Büyük sorunlara büyük güçbirliği

Büyük sorunlara büyük güçbirliği
Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde yıllardır kangren olan ve insan yaşamımı derinden sarsan yığınla sorunlar Yeşilkent STK’ları tarafından kurulan platformla aşılmaya çalışılıyor.
Yeşilkent Taç düğün salonunda toplanan STK’ları mahalleninin başlıca sorunları görüşmek üzere toplandı. Toplantıya CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar ile AKP Avcılar ilçe Başkanı Bayram Şenocak da katılarak birer konuşma yaptı. 
Yeşilkent STK’larının divan başkanlığını  CHP Avcılar Belediye Meclis üyesi ve Hacı Bektaş’i Veli Anadolu Kültür Vakfı Yeşilkent şube başkanı  Mehmet Yıldırım yaparken divan üyelikleri İstanbul’daki Anadolu Köy dernekleri başkanı BEKİR Doğan, Amasyalılar Federasyonu Başkanı Turan Sayar, Zile Federasyon başkan yardımcısı Haydar Yıldız ve Yeşilkent Mahallesi muhtarı Hasan Sedef  tarafından yürütüldü.  Toplantıya mahallede bulunan vakıflar, federasyonlar,yöre dernekleri.cami dernekleri temsilcileri katıldı.  
Yeşilkent’in sorunları büyük
Avcılar Yeşilkent mahallesinin sorunları masaya yatırıldı. STK’ları mahallenin en büyük sorunlarını yedi ayrı başlık altında toplayarak bir an önce neşter vurulmasını istedi. 
Yeşilkent’in İmar, Eğitim,Sağlık,Dere Islahı,gayri Meşru olaylar, Park ve Yeşil alan ve en önemli elektrik sorunu olarak tespit edildiği toplantıda  bu sorunların giderilmesi ve bundan sonra da çıkacak sorunlarında önlenmesi adına hareket edilmesi istendi. STK’larının maddi ve manevi olarak destek sunmaya hazır olunduğunu toplantıda siyasi parti ilçe başkanları birer konuşma yaptı.  
Hükümetinin gidermesi gerekir
CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar Yeşilkent mahallesindeki STK’ların yanında olduklarını belirterek, “Biz her zaman Yeşilkent’in yanındayız. İhtiyaç duyulan sorunların bir çoğunu hükümetin bir an önce yapması ve gidermesi gerekir. Bu insanca yaşamla alakalı bir durum. Ama bu güne kadar giderilmemiş. Yeşilkent’in durumu hiç kimseyi ilgilendirmemiş gibi duruyor. Biz Avcılar olarak yapılması gerekenleri her zaman olduğu gibi yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi
Yeşilkent’te kentsel dönüşüm olmayacak
AKP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Şenocak ise Avcılar’a  bugün kadar A305 milyon TL yatırım yapıldığını belirterek , “Bu yatırımın 205 milyonu Yeşilkent’e yapıldı. Yeşilkent’in kentsel dönüşüm adı altında yıkılması dedikodudur. Ben bizzat Şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar ile görüştüm. Kesinlikle kentsel dönüşüm olmayacağını beyan etti. Yeşilkent’in imar durumu ise mevcudunu koruyacak şekilde çıkacak. Mahallenin alt yapı sorunları bitecek. Doğalgaz hattı biten yerlere doğalgaz verililoyor. Yatırımlarımız devam edecek” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.