Bülent Ecevit ölümünün 8. yılında anılıyor

Bülent Ecevit ölümünün 8. yılında anılıyor
Bülent Ecevit, 8′nci ölüm yıl dönümünde, yurt genelinde çeşitli törenlerle anılacak.
 Türkiye Cumhuriyeti’ne 5 kez Başbakanlık yapan Demokratik Sol Parti lideri (DSP) Bülent Ecevit, 8′nci ölüm yıl dönümünde, yurt genelinde çeşitli törenlerle anılıyor.
Başbakanken 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı gerçekleştiren Ecevit, 1999 yılında Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirilmesiyle DSP’nin oylarını iki katına çıkarmasına neden olmuştu. 2001 yılında Türkiye’nın en ağır ekonomik krizi esnasında DSP-MHP-ANAP Koalisyonu’nda yine başbakan olan Ecevit Hükümet’i İMF ile anlaşmış ve Kemal Derviş’i Türkiye’ye getirdiği için tartışmalara neden olmuştu.
5 Kasım 2006 pazar günü ise dolaşım ve solunum yetmezliği sonucu 81 yaşında hayata veda etmişti.
DSP İzmir, Bülent Ecevit’i, ölümünün 8′inci yıldönümünde emek yürüyüşü ile anmaya hazırlanırken, DSP Genel Başkanı Masum Türker, Bülent Ecevit’in vefatının 8. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Türker mesajında; “Partimizin kurucusu, kuramcımız, Genel Başkanımız, Türk siyasetine Erdemli ve dürüst kişiliği ile damgasını vurmuş olan Bülent Ecevit’i aramızdan ayrılışının 8′inci yılında rahmetle saygıyla ve özlemle anıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.