Bu coğrafyada tabelasını AKP’ye veririz

Bu coğrafyada tabelasını AKP’ye veririz
Partisinin İstanbul Kazlıçeşme Meydanı’nda düzenlediği nevruz kutlamalarına katılan BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Yemin billah AKP bizim coğrafyamızda tasfiye olana kadar, tabelalarını koltuklarının altına verene kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

Nevruz kutlamalarında Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, BDP Milletvekilleri Sebahat Tuncel ve Ufuk Uras’ın da bulunduğu protokol tribününde oturdu. Önce Abdullah Öcalan’ın avukatları aracılığıyla gönderdiği mesajı okundu. Daha sonra konuşma yapan Demirtaş, Başbakan Tayyip Erdoğan’a yüklendi. Demirtaş şunları söyledi: “2011 nevruzu Türkiye’de Kürt sorununun barış içinde, demokrasi içinde çözümünün başlangıcı olmalıdır. Çözümü gerçekleştirmek bir günlük iştir. Demokratik açılım konusunda ellerinde tek bir proje olsa çıkıp açıklarlardı. Bizim meselemiz pazarlık edilemeyecek kadar önemlidir. Siz tüccar olabilirsiniz ama bizim açımızdan bir pazarlık söz konusu değildir. Biz diyoruz ki bizden çaldığınızı geri vereceksiniz. Bunun neresi pazarlık. 3-4 gün içinde 7 PKK gerillası operasyonlarda öldürüldü. Bir yandan müzakere yürütüyorsunuz, öte yandan tasfiye politikası yürüteceksiniz. Bunun altında kalırsınız. Yemin billah AKP bizim coğrafyamızda tasfiye olana kadar, tabelalarını koltuklarının altına verene kadar mücadelemiz sürecek. Gelin seçim barajını düşürelim. Ondan sonra boyunun ölçüsünü.”  

Nevruz kutlaması

İSTANBUL Kazlıçeşme’deki nevruz kutlamalarına 100 bin kişi geldi. Konuşma yapılan platforma, “Onurlu bir yaşam için ya özgürlük, ya özgürlük” , “Demokratik ulus ışığında demokratik özerkliği kuralım” pankartları asıldı. Programın başında birkaç kişi PKK yazılı pankartla platforma çıktı. Kutlamalara yerel kıyafetlerle katılan Selahattin Demirtaş ve Sabahat Tuncel, sahnenin önüne kurulan iki dev meşaleyi yaktı. Sarı-yeşil-kırmızı renklere bürünen kadın, yaşlı ve çocuklar ile PKK’lı terörist kıyafetlerinden giyen gençler, halay çekti. Diyarbakır’daki kutlamalarda ise, PKK flamaları ve teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın posterleri açılırken, yüzleri poşuyla sarılı bazı gruplar slogan atarak yürüdü. Hakkâri ile Şanlıurfa’nın Viranşehir ve Cizre ilçelerindeki PKK sloganlarının atıldığı kutlamalarda, havai fişek gösterileri yapıldı. Cizre’de uzun namlulu silahlarla saatlerce havaya ateş açıldı. m Mardin’in Nusaybin İlçesi’ndeki kutlamalardan sonra yürüyen bir grup bir dershanede asılı bulunan Türk bayrağına taşlı saldırıda bulununca bayrak, dershane yetkilisi tarafından indirildi.

Ortak kültür

DEVLET zirvesi, Nevruz Bayramı mesajları:

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: Milletimiz, bir bütün olarak yaşayabilmenin, barışın ve huzurun kıymetini bilmekte, bu değerlerin tüm dünyada egemen olması ve yeni nesillere barış dolu bir dünya bırakılabilmesi için çabalarını sürdürmektedir. Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz, ortak kültür mirasımızı oluşturan zenginliğimizdir.

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin: Nevruz, ayrışmanın değil bütünleşmenin, kutuplaşmanın değil sevgiyle kucaklaşmanın kaynağıdır.

- Başbakan Tayyip Erdoğan: Bizler toprağı bir ana gibi sahiplenen, onu ‘toprak ana’ diye isimlendiren, topraktan yaratıldığımıza ve nihayetinde yeniden toprağa döneceğimize inanan bir kültür ve inancın mensuplarıyız. Nevruz bizlere hepimizin kardeş olduğunu, aynı kökten, aynı ruhtan geldiğimizi hatırlatmaktadır.

- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bahar geliyor; sokaklara çıkacağız, neşeleneceğiz. Bir kişinin burnunun kanaması bizim arzu etmediğimiz bir şey.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.