BİRİ KANDEMİR’İ DURDURSUN!

BİRİ KANDEMİR’İ DURDURSUN!
Silivri Belediyesi Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir’in önergeleri ve davranışları her seferinde Silivri Meclisi’ni tiyatro sahnesine çeviriyor…

İşte Kandemir’İn ağzından dökülen bazı açıklamalar:

 

-         Mesai dışında bir kuruş para aldıysam Allah benim de belamı versin.

-          

-         Ben batak oynamam okey oynarım. Sen şu anda meclisin önünde yalan konuşuyorsun…

 

Silivri Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu dün gerçekleşti. Her Mecliste Yazılı önerge veren ve söz alan Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, Nisan Ayı Meclis Toplantısını da önerge yağmuruna tuttu. 

 

Silivri Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın I. Birleşiminin I.Oturumu’nda görüşülen gündem maddelerinden 6’sı karara bağlanırken, diğer gündem maddeleri de ilgili komisyonlara havale edildi.

 

Silivri Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 01 Nisan 2013 Pazartesi Günü saat 14.30’da gerçekleştirildi. 16 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda; 6 madde karara bağlanırken, 10 madde ise ilgili komisyonlara havale edildi.

 

 

BİRİ KANDEMİR’İ DURDURSUN!

 

Silivri Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu dün gerçekleşti. Her Mecliste Yazılı önerge veren ve söz alan Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir, Nisan Ayı Meclis Toplantısını da önerge yağmuruna tuttu.  Önergelerin ardından söz alan Kandemir’in gündeminde yine Silivri Belediyesinde Memur olarak görev yapan Ömer Sebahattin Çetin vardı. Ömer Çetin’e yönelik suçlamalarını devam ettiren Meclis Üyesi Kandemir, Belediyeyi Ömer Çetin yönetiyor sen yönetmiyorsun diyerek Başkan Işıklar’a suçlamada bulunması ortamı bir anda gerdi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar ile Kandemir arasında yaşanan karşılıklı tartışma ise meclisi izleyenler tarafından, “ Kandemir’in Ömer Çetin takıntısı artık kabak tadı verdi. Meclis meclis değil, sanki tiyatro salonu” şeklinde yorumladı.

Silivri Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısının ilk oturumu dün belediye meclis salonunda yapıldı. 12 maddelik gündeme ilave olarak 4 gündem maddesi daha eklendi.

 

Kandemir; Bunun faturası Özcan Işıklara kesilecektir

Meclise sunduğu önergelerin ardından söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Yılmaz Kandemir Silivri Belediyesinde çalışan memur Ömer Sebahattin Çetin ile ilgili konuşma yaparak “Bu memurun saçını sakalını yakın arkadaşı Özcan Işıklar kestiremedi. Kendisi öğle saatlerinde belediyeye geliyormuş. Yine ekürisi de sosyal paylaşım sitelerinden hakkımda hakarete varan yazılar yorumlar yazıyorlar. Bunun hesabını soracağım. Bunun faturası Özcan Işıklar’a kesilecektir. Bir meclis üyesi ile nasıl konuşmaları gerektiğini öğrenecekler. Tavuk Ömer ve Onkardeşler bu cesareti kimden alıyor? Belediyenin resmi arabasıyla mesai saatlerinin dışında gezip, işe öğlen saatlerinde gelmek ne oluyor? Bu kişilerin maaşları Silivri’nin cebinden çıkıyor” dedi. 

 

Işıklar; Burası hakaret etme yeri değil

Kandemir’in konuşmasına karşılık veren Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar konunun artık gereksiz yere gündemi meşgul ettiğini bir daha bu görüşle ilgili Kandemir’e söz vermeyeceğini söyledi. Kandemir’in kişisel sorunları meclise taşıyarak meclisi gereksiz şeylerle meşgul ettiğini söyleyen Işıklar; “Bahsi geçen kişi devlet memuru. 657’ye tabi ve siyasi olarak konuşma yorum yapma hakkı yok. Bu kişinin ailesi, çoluğu çocuğu var. Bu şekilde rencide etmek, hatta daha öncesine dayanan arkadaşlıkları da düşünülürse her mecliste burada meclisi meşgul etmek artık olayın kişiselleştiğini göstermektedir. Buna izin vermem. Ayrıca balık baştan kokar. Sizde Ökkeş’in Kahvehanesinde batak oynarken kapıda şoförünüz bekliyordu. O zaman hiç sesiniz çıkmıyordu. Şimdi burada halkın meclisinde kişisel sorunlarınız yüzünden insanlara hakaret ediyorsunuz. Burası hakaret etme yeri değil” dedi.

 

“Allah belamı versin almadım”

Başkan Işıklar’ın sözleri üzerine Kandemir, “bir kuruş mesai dışında para aldıysam Allah benim de belamı versin. Yalan söylüyorsan senin de versin. Hem ben batak oynamam okey oynarım. Sen şu anda meclisin önünde yalan konuşuyorsun” şeklinde cevap vererek, Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ı belediyeyi iyi yönetememekle suçladı.

 

Encümen ve Komisyon üyeleri seçildi

Gündemin ilk üç maddesinde yer alan Encümen ve Komisyon Üyesi seçimi oy birliği ile karara bağlandı.  Ahmet Yücegök, Taylan Memiş, Seval Fildiş Çolakoğlu encümen üyeliğine, Tülay Sinkıl, Cafer Bilgiç Fevzi Arslan, Osman Umuç, Sezgin Emir Plan ve Bütçe Komisyon üyeliğine, Seval Fildiş Çolakoğlu, Süheyl Kırkıcı, Rafet Keskin, Saffet Sert ve Zeki Tüfekçi İmar Komisyonu üyeliğine seçildi.

 

Aslıtolia meclisten geçti

Gündeme ilave olarak eklenen maddeler arasında Silivrispor Aslıtolia Halk Oyunları Ekibinin Makedonya’da düzenlenecek olan festivale  gidebilmesi için görevlendirme yazısı verildi. Silivri Belediyesi belediye meclis üyeleri tarafından oy birliği ile madde kabul edildi.

Gündemin diğer 9 maddesi oy birliği ile komisyonlara havale edildi. Önerge olarak gündeme eklenen maddeler ve diğer gündem maddeleri ise oy birliği ile meclisten geçti. Cuma günü yapılması gereken Nisan ayı meclisinin ikinci oturumu, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın Ankara’da daha önceden belirlenen randevusu olması münasebetiyle Perşembe günü saat 14:30’da yapılacak.

 

Haber/ Fatma Sarıbıyık

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.