CHP 400 ilçeye yoğunlaşacak

CHP 400 ilçeye yoğunlaşacak
CHP Parti Meclisi toplantısında aralarında Fikri Sağlar ve Gürbüz Çapan’ın da bulunduğu partiden ihraç edilen 55 kişinin geri dönüşüne ilişkin görüşmeler bir sonraki toplantıya bırakıldı. Toplantıda seçmen analizi yapıldı ve CHP’nin zayıf olduğu bölgeler

CHP PM dün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. PM, TBMMden seçim kararının çıkmasının ardından mart ayında olağanüstü toplantıya çağrılacak. Akademisyenler tarafından hazırlanan seçmen analizive gençliğin yapısı ve taleplerikonulu çalışmalar PM üyelerine aktarıldı. Seçmen analizine göre CHP tabanının Özgürlükçü, demokratolduğu sanıldığının aksine muhafazakâr statükocuolmadığı da rapora yansıtılırken AKP tabanının daha itaatkârolduğu kaydedildi. PMde özellikle çoğunluğu Marmara, Karadeniz olmak üzere 400 ilçeye yoğunlaşılmasına da karar verildiği bildirildi. Kılıçdaroğlunun 400 ilçeye ilişkin En az 2-3 kere gidin. Çalınmadık kapı bırakmayındediği ifade edildi. Vanda yapılan Siyasette Başarı Stratejisitoplantılarının benzerlerinin bölgenin diğer bazı illerinde yapılmasına karar verilirken Kürt raporunun bu toplantıların ardından hazırlanması yönünde görüş oluştuğu öğrenildi.

Dink ve KCK davası raporda

CHP MYKnin PMye sunduğu raporda CHPnin KCK davası ile Hrant Dink davalarının insan hakları boyutunda takip ettiği vurgulandı. Raporda Hrant Dink ve KCK davalarına ilişkin, Hrant Dink ve KCK davalarının CHP tarafından izlenmesi partimize yönelik olumsuzlayıcı bakışta soru işaretlerine yol açmıştır. İlerideki dönemlerde bu konuda atacağımız adımlar bize yönelik bakışı değiştirecektirdenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.