Bedeni Silivri’de aklı ülkesinde

Bedeni Silivri’de aklı ülkesinde
CHP’li Toprak, İlker Başbuğ’a yaptıkları ziyaretin detaylarını anlattı. İlker Başbuğ, Kemal Kılıçdaroğlu’nu ayakta karşıladı.Cezaevini değil Suriye ve Irak’taki gelişmelerden duyduğu endişeyi aktardı.
CHP li­de­ri Ke­mal Kı­lıç­da­roğ­lu, Za­fer Bay­ra­mı­’nın kut­lan­dı­ğı 30 Ağus­tos gü­nü, Er­ge­ne­kon Da­va­sı­’n­da mü­eb­bet ha­pis­le ce­za­lan­dı­rı­lan Ge­nel­kur­may es­ki Baş­ka­nı İl­ker Baş­buğ ile Si­liv­ri Ce­za­evi­’n­de gö­rüş­tü. Kı­lıç­da­roğ­lu­’na, kur­may­la­rı Er­do­ğan Top­rak, Akif Ham­za­çe­bi ve Mev­lüt As­la­noğ­lu eş­lik et­ti. CHP’li Top­rak, bu zi­ya­re­te iliş­kin iz­le­nim­le­ri­ni SÖZ­CÜ­’ye şöy­le an­lat­tı:

“Si­liv­ri­’ye gi­der­ken çok sa­yı­da araç­la bi­ze eş­lik edil­di. Ce­za­evi­ne ya­kın bir yer­de kon­vo­yun öne ke­sil­di ve biz ce­za­evi­ne de­vam et­tik. Ce­za­evi gi­ri­şin­de de İl baş­ka­nı­mız, ko­ru­ma ve şo­för­ler dı­şa­rı­da kal­dı. Zi­ya­ret­çi iş­lem­le­ri ya­pı­lan sa­lon­da bi­zi ta­nı­dık­la­rı için kim­lik­le­ri­mi­ze ba­kıl­ma­dı. Göz ta­ra­ma­sı da ya­pıl­ma­dan dö­ner­ de­mir ka­pı­dan içe­ri­ye alın­dık.”

Baş­buğ, ayak­ta kar­şı­la­dı

“A­çık gö­rüş ya­pı­lan ve ka­me­ra­lar­la iz­le­nen zi­ya­ret­çi sa­lo­nu­na gir­di­ği­miz­de, İl­ker Baş­buğ bi­zi ayak­ta bek­li­yor­du. Kar­şı­mız­da tam bir dev­let ada­mı gör­dük. Dev­let so­rum­lu­lu­ğu alan, dev­let ter­bi­ye­si gör­müş, ül­ke­si­ni dü­şü­nen bir ge­nel­kur­may baş­ka­nı var­dı. Ge­nel­de res­mi kı­ya­fe­tiy­le bil­di­ği­miz İl­ker Baş­buğ, şık bir ta­kım el­bi­se giy­miş­ti. Kır­mı­zı-be­yaz kra­va­tı da şık­lı­ğı­nı ta­mam­lı­yor­du. Zi­ya­ret­çi ma­sa­sın­da ge­nel­de ör­tü bu­lun­maz. An­cak, zi­ya­re­ti­miz sı­ra­sın­da otur­du­ğu­muz ma­sa­ya ör­tü de se­ril­miş­ti. Or­ta­da bis­kü­vi­ler ko­nul­muş­tu. He­men ar­dın­dan çay ser­vi­si ya­pıl­dı. Zi­ya­ret bo­yun­ca 4’er çay iç­tik. Gö­rev­li­ler çok na­zik­ti.”

Bağ­dat iz­le­nim­le­ri­

“Baş­buğ, Ge­nel Baş­ka­nı­mı­z’­a, Ira­k’­a yap­tı­ğı zi­ya­re­ti çok önem­se­di­ği­ni söy­le­di. Kom­şu­la­rı­mız­la olan iliş­ki­ler ko­nu­sun­da ba­zı kay­gı­la­rı­nı di­le ge­tir­di. Su­ri­ye­’de ya­şa­nan­lar­la il­gi­li de­ğer­len­dir­me­le­ri ol­du. Irak ve Su­ri­ye ko­nu­sun­da­ki ge­liş­me­ler­den bü­yük en­di­şe duy­du­ğu­nu an­lat­tı. Ge­nel Baş­ka­nı­mı­z’­dan, Irak ma­kam­la­rı­nın Tür­ki­ye­’ye ba­kı­şı ko­nu­sun­da iz­le­nim­le­ri­ni din­le­di. Son­ra, Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’n­de­ki ter­fi­ler­le il­gi­li ba­zı dü­şün­ce­le­ri­ni be­lirt­ti. Ter­fi­ler­de mut­la­ka kı­dem ve li­ya­ka­tın dik­ka­te alın­ma­sı ge­rek­ti­ği­ne işa­ret et­ti.”

Ce­za ön­ce­den ke­sil­miş

“Yar­gı­lan­dı­ğı da­va ile il­gi­li ken­di ko­nu­mu ve yar­gı­la­ma sü­re­ci­ne iliş­kin gö­rüş­le­ri­ni en so­na bı­rak­tı. ‘Yar­gı­la­nan ki­şi­ye son sö­zü­nün ne ol­du­ğu so­ru­lur. Avu­ka­tı­mın ve be­nim tüm ça­ba­la­rı­mı­za rağ­men son sö­zü­müz bi­le so­rul­ma­dan hak­kım­da mah­ku­mi­yet ka­ra­rı ve­ril­di. Çün­kü, ka­fa­la­rı­na bir şey otur­tul­muş ve o yol iz­len­miş­tir. Ne söy­ler­se­niz söy­le­yin, han­gi bel­ge­yi su­nar­sa­nız su­nun si­ze ce­za ve­ril­me­si ön­ce­den ka­rar­laş­tı­rıl­mış’ de­ğer­len­dir­me­si­ni yap­tı.”

Ay­rı­lık hü­zün­lü ol­du…

“Zi­ya­ret sı­ra­sın­da, Ge­nel Baş­ka­nı­mı­z’­a im­za­lı bir ki­tap ar­ma­ğan et­ti. Kı­lıç­da­roğ­lu, vak­ti­ni na­sıl ge­çir­di­ği­ni sor­du. Baş­buğ da ‘İna­nın va­kit yet­mi­yor. Ki­tap ya­zı­yo­rum, oku­yo­rum. Bir sü­re te­le­viz­yon ve ga­ze­te­ler­den ko­pup ye­ni bir şey­ler için ka­fa­mı yor­mak is­ti­yo­rum. Fark­lı şey­ler ko­nuş­mak, yaz­mak ge­re­ki­yor’ kar­şı­lı­ğı­nı ver­di. 

Ay­rı­lık saa­ti gel­di­ğin­de, biz ce­za­evin­den çı­ka­cak, o ise de­mir ka­pı­lar ar­ka­sın­da­ki oda­sı­na gö­tü­rü­le­cek­ti. Ge­nel­kur­may Baş­kan­lı­ğı gi­bi Türk Si­lah­lı Kuv­vet­le­ri­’nin en te­pe­sin­de gö­rev yap­mış bir ki­şi­yi, bu şe­kil­de gör­mek bi­ze ger­çek­ten hü­zün ver­di. Ora­dan ve­da­la­şıp ay­rı­lır­ken he­pi­miz çok üz­gün­dük.

Ka­fa­mı­zı da­ğıt­mak için biz ko­ri­dor­lar­da bu­lu­nan du­var re­sim­le­ri ve tab­lo­la­rı in­ce­le­dik. Bun­lar mah­kum­lar ta­ra­fın­dan ya­pıl­mış­tı. Hü­zün­lü de ol­sak, üz­gün de ol­sak böy­le bir zi­ya­re­ti ger­çek­leş­tir­me­miz ge­re­ki­yor­du. Bi­rin­ci ağız­dan ba­zı şey­le­ri din­le­mek de ye­rin­de ol­du.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.