“Bir devlet çöküyor. Türkiye kurumsal bir kaosun içine sürükleniyor”

“Bir devlet çöküyor. Türkiye kurumsal bir kaosun içine sürükleniyor”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak gündeme ilişkin gelişmeleri değerlend...irdi ve önemli uyarılarda bulundu

“MİT, Emniyet ve yargı ekseninde yaşanan gelişmeler bir iktidar mücadelesi izlenimini veriyor.”


CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak’ın açıklaması şöyle ;


“Devletin devamlılığı ilkesi temel bir yönetim ilkesidir. Köklü geleneği olan kurumları “benim adamlarım” mantığı ile doldurmak hem makro düzeyde hem mikro ölçekte çatışmalar çıkarmakta ve giderek kurumların kontrolden çıkmasına neden olmaktadır. Bugün yaşanan budur.

AKP’nin devlete yönelik stratejisi onun kurumlarını kendi vesayeti altına almaktı. Ama şimdi ortaya çıkmıştır ki önemli olan kurumları vesayet altına almak değil, onların eşgüdüm içinde çalışmalarını sağlamaktır. MİT, Emniyet, Yargı ekseninde yaşanan olaylar buralarda bir iktidar savaşının yaşanmakta olduğunun izlenimini vermektedir. Kimin hangi kurumu ele geçirdiği bu ülkenin ve halkımızın umurunda değil. Ana muhalefet olarak bizim ve bütün yurttaşların beklediği; kurumların anayasal çerçevede, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri çerçevesinde faaliyet yürütmesidir. Eğer bir ülkenin yargısı ile güvenliğini sağlamakla yükümlü kurumları kendi içinde bir iktidar mücadelesi ve çatışması yaşıyorsa o ülke çöker. Bu tarihi uyarıyı yapmak bizim görevimizdir. Kurumlar ve o kurumlardaki kişiler birbirlerini yemekle meşgulken kurumsal bir kaos yaşanıyor ve ülke çöküşe sürükleniyor. Bütün bu yaşananlardan sonra AKP artık şunun farkına varmalıdır. Önemli olan kurumları ele geçirmek ve onları kendi vesayeti altına almak değil, o kurumları adam gibi yönetmektir. AKP’nin ayarı ile oynadığı kantar bugün AKP’yi tartıyor.

Bütün bu olumsuzlukların yaşandığı bir dönemde ülkemiz için demokrasimiz için yaşamsal önemde bulunan TBMM AKP tarafından kuşatma altına alınıyor. İç tüzük darbesiyle muhalefetin sesi yok edilmeye ve muhalefet TBMM’de silinmeye çalışılıyor. AKP Türkiye’yi idam sehpasına çıkarmış durumdadır. Bütün kurumları sindirmek, tasarımlamak demokratik bir zihniyetin işi değildir, olamaz. Bu ancak totaliter ve post-modern diktatörlüklerin zihniyetidir. ”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.