BEYLİKDÜZÜ CHP’DE GÜÇBİRLİĞİ HAREKETİ!

BEYLİKDÜZÜ CHP’DE GÜÇBİRLİĞİ HAREKETİ!
CHP Beylikdüzü’nde siyaset yapan bazı üyelerin oluşturdukları SOSYAL DEMOKRAT GÜÇBİRLİĞİ kahvaltıda bir araya geldi. Yaklaşık 500 kişinin katıldığı kahvaltılı toplantıya Dr. Gürbüz Çapan ve Selami Değirmenci’nin de aralarında bulunduğu partililerde katıld
 
Yaklaşan ilçe kongreleri öncesi siyasi partilerde hareketlilik de boy gösteremeye başladı. Önümüzdeki aylarda ilçe kongresi yaşayacak olan CHP Beylikdüzü’nde muhalefet de boş durmuyor. Daha önceki yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olanlardan; CHP Beylikdüzü CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanı Av. Osman Gürcan Çelikkol, Dr. Ali Şeker, Av. İbrahim Menteşağu, Serdar Mumcu, Turgay Emioğlu, Turgay Dönmez ve Nihat Akkaya gibi partililerin öncülüğü ile oluşturulan ”CHP BEYLİKDÜZÜ SOSYAL DEMOKRAT GÜÇBİRLİĞİ” çalışmalarına hız verdi. 15 Ocak 2011 Pazar günü Beylikdüzü Çay Bahçesi’nde bir kahvaltı düzenleyen oluşumcular ilçede politika yapan bütün CHP’lileri kendilerine katılmaya ve destek vermeye davet ettiler.
 
ÇAPAN: OLMASI GEREKEN BU!
 
Toplantıda bir konuşma yapan Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Dr. Gürbüz Çapan ‘Bugün burada partililerimiz güzel bir toplantı gerçekleştirmişler. CHP’de olması gereken bu. Neymiş efendim ikiye bölünmüşler. İkiye de bölüşülebilinir, dörde de. CHP’de biat kültürü yoktur. Toplanacağız, konuşacağız, tartışacağız ve en içimizden en doğru kişileri seçeceğiz. Yarışacağız fakat düşmanlaşmayacağız. Hedef  2014 yerel seçimleri. İstanbul’u AKP’nin
Elinden alacağız. Önce İstanbul’u sonra Türkiye’yi bunlardan kurtaracağız.’ Dedi.
 
NEDEN GÜÇBİRLİĞİ
 
”CHP BEYLİKDÜZÜ SOSYAL DEMOKRAT GÜÇBİRLİĞİ” hazırladıkları broşürü davetlilere dağıtarak neden bu oluşuma gerek duyulduğunu şu ifadeler ile anlattılar:
 
Siyasal parti, belli bir dönem için siyasal iktidarı elde etmeyi ve buradan aldığı gücü kamu yararı esas olmak üzere kullanmayı amaçlayan bir yapıdır. Çağdaş toplumlarda siyasal partiler, demokratik hayatın ve demokratik devlet düzeninin vazgeçilmez unsurudur. Genel anlamda siyasi partiler, toplumun sorunlarına, ideolojileri, ilke ve programları ile çözüm üretmek üzere kurulur ve örgütlenir. Yerelde ve genelde iktidar olmak için çaba sarf ederler. Partimiz CHP Cumhuriyeti kuran, çok partili sisteme geçilmesini sağlayan, ülke kalkınmasına her anlamda ciddi katkıları olmuş, köklü gelenekleri olan, tüm ülkede örgütlenmiş olan siyasi partidir.
 
CHP TÜZÜĞÜ NE DİYOR?
 
İktidar olmanın temel koşullarından birisi de partiyi her kademede yönetenlerin, partinin ideoloji, ilke, program, tüzük ve yönetmeliklerine ve kamu yararına uygun yönetmelerinden geçmektedir. Öte yandan tüzükler partilerin anayasasıdır. Buna her yöneticinin ve üyenin uyması şarttır. Bu anlamda, CHP Tüzüğü’nün 4. maddesinde, Siyasal Yaşam Anlayışı başlığı altında, Partiliyi şöyle tarif etmektedir: Cumhuriyet Halk Partisi ve üyeleri, için siyasal yaşamda görev almak, onurlu bir toplum hizmetidir. Siyasal görevler özel çıkarlar için kullanılamaz. Siyasal yaşamda etkinlik kazanmak için kimseye kişisel yarar sağlanamaz. Toplumsal ve siyasal yaşamda erdemli olmak, erdemliliği savunmak, korumak ve gerçekleştirmek Cumhuriyet Halk Partili olmanın ön koşuludur.
 
 BEYLİKDÜZÜ GERÇEĞİ!
 
2008’de çıkarılan kanunla Yakuplu ve Gürpınar beldelerinin Beylikdüzü beldesiyle birleştirilmesi sonucu Beylikdüzü adıyla ilçe statüsüne kavuşmuştur.
Beylikdüzü, tarihsel kimliğinin yanında, daha çok son yirmi beş yıl içinde yaşanan iç göç nedeniyle yoğun bir nüfus artışına sahne olmuştur. Bu yoğun nüfus artışı özellikle orta gelir grubunun kooperatifler marifetiyle konut edinerek bölgeye yerleşmesiyle gerçekleşmiştir. Planlı bir kent olarak tasarlanan Beylikdüzü, bugün geldiği noktada, imar oyunları ile giderek betonlaşan, yeşil alanların ve yol kenarlarındaki yeşil bantların rant uğruna adeta yağmalandığı, kişi başına düşen yeşil alanın giderek küçüldüğü, trafiğin şimdiden çekilmez hale geldiği bir yer olmuştur.
 
YANLIŞ ADAYLAR!
 
Gürpınar’daki   bir dönem SHP’li Belediye yönetimi hariç olmak üzere, Beylikdüzü ve çevresindeki beldeleri hep sağ partiler yönetmiştir. Yerleşimde siyasal tercihler bakımından sol ve aydın bir popülasyon olmasına rağmen, özellikle CHP’de “yanlış aday tercihleri” seçmenin oy vermesine olumsuz etki etmiştir. Belediye yönetimlerindeki sağ partilerin küçük bir zümre ile yaptıkları imar yolsuzlukları ve yağma görsel ve yazılı basında bölgenin adını hep yolsuzluklarla gündeme getirmiştir. Bu sağ partilerin talan yapan unsurları talanlarını sürdürebilmek ve edindikleri varlıklarını güvence altına alabilmek için Bölgede son dönemde CHP’nin öne çıkması ile CHP ye de nüfuz etmiştir.
 
TAZGAH BOZULACAKTI!
 
Birkaç yılda “açıklanamaz” servete ulaşan siyasi kimlikler ve onlarla iş birliği ve ortaklık yapan bir avuç müteahhit için, o güne kadar beraberce “yönettikleri” Belediye yönetiminin gerçek CHP anlayışına uygun bir yönetim tarafından kazanılması bütün tezgahlarının bozulacağı anlamına geliyordu. Bu sebeple, 2004 yılına kadar aday bile bulmakta zorlanan CHP’ye yurttaşın ilgisi görülünce, 2004 ve 2009 Yerel Seçimlerinde Türkiye genelinde en çok aday adayı başvurusu, CHP Beylikdüzü’nde olmuştur. Bu aday adayların büyük çoğunluğu, o güne kadar Partimizin İlçe Örgütünün yerini bile bilmeyen, hatta sola ve solcuya düşman gibi bakan, ama rantı her şeyin üzerinde tutan sağcı ve bir merkezin yönlendirdiği şahıslardı. Bu oyunu tezgahlayan “rant çetesi” ikili oyun çerçevesinde CH P adaylarının yanlış belirlenmesine etki ederek CHP ye iki dönem seçim kaybettirmişlerdir.
 Bu oyun, Siyasi kimlik olarak örgütün kabul etmeyeceği, kolektif davranmayı içine sindirememiş, kavgayı derinleştiren bir anlayışın adaylığını sağlayarak, CHP’ye seçimi kaybettirmek amaçlandı ve bu çok ince bir stratejiyle gerçekleştirildi.
Bu tespit 2009 partinin yerel seçimlerinde aldığı oylarla daha net ortaya çıkmaktadır. Alınan oy dağılımı şöyledir.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı:   CHP : 41.861(% 44.60)    AKP: 37.112 (%39.53)
İl Genel Meclis üyeliği:                  CHP: 35.632 % 37.48)     AKP: 34.170 (%35.94)
İlçe Belediye Meclis üyeliği:          CHP: 32.003(% 33.68 )    AKP: 31.004 (% 32.64)
İlçe Belediye Başkanlığı:                CHP :28.240 (% 30.03)    AKP: 29.182 (% 31.03)
 
NÜFUS ARTTI, OYLAR ARTMADI!
 
Bu tablo ile CHP 2009 yerel seçimlerinde ilk üç sonuçta ilçede birinci parti olmasına rağmen Belediye Başkanlığını sadece % 1 oy farkla 942 oyla AKP kaptırmıştır. Aslında bu tablo Partimiz üzerinde nasıl bir oyun oynandığının çok net göstergesidir. 2009 yerel seçimlerinden sonra yapılan ilk genel seçimde 2011 de oy kullanan bölgeye gelen seçmen sayısı 28.000 artmışken AKP oyunu 19.055 artırmış CHP ise sadece 11. 829 artırmıştır. 2011 genel seçim sonuçlarında oy oranı AKP % 43.78   CHP% 38.75 olarak gerçekleşmiştir. 2009 da İlçemizin İl genel Meclisi, Belediye Meclisi özellikle de Büyükşehir Belediye Başkanlığı oylarında % 5.07 önde olduğumuz halde 2011 de partimiz AKP’nin % 5.03 gerisine düşürülmüştür.Siyasi partilerin başarılarının temel ölçütleri yerelde ve genelde iktidar olmaktan geçer. Dolayısı ile başarı yada başarısızlık, partinin aldığı oy oranı ile ölçülür. Maalesef ortada bir başarı değil başarısızlık mevcuttur.
 
Beylikdüzü, ilçe sınırları içinde bulunan, yılda kırk, elli milyar dolara yakın ithalat-ihracat yapan Ambarlı Limanı, imara açılmamış yaklaşık 14 Km sahil şeridi ve yüksek arsa rantı ile “güç odaklarının” iştahını kabartmaktadır. Bu rantın kontrolü ise önce burada güçlü olan partileri kontrol altına almak, partilerde bu anlayışı hakim kılmak ve buna uygun belediye başkanı ve meclis aritmetiği oluşturmaktan geçmektedir. Bütün bu tezgahlanan oyunlardan sonra Beylikdüzü’nde son iki dönemdir yerel seçimleri AKP kazanmaktadır. AKP bu anlamda zihniyet olarak, geçmişten bugüne sadece isimleri farklı ama özünde aynı olan, aynı merkeze hizmet eden, sağcı ve imar yağmasına dayanan, gördüğü her yeşil alanı imar oyunları ile yandaşlarına peşkeş çeken yönetme anlayışının, bileşenidir, toplamıdır, sonucudur.
 
BİR GECEDE PARTİYE ÇÖKENLER!
 
Bizler, CHP Beylikdüzü’nde, halen bu kavgayı derinleştiren, partide vücut bulması gereken “Emek en yüce değerdir” sözünü iğdiş eden, geçmişte partiyi yöneten klik ile kapalı kapılar arkasında pazarlıklar sonucu kirli ilişkiler dahilinde partiye bir gecede çöken, ilçede siyaset üretmekten çok CHP üzerinden kendilerini pazarlayan anlayışın uzantıları olan unsurları, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile başlayan temiz, sol, sosyal demokrat, katılımcı siyaset anlayışını da bir fırsat bilerek, partimizden temizlemek istiyoruz.
 
GÜÇBİRLİĞİNE GÜÇ VERİN!
 
CHP Beylikdüzü özelinde, parti tüzük, yönetmelik ve geleneklerimiz ışığında, kişilerden çok, bir anlayış olan, temiz siyaseti, katılımcı ve çoğulcu demokrasiyi, mahalle seçimlerinden başlayarak, Kurultaya giden süreçte hayata geçirmek için ”CHP BEYLİKDÜZÜ SOSYAL DEMOKRAT GÜÇBİRLİĞİNİ” oluşturduk. Çıktığımız bu yolda, bütün üyelerimizi, bu anlayışı partiden uzaklaştırmak için bize katkı vermeye ve oy kullanmaya çağırıyoruz. Kongrelerin ruhuna denk düşen, mahallelere sandık kurularak, demokratik bir yarış içinde, sürece katkı vermek isteyen herkesi yanımızda görmek, partimize ilçemize, sol ve sosyal demokrat siyaset anlayışına güç katacaktır.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.