BEYLİKDÜZÜ’NDE ELLER KAOSA KALKTI!

BEYLİKDÜZÜ’NDE ELLER KAOSA KALKTI!
Beylikdüzü Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda gündeme gelen bazı maddelerin üzerinde uzun tartışmalar yapılması ve söz alan hukuk kökenli Meclis üyelerinin “hukuka aykırı” ikazında bulunmalarına rağmen, oylama sonucunda, Gürpınar İmar pl


 

Meclis üyelerinin; metro,metrobüs ve tramvaydan ücretsiz faydalanması için de Meclis kararı alınırken, yetkisi olmadığı halde Beylikdüzü Belediye Meclisi’nde böyle bir kararın oylanması ve kabul edilmesi, şakınlık yarattı.

 

İmar Planlarında 3 etaba ayrılan Gürpınar imar planlarına vatandaş itirazlarının değerlendirildiği Komisyon Raporu’nun oylanması esnasında Meclis üyelerinin farklı görüşleri olmasına rağmen oy çokluğuyla rapor kabul edildi. AK Partili ve CHP’li bazı Meclis üyelerinin, hukuki açıdan ciddi sorunlar yaşanacağını belirttiği halde Komisyon Raporu’nun kabul edilmesi, ileriki dönemlerde sürecin sıkıntılı gelişmeleri tetikleyeceğine işaret ediyor.

 

Gürpinar Imar Planlarına vatandaş itirazlarının, Komisyon tarafından “Evet-Hayır-Müdürlüğüne iade” kategorisinde tasnif edildiğini, bu şekilde oylanması gerektiğinin ileri sürülmesi karşısında söz alan AK Partili Meclis üyesi İbrahim Bülbüllü, “Bu şeklideki oylama hukuki açıdan sıkıntı yaratacaktır. Yüzlerce itiraz var. Bir vatandaşın itirazının haklı görülmesi halinde, şu an Meclis’in alacağı kararın tamamı geçersiz sayılacaktır. O zaman da yapılan uygulamanın bütünü yok hükmünde olacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Birbirine benzer itirazların aynı kategoride ele alınarak Komisyon çalışması yapılması gerektiğine değinen hukuk kökenli Meclis üyeleri, telafisi mümkün olmayan sıkıntılar yaşanabileceğinin altını özellikle çizdiler.

 

KAVAKLI’YA PİYANGO

 

Kavaklı Köy içine yönelik yapılan imar değişikliğiyle, bazı yerlerde 1 kat artırımına izin veren İmar Komisyon Raporu da oy çokluğuyla kabul edildi. Oylamanın kabul edilmesiyle Meclsi salonunda bulunan bazı vatandaşlar kararı alkışlayarak destek verdiler.

 

CHP Meclis üyesi H. İbrahim Akpınar, yapılan uygulamanın birilerinin isteği üzerine gerçekleştirildiğini ileri sürerek, herkese eşit davranılması gerektiğini söyledi. “Bırakın vatandaş 10 kat çıkma hakkına sahip olsun. Neden bazı yerlerde 1 kat artırımına gidiyorsunuz. Toplu konutların yapıldığı 10 katlı yerlerin, Kavaklı yerleşim alanından ne farkı var ki? Ya herkese hak verirsiniz, ya da kimseye vermezsiniz, bu kadar basit” şeklindeki ifadelerle tepkisini gösteren Akpınar, “Hak tanıdığınız alanın nereye kadar uzayacağı, bu sınırı kimin tayin edeceği de belirli değil. Birileri istemiş, siz de yapıyorsunuz” eleştirisinde bulundu.

 

CHP Meclis üyesi Halim Saral ise, “Anlayabileceğimiz şekilde bu konuyu açıklayın, kısaca bundan kim veya kimler kazançlı çıkacaksa onu söyleyin de bilelim. Biz tanıyor muyuz?” sorusunu yöneltti.

 

ONUR KIRICI DAVRANIŞ

 

AK Partili Meclis üyesi M. Zeki Sadunoğlu ve birkaç arkadaşının verdiği önergenin gündemde yerini alması ve kabul edilmesi ise Meclis’te şaşkınlık yarattı. Il Genel Meclis üyelerinin, metrobüs, metro ve tramvaydan ücretsiz yararlandığı halde ilçe belediye Meclis üyelerinin böyle bir hakkı olmamasının onur kırıcı bir davranış olduğunu söyleyen Sadunoğlu, “İşin maddi tarafı önemli değil. Önemli olan bu uygulamanın adil olması” tarzında sözler sarf etti. Ak Partili Meclis üyesi, Avukat İbrahim Bülbüllü’nün, “Bu konunun oylanması hukuki değil, yanlış şeyi oyluyorsunuz” ikazında bulunmasına karşılık oylama esnasında olumlu oy kullanması dikkatlerden kaçmadı. Meclis’in böyle bir yetkisi olmadığı halde, Meclis kararı alması, toplantıyı izleyenleri de hayrete düşürdü. 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum