CHP aday adayları başvuru kuyruğunda

CHP aday adayları başvuru kuyruğunda
Alevi Bektaşi Federasyonu’nun eski genel başkanı Ali Balkız, ünlü sanatçılar Sabahat Akkiraz ve Emre Saltık İstanbul’dan, Tolga Çandar Muğla’dan, Grup Yorum’un eski solisti Hilmi Yarayıcı ve İbrahim Kaypakkaya’nın kardeşi Elif Güneş CHP’den milletvekili a

Kartal Cemevi Genel Sekreteri İsmail Saçlı CHPden aynı bölge milletvekili aday adayı olduğunu açıklarken Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Başkanı (AABK) Turgut Öker ise İstanbul 1. bölgeden bağımsız milletvekili adayı oldu. Milletvekili adayı olmak için Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanlığından istifa eden Ali Balkız, Ankara 1. bölgeden adaylık başvurusunda bulundu. Balkız yaptığı yazılı açıklamada, CHPnin değişim ve dönüşümünü doğru okuyan, yenilenmiş devrimci ruhuyla Türkiye Cumhuriyetini 21. yüzyıl demokrasi anlayışının gerektirdiği, çoğulcu, özgür ve adil bir toplumsal ve siyasal yapıya kavuşturacak parti olduğuna inanıyorumaçıklamasını yaptı.

Grup Yorumun eski solisti Hilmi Yarayıcı da Hataydan milletvekili aday adaylığı başvurusunda bulundu. İbrahim Kaypakkayanın kardeşi avukat Elif Güneş ise Yıllardır CHP üyesiyim. Kılıçdaroğlu ekibinin ülke için önemli değişimler yapacağına inandığım için bu ekipte yer almak istiyorum. Ben bir anneyim. Çocuğumun geleceğinden kaygı duyduğum için siyasete müdahale etmek gerektiğine inanıyorumdedi. Güneş, kendisiyle ilgili haberlerde kardeşinin adının geçmesiyle ilgili olarak İbrahim Kaypakkaya eşitlik, özgürlük, kardeşlik hedefine ulaşmak, karanlığı aydınlatmak uğruna ölümü göze alarak, kendini yakarak meşale olmuş, işkence ile katledilmiş, tarihin yetiştirdiği ender teorisyenlerden biridir. Onun bazı kesimlerce tehlikeli bulunan görüşleri bugün hâlâ bize ışık tutmaktadır. İbrahim Kaypakkayanın kardeşi olmak benim için bir onurduraçıklamasını yaptı. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de dün öğlen saatlerinde Genel Merkeze gelerek aday adaylığı başvurusunu yaptı. Genç, gazetecilerin Tunceli 1. sıra adaylığınız garanti, değil mi sorusuna Siyasette hiçbir şeyin garantisi yok, başvurumuzu yapıyoruz, partimiz takdir edecektiryanıtını verdi.

İstanbul Devlet Tiyatrosu sanatçısı Orhan Kurtuldu CHP Tekirdağ ve Antalya Devlet Tiyatrosu sanatçısı Mehmet Şahin de Antalyadan milletvekili olabilmek için bugün partiye başvurularını yapacaklar.

Kartal Cemevi Genel Sekreteri İsmail Saçlı, başta Okmeydanı Cemevi olmak üzere birçok Alevi örgütünde yöneticilik yaptığını belirtti. AKPnin Alevi açılımı ile başlattığı süreçten bir sonuç alınamadığını kaydeden Saçlı, CHPnin Alevilerin sorunlarına çözüm bulacağına inandığım için İstanbul 1. bölgeden aday adayı oldumdiye konuştu. İstanbul 1. bölge bağımsız milletvekili adayı Turgut Öker, seçim çalışmalarına başlayarak ilk seçim bürosunu Kartalda açtı. Amacının parlamentoda Alevilerin temsil edilmesi olduğunu kaydeden Öker, Bağlı olduğum Alevi örgütünün de kararıyla bağımsız aday olmayı uygun gördüm. Çünkü biz bir siyasi partinin temsilcisi olmak yerine Alevilerin sesi olabileceğimiz düşüncesi içerisindeyiz. Siyasette de Alevilerin sorunlarının çözümünde bu duruşun etkili olacağına inanıyoruzdedi.

Yeniden Kuvayı Milliye Hareketi Derneği Genel Başkanı Hakkı Sevim, CHPnin İstanbul 2. bölgeden milletvekili aday adayı oldu. Türkiyenin hızla karanlığa sürüklendiğini belirten Sevim, İlk hedefimiz 12 Hazirandaki seçimde AKPyi alaşağı edip Kılıçdaroğlu önderliğinde CHPyi iktidar yapmaktırdedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.