BİR MİLYAR AYAKLANIYOR ETKİNLİĞİNE DESTEK

BİR MİLYAR AYAKLANIYOR ETKİNLİĞİNE DESTEK
Tüm dünyada kadına yönelik şiddeti protesto etmek için düzenlenen dans etkinliğine katılan CHP Beylikdüzü Kadın Kolları, protestolara dans ederek destek verdi.

Bir Milyar Ayaklanıyor etkinliği kapsamında İstanbul’da Beşiktaş’ta başlayan ve Haydarpaşa Garı’nda devam eden etkinliğin, Haydarpaşa Garı’ndaki bölümüne katılan CHP Beylikdüzü Kadın Kolları, kadına yönelik şiddeti protesto etmek için binlerce kadınla birlikte dans etti. Sevgi temasının ön plana çıkması için 14 Şubat Sevgililer Günü’nde gerçekleşen etkinlikte, kadına şiddete karşı hayır demek için kadınlar dansa davet edilen kadınlar kadına yönelik şiddete karşı mesajlar içeren dövizlerle eğitmenler eşliğinde dans etti.
“Şiddeti kimse hak görmemeli”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülseren Onanç, CHP Kadın Kolları Başkanı Hilal Dokuzcan ve CHP İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Öner’in de katıldığı etkinlikte, son yıllarda artan kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çeken CHP Beylikdüzü Kadın Kolları Başkanı Figen Karahan, “Şiddeti kimse kendine hak görmemeli. Her yıl binlerce kadın hayatını kaybediyor. Biz bugün sadece kadına karşı şiddete hayır demek için değil, her türlü şiddete hayır demek için buradayız. Binlerce kadınla birlikte birbirimizi sevgiyle kucaklayarak dans ettik” diye konuştu.
Kadına yönelik şiddete karşı farkındalık yaratmak ve değişimi sağlayabilmek amacıyla gerçekleşen etkinlikte yapılan açıklamada ise, “Ortak paydamızda kadın var. Kadınların da erkekler gibi güven içinde, korkmadan, ürkmeden, acı çekmeden, insanca yaşamaya hakkı var. Acı çekmek, tacize uğramak, öldürülmek kadınların kaderi olmamalı, bundan sonra da olmasın” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.