Çapan için bir istifa daha

Çapan için bir istifa daha
Esenyurt AKPde, Belediye Başkan Aday Adayı Yunus Kalkan'ın ardından bugün de Meclis Üyesi Aday Adayı Savaş Taşkın istifa etti. Taşkının istifa gerekçesi de Kalkan ile aynı: Dr. Gürbüz Çapana yapılan siyasi linç…


CHP'li Gürbüz Çapan'ın haksızlığa uğradığı gerekçesiyle istifa eden AKP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Yunus Kalkan'ın ardından AKP Esenyurt İlçe Teşkilatı'nda bugün bir istifa daha yaşandı. Aday Adaylığı sürecinde aktif bir şekilde çalışan Meclis Üyesi Aday Adayı Savaş Taşkın, kısa bir süre önce yaptığı basın toplantısı ile AKP’den istifa ettiğini açıkladı. Yargı kararı ile aday olması bir kez daha engellenen Dr. Gürbüz Çapan'a yönelik linç kampanyası yürütüldüğünü belirten Taşkın, “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır” dedi.

Örnek İş Merkezi’nde bulunan ofisinde gazetecilere açıklama yapan Taşkın, cumartesi günü yüzlerce kişinin katılacağı bir toplantı ile CHP’ye katılacağını da duyurdu.

“İL BAŞKANI AZİZ BABUŞÇU KAFATASÇILIK YAPIYOR”

Taşkın, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

İstanbul il başkanı ve yanındaki kurmayları maalesef Türkiye’deki en büyük etnik milliyetçiliği ve kafatasçılığını yapmaktadır. Sayın Başbakanı da yanlış yönlendirmişlerdir. Bunu Türkiye’nin genelinde ve özellikle İstanbul’da yerel yönetimlerde ileri demokrasi adı altında 39 ilçenin nerdeyse 29 ilçesini Karadenizli, Trabzon veya Rize kökenli ve bağlantılı adaylar yaparak göstermiştir. İlçe belediye başkanları da demografik yapıyı dikkate almadan aynı sistemi uygulamışlardır, ilçe meclislerinde de önemli noktalara yine Karadeniz kökenli insanlar nüfuz etmiştir. Belediye uygulamaları ile alakalı bekçiliği bile paylaşmak istememektedirler.

“ANADOLU İNSANINI ÖTEKİLEŞTİRDİLER”

Bölgemizde nüfus olarak en büyük yoğunluğa sahip olan Kars, Ardahan, Iğdır, Erzincan, Erzurum, Muş, Van, Diyarbakır kısacası Anadolu seçmenini ötekileştirmiş ve bu insanlara ikinci, üçüncü sınıf insan muamelesi yapılmıştır. Geçmişte sayın Başbakanımızın önünü engellemeye çalışanlar için tavrımızı ortaya koymuştuk, bugün ise 3. Bölge’deki Anadolu insanına yapılan haksızlık ve Gürbüz Çapan’a yapılan siyasi linç ve eşit koşullarda yarış hakkı elinden alındığından dolayı Ak Parti’den istifa ediyorum.

“BUNLARI DUALARLA SANDIĞA GÖMELİM”

Onurlu haysiyetli vicdan sahibi Anadolu insanına ve Karadenizli hemşerilerime de sesleniyorum; sizler de istifa edin! Bir seferliğine de olsa bunlara gereken cevabı sandıkta verelim. Esenyurdumuzun insanı hiçbir şeyden yararlanamamış, belediye borç batağının içerisinde, camilerimizin yerleri, mazlum vatandaşın arsaları ipotek altında, yeşil alanlar ranta çevrilmiştir. Bu insanları bedduayla değil Dualarla sandığa gömerek Allaha havale edelim. Yetimin, garibanın, güçsüzün ve mazlumun hakkını Allah’ın adaletine bırakalım.

“ONURUMUZ VE GELECEĞİMİZ İÇİN”

Esenyurtlu hemşerilerim; Onurumuz ve geleceğimiz için, yapılan haksızlıklara karşı Anadolu ateşini Esenyurt’tan yakacağız. Bize yapılan haksızlığı sandığa gömmek için on binler kefenimiz cebimizde sloganımız dilimizde. Biz Bir olursak karşımızda kimseler duramaz. Ranta hizmet değil, Halka hizmet Hakka hizmettir anlayışıyla yola çıkacağız.

“ONURLUCA İSTİFA ETMELİLER”

Esenyurt’ta yıllarca adaletsizce yapmış oldukları yönetimi şiddetle kınıyorum ve bu yönetimi onurlu bir şekilde istifaya davet ediyorum. Esenyurt’un onurunu ve şerefini kurtararak Esenyurt’u Esenyurtluya teslim etmek istiyoruz.  “Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır.’’ Buradaki mesele herhangi bir ideoloji ve siyasi parti meselesi değildir, sadece yapılan haksızlık karşısında verilen onursal bir mücadeledir.

KAYNAK:YERELGASTE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.