Çaresizliğini gördüm

Çaresizliğini gördüm
Hayatımda ilk kez bu kadar şehidin verildiği bir sürecin sonunda bir başbakanın televizyonlara çıkıp çaresizliğini dile getirdiğini gördüm. Aslında çok üzgünüz. 9 yıldır bu ülkede başbakanlık yapan bir kişinin sorumluluğu devletin ve siyasetin başka kurum
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terör sorununun çözüm yerinin Meclis olduğunu söyleyerek, hükümetin istifayı düşünmesini istedi.Hakkari’de yaşanan hain saldırının ardından CHP MYK’yı olağanüstü toplayan Kılıçdaroğlu, toplantı sonrasında basın toplantısı düzenledi. Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
Meclis el koysun

“Hayatımda ilk kez bu kadar şehidin verildiği bir sürecin sonunda bir Başbakan’ın televizyonlara çıkıp çaresizliğini dile getirdiğini gördüm. Aslında çok üzgünüz. Bir başbakanın, 9 yıldır bu ülkede başbakanlık yapan bir kişinin sorumluluğu devletin ve siyasetin başka kurumlarında aramaması gerektiğini artık öğrenmesi lazım. Sorumluluğun kime ait olduğunu artık bilmesi lazım. Kendisi muhalefet partisinin lideri değil, bu ülkeyi yönetiyor. Sorumluluk kendi omuzlarında. Bu bilince varmamasını, bir muhalefet partisi lideriymiş gibi konuşmasını anlamakta çok zorluk çekiyoruz. Herkes duydu, bir kişi duymuyor. O da sayın Recep Tayyip Erdoğan. Merak ediyorum, muhalefetin sözüne niçin kulaklarını tıkıyor? Biz söyledik, biz dinledik.



Biz iktidara açık bir çek daha verdik. ‘Ulusal bütünlük içinde getireceğiniz her çözüme CHP olarak destek vereceğiz’ dedik. Ama hiçbir öneri gelmiyor, sadece eleştiri geliyor. Buradan TBMM Başkanı’na açık çağrıda bulunuyorum. Sorunun çözüm adresi hükümet değildir. Hükümet bu sorunu çözmekte acizdir. TBMM’nin bu soruna el koyup derhal bir komisyon oluşturması ve çözüm önerileri üretmesi gerekiyor. Meclis, bu soruna kesinlikle el koymalıdır. Terör konusunda hükümeti eleştirmede en duyarlı olan partiyiz.

İstifayı düşünsünler

Hükümetin bu konuda önüne hiçbir engel koymadık. Dünyanın sağlıklı çalışan demokrasilerinde, hukukun üstünlüğünün olduğu demokrasilerde, insana saygının olduğu demokrasilerde bu konumda olan bir hükümet istifa seçeneğini düşünür. Bunların sorumlusunu aramayacak mıyız? Önce sorunu, sorumlusunu masaya koyacağız. İktidar geliyor, halka şikayet ediyor. Sorunları çözmeyip sadece şikayet eden bir siyasal anlayış olur mu? Böyle bir anlayışı şiddetle reddediyoruz. Sağlıklı çalışan demokrasilerde bu kadar şehidin verildiği, terörün bu kadar azgınlaştığı, ülkenin kan gölüne döndüğü bir ortamda sağduyulu bir hükümet istifa seçeneğini de düşünür.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.