'Benim Ahmedim, Ayşem hızlı trene niye binmesin'

'Benim Ahmedim, Ayşem hızlı trene niye binmesin'
Erdoğan, Ankara- Erzincan arasını 3.5 saate indireceklerini söyledi.
BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, göreve geldiklerinde 'hava yolunu' 'halk yolu' haline getirmek için çalıştıklarını, hızlı tren seferlerinde de önemli adımlar attıklarını bildirdi. Hızlı tren sayesinde Ankara- Erzincan arasını 3,5 saate indireceklerini vurgulayan Erdoğan, "George, Helga hızlı trene binecek te benim Ahmedim, Mehmedim, Hasan, Hüseyinim, Ayşem, Fatmam niçin binemesin?" dedi. Erdoğan, enflasyon rakamlarında da son 41 yılın en düşük rakamlarının yakalandığını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ı taşıyan Ana uçağı saat 13.30 sıralarında Erzincan Havalimanına indi. Erdoğan, beraberinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu olduğu halde yeni tamamlanan ve Sera Yapı Endüstri tarafından inşa edilen Erzincan Havalimanı Terminal binasında incelemelerde bulundu. Basın mensuplarının görüntü almasına izin verilmeyen inceleme sırasında Başbakan Erdoğan'a TAV Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile TAV Holding CEO'su Sani Şener, Sera Yapı Endstri Yönetim Kurulu üyeleri Ozan Şener ve Damla Şener ile Genel Müdürü Belgin Berker, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal eşlik etti. Erdoğan'ın havaalanına inişi sırasında Türk Hava Kurumu paraşütçüleri gösteri yaptı. Paraşütçüler, Başbakan Erdoğan'ın fotoğrafı ve Türk bayrağı bulunan paraşütlerle iniş gerçekleştirdiler. Yaklaşık 47 milyon liraya çıkan, 31 bin metrakarelik terminal binasının kordelasını kesen Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, modern tesisleri hizmete açtı. Erdoğan, daha sonra bakanlarla birlikte ayrılarak toplu açılış törenlerinin yapılacağı kent merkezindeki Cumhuriyet Meydanına gitti. Erdoğan'ın ayrılışı sırasında havalimanında üst düzey güvenlik önlemleri alındı. Başbakan Erdoğan'ın bindiği otobüsün üzerinde iki koruma uzun namlulu silahlarıyla yer alırken, otobüsün çevresinde de korumalar adeta etten duvar ördü.

MİTİNGDE İZDİHAM
Cumhuriyet Meydanında düzenlenen toplu açılış töreni ve miting alanını dolduran yaklaşık 25 bin kişi, 3.5 yıl sonra kente gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı beklemeye başladı. İki saat geç başlayan mitingde bazı vatandaşlar baygınlık geçirdi. Kaybolan çocukların ailelerini bulmak için polisler çaba harcadı.

AŞIK DAİMİ'Yİ YAD ETTİ
Vatandaşların sevgi gösterileri arasında konuşmaya başlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, tarih boyunca işgale, yıkıma uğrayan, büyük deprem felaketleri yaşayan Erzincan'ın tüm acılara göğüs gerdiğini söyledi. Erzincanlı halk ozanı Aşık Daimi'nin "Ne ağlarsın benim zülfü siyahım/ Bu da gelir bu da geçer ağlama/ Göklere erişti figanım ahım/ Bu da gelir bu da geçer ağlama" diye başlayan üç kıtalık türkünün sözlerini okudu. Gece gündüz çalışarak, alın teri dökerek, durmadan güçlü Türkiye'yi, Erzincan'ı inşa ettiklerini anlatan Erdoğan, 1914 yılında işgale uğrayan Erzincan ve Erzurum için İstanbul'dan yola çıkan askerlerin Afyon Ulukışla'ya kadar trenle gelebildiklerini, geri kalan 900 kilometre yolu ise yaya yürüdüklerini belirtti. Başbakan Erdoğan, 1923'teki demiryolu ve karayolu seferberliğini yeniden başlattıklarını söyledi. Yol yoksa, bağımsızlık, özgürlük, medeniyet, kalkınmanın olamayacağına işaret eden Erdoğan, iktidarları döneminde 13 bin 600 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını bildirdi. Bölünmüş yol haritasını, hava, deniz, demir yolları haritasını kökten değiştirdiklerini kaydeden Erdoğan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'a "Artık bunun adı hava yolu olmayacak, halkın yolu olacak. Benim vatandaşım artık otobüsle gitmeyi yavaş yavaş bırakacak uçakla gidebilir hale gelecek" dediğini ifade etti.

ANKARA-ERZİNCAN ARASI 3.5 SAAT
Bu yılın yatırım programına Sivas-Erzincan demiryolunu hattını aldıklarını Ankara-Erzincan arasını 3.5 saati indireceklerini vurgulayan Erdoğan, "George, Helga hızlı trene binecek de benim Ahmedim, Mehmedim, Hasan, Hüseyinim, Ayşem, Fatmam niçin binemesin" diye konuştu.

TUZAKLARA DÜŞMEDİK
Türkiye'nin sel olduğunu, engin denizlere doğru gürül gürül aktığına dikkati çeken Erdoğan, güçlü ekonomi, aktif dış politikayla, gerçekleştirdikleri reformlarla demokrasinin standartlarını yükseltiklerini belirtti. Türkiye'nin dünyada konuşulduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye'nin kalkınmasını, ilerlemesini, büyümesini engellemek için çeşitli kirli oyunların devreye sokulduğuna işaret ederek şöyle devam etti:

"Bin yıllardır kenetlenmiş, dost, akraba, hatta kardeş olmuş bu milleti birbirine düşürmek için çok kirli tezgahlar devreye sokuldu. Bu millet engin ferasetiyle bu oyunlara, tezgaha gelmedi. Bu tuzaklara düşmedi. Alevilik-Sunnilik, Türklük- Kürtlük üzerinden nifak sokmaya çalıştılar. Gerici-ilerici dediler. Fitne sokmaya çalıştılar. Hiç birisine boyun eğmedik. Bütün kirli tahriklere kirli provokasyonlara rağmen bir olduk, diri olduk. Biz birbirimize ne kadar kenetlenirsek, bir olursak Hacı Bektaş Veli'nin dediği gibi 'o kadar iri oluruz, o kadar diri oluruz, o kadar güçlü oluruz. Yapay tartışmaları, nifak ve fitne oyunlarını bozduğumuz müddetçe bizi kimse tutamaz. Onun için etnik milliyetçilik yapmayacağız. Dinsel, bölgesel milliyetçilik yapmayacağız. Hep birlikte Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında toplanacağız. 780 bin kilometrekarelik vatan toprakları için, her şey Türkiye için deyip yürüyeceğiz. Herkes inancını özgürce yaşayacak. Çünkü demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletinin gereğidir bu."

41 YILIN EN DÜŞÜK ENFLASYONU
Şubat ayı enflasyon rakamlarına da değinen Erdoğan, son 41 yılın en düşük oranının yakalandığını bildirdi. Türkiye'nin son 8 yılda 8 kat büyüme katettiğini anlatan Erdoğan, "Biz milli geliri 230 milyar dolardan aldık. Ama bakın geçen yıl sonu itibari ile 730 milyar dolara geldik. İhracatımızı 36 milyar dolardan 114 milyar dolara ulaştırdık. Bakın şimdi Şubat ayı ihracatı açıklandı. Geçen yılın aynı ayına göre yüzde 24 artışla 10 milyar dolar ihracat yapıldı. Şubat ayı enflasyon oranları da açıklandı. Enflasyon artışı 0,l7, yıllık enflasyon ise 4.18 oldu. Nerelerden nerelere geldik? Üç haneli enflasyonu gördü bu ülke. Bizim iktidarımızdan önce enflasyon yüzde 30'du, şimdi 4.18. Bu ne demek biliyor musunuz? Son 41 yılın en düşük enflasyon oranını yakalamış bulunuyoruz. Bir tarafta küresel finans krizi, bir tarafta Türkiye. Bunu kendi kaynaklarımızla yaptık, IMF ile değil. Bizden önce MHP-DSP-ANAP vardı. Onlar IMF'den 30 milyar dolar borç aldılar. Bize 23.5 milyar dolar borç bıraktılar, biz ödedik. Bizim İMF'ye 5.5 milyar dolar borcumuz var. Onlar borçlandı, biz ödedik" diye konuştu.

HEDEF 2023
Merkez Bankası'nın kasasında 27.5 milyar dolar olan dövizin iktidarları döneminde 82 milyar dolara ulaştığını kaydeden Erdoğan, "Milliyetçiyim diye hava atacaksın, sonra kasadan ses gelecek, IMF'nın kapısında kim sıraya girdi, siz. Kim borç ödedi, biz. Bunlar aynı. Farkları yok CHP'sinin de MHP'sinin de birbirinden farkı yok" dedi.

Hedeflerinin Cumhuriyetin kuruluşunun 100'üncü yıldönümü olan 2023'ü planladıklarını belirten Erdoğan, Türkiye'yi dünyanın 10'ncu büyük ekonomisi haline getireceklerini ileri sürdü. Erdoğan, "Bu olur mu? Olur. Biz lafla konuşmuyoruz. Göreve geldiğimizde Türkiye 26'ncı sıradaydı. Şimdi 17'nci sırada 8 yılda 9 basamak atladık. Bunu yaptığımıza göre 12 yılda 7 basamağı aşarız, bu işi bitiririz. Bunu istikrar, güvenle tesis ettiğimiz huzur ortamıyla başardık. Bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğiz " diye konuştu.

Tunceli'yle birlikte Türkiye'nin 81 vilayetine üniversite kurduklarını, doğalgazı 70 vilayete götürdüklerini ifade eden Erdoğan, eski başbakanlardan Erzincanlı Yıldırım Akbulut, bakanlar, milletvekilleri ve bürokratları kürsüye çağırarak önce Erzincan Havalimanı Terminal binasının, Erzincan Üniversitesi'nde kurulan sivil havacılık yüksek okuluyla birlikte 81 tesisin açılışını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.