Başkanlık polemiği

Başkanlık polemiği
Karayalçın, kendisine Ankara il başkanlığı önerildiği haberlerini yalanlayan Tamaylıgil’e, “Genel Başkan ile görüşerek aslını öğrensin” dedi.

 Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın, kendisine Ankara il başkanlığı önerildiği haberlerini yalanlayan Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil’e “Sayın Tamaylıgil’e bu konuyu sayın Genel Başkan ile görüşerek işin aslını öğrenmesini öneririm” yanıtını verdi.

CHP Genel Bakanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM’de yemin krizi öncesinde Ahlatlıbel’de Karayalçın, Ali Kılıç ve Gürsel Erol ile kahvaltıda bir araya gelmişti. Bu görüşmeden sonra Kılıçdaoğlu’nun Karayalçın’a Ankara il başkanlığı önerdiği, Karayalçın’ın da “Partim bana hangi birimde ihtiyaç duyarsa orada çalışmaktan şeref duyarım. Ancak bunun, yeniden belediye başkanı adayı olacağım şeklinde algılanmamasını isterim” yanıtı verdiği haberleri basına yansıdı. Ancak daha sonra Kılıçdaroğlu bu yönde bir adım atmadı.

Seçimler sonrasında bazı Ankara il yönetim kurulu üyeleri il başkanı Tarık Şengül’e çeşitli suçlamalar yöneltti. Arkasından 21 il yönetim kurulu üyesi istifalarını sundu. Son MYK toplantısında istifaların kabul edilmesiyle il yönetim kurulu düşerken Şengül Ankara il başkanlığına yeniden atandı. Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil de daha sonra yaptığı açıklamada gazetecilerin “İl başkanlığı için Murat Karayalçın’ın ismi geçiyordu, ondan geri adım mı atıldı?” sorusu üzerine “Herhangi bir geri adım ve vazgeçiş yoktur. Bu, sizlerin basında yer alan haberler neticesinde değerlendirmenize konu olan bir başlık. Bugünkü MYK’de Ankara il yönetiminin durumunu görüşerek Şengül’ün devam etmesine karar verdik” dedi. Karayalçın, bunun üzerine dün yaptığı yazılı açıklamada “Sayın Bihlun Tamaylıgil’in verdiği yanıt, CHP kamuoyunda yanlış değerlendirilmelerin yapılmasına neden olmuştur” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.