 81 vilayet değil, komşu başkentler, Ortadoğu, Balkanlar, Kafkasya'daki kardeşlerimiz, soydaşlarımız da aynı heyecanla izliyorlar. Sadece uluslararası piyasalar değil, bizi yakından izleyen kardeşlerimizde 12 Haziran'da AK Partinin bir kez daha tek başına iktidara geleceğini görüyor. Türkiye'de istikrarın devam edeceğini anlıyorlar. Türkiye güvenilir bir ülke. Türkiye'de istikrar var" diye konuştu.

MHP'Yİ MİLLETE HAVALE ETTİ
Seçim süreciyle birlikte CHP, MHP ve BDP'nin kendilerine hırsla saldırdıklarını ileri süren Erdoğan, meyve veren ağacın taşlandığını kaydetti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajı eleştiren Erdoğan, “Kin, öfke nefret dolu açıklamalar yapıyor. Ben MHP genel başkanı ve arkadaşlarını MHP'ye gönül verenlere havale ediyorum. Bağımsız ülkücülere havale ediyorum. Doktorlara, psikiyatrislere değil, milletime havale ediyorum. Milletim bunlara en güzel cevabı 12 Haziran'da sandıkta verecek" dedi.

KILIÇDAROĞLU İÇİN 'ŞAKA GİBİ, FIKRA GİBİ ADAM' BENZETMESİ
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çirkin iftira ve iddialarına da artık cevap vermeyeceğini anlatan Erdoğan, şunları söyledi:

"Genel başkanlık koltuğuna oturalı yaklaşık bir yıl oldu. Siyaset namına bir adım ilerleme kaydedemedi. Tüm iftiralarıyla baş başa bırakıyorum. Bana, aileme, arkadaşlarıma ettikleri hakaretlerle, onların da ötesinde dini değerlere, yüce yaradana ettiği hakaretlerle, onu milletime havale ediyorum. Benim artık hiçbir cevap vermeme gerek yok. TV programlarında yaptığı konuşmaların da tahlilini yapmayacağım. Kendisi zaten kendisine yeterince zarar veriyor. Fıkralarla Türk siyasetinde zaten silinmez bir yer edindi. Şaka gibi, fıkra gibi adam maşallah. Kendisini yalanlayalım, tekzip edelim diyoruz, bize fırsat vermeden kendisi kendisini yalanlıyor. U dönüşlerini, çarkedişlerini yüzüne vuralım diyoruz bize kalmadan kendisi U dönüşü olarak değil S dönüşü yaparak cevaplıyor."

YALAN RÜZGARI DİZİSİNDE OYNA
CHP Genel Başkanı'nın bebek ve aile üzerinden rant elde etme çabası içinde olduğunu ileri süren Erdoğan, "Çıkalım televizyona" demesi hakkında da "Meraklıysan bir ara 'yalan rüzgarı' diye bir dizi vardı. O diziyi yeniden hazırlasınlar, sen de çık başrol oyna, sana bu yakışır. Bizim kendisini muhatap almamıza gerek yok. Biz yolumuza devam edelim, yapacağımız çok şey var. Sayın Kılıçdaroğlu kimlerle aşık atıyorsun. Sen bize çile çektirdin, anamızı ağlattın. Ben CHP'ye gönül verenlere soruyorum; Siz bu çileyi çekmediniz mi? Hala nasıl oluyor da CHP diyorsunuz. Şu anda ilaçlarını her yerde aldığın için mi CHP diyorsun? İstediğin hastaneye rahatlıkla gidebildiğin için mi CHP diyorsun? Siz bu soruları bunlara sorun" diye konuştu.

EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPAN GENÇLERE EV
CHP, MHP'nin Kars'a neler yaptıklarını sorgulayan Erdoğan, BDP'nin malum terör örgütüyle ilintisi nedeniyle tehdit etmek ve korkutmaktan başka bir şeyleri olup olmadığını sordu. Dikili ağaçlarını soran Erdoğan, onların elindeki belediyelerin döküldüklerini belirtti. "Her şey ortada, Halep ordaysa arşın Kars'ta" diyen Erdoğan, 'hızlı tren' projesini anlattı. Sosyal güvencesi olmayan ve evlilik hazırlıkları yapan gençlere ev müjdesi veren Erdoğan, içinde beyaz eşyadan mobilyaya kadar her şeyi olan evleri 100 lira taksit ve 20 yıl vadeli olarak vereceklerini, önümüzdeki 12 yıl içerisinde 500 bin konut yapmayı hesapladıklarını bildirdi.

ERDOĞAN, HAYDAR ALİYEV ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİNİN TEMELİNİ ATTI
Sağlıkta 18 ambulans helikopter, 2 jet ambulans uçağa ek olarak 3 jet ambulans uçak daha alınacağını söyleyen Erdoğan, miting sonrası Yenişehir Mahallesindeki yaptırılacak olan Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nin temel atma törenine katıldı. Azerbaycan Petrol Şirketi Sokar'ın yaptıracağı 32 derslikli Endüstri Meslek Lisesi'nin bir yıl içerisinde bitirileceğini ifade eden Erdoğan, okul yapım kararı için Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev'e teşekkür etti. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ile Azerbaycan'dan gelen davetlilerin katıldığı törende konuşan Erdoğan, "Kardeşim Aliyev bu okul hususundaki düşüncelerini bana ilettiği zaman çok heyecanlandım, gururlandım. 32 derslikli endüstri meslek lisesinin merhum Haydar Aliyev'in adını taşıması Türkiye -Azerbaycan kardeşliğinde farklı bir yeri olacaktır. Burada üretime yönelik atılacak adımlarda bu okul faydalı olacaktır. Bu okul, Azerbaycan'ın elemanlarını da yetiştirebilecek bir yer olacaktır. Yine Bakü-Tiflis-Kars demiryolu ile inanıyorum ki Türkiye Azerbaycan ilişkileri zirve yapacaktır. Tek millet iki devlet anlayışı kurumlarıyla geleceğe yürüyecektir" diye konuştu.

Erdoğan, okulun temelini 'Tarihe kayıt düşeceğiz, hayırlı olsun' dilekleriyle attı. Erdoğan, tören sonrası hava limanına giderek Van'a hareket etti

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.