CHP afişi darbeyi hatırlattı

CHP afişi darbeyi hatırlattı
CHP Silivri Gençlik Kolu Başkanı Esen'in hazırlattığı "Ya Türkçe Konuş, Ya Da Sus" afişi, '80 darbesinde Diyarbakır Askeri Cezaevi'ndeki "Vatandaş Türkçe Konuş, Çok Konuş" yazısını hatırlattı.
 HANGİ AKLIEVVEL DÜŞÜNDÜ?

CHP'nin bütün azınlıklarla ittifak bulmaya çalıştığı günümüzde CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen'in basına servis ettirdiği "Ya Türkçe konuş, ya da sus" afişi şaşkınlık yarattı.
1980 askeri darbesi sonrası Diyarbakır Cezaevinin görüş kabinlerine asılan "Vatandaş Türkçe konuş, çok konuş" yazısını andıran afişin hangi aklıevvel tarafından düşünüldüğü merak konusu!





“FARKETTİK, DEĞİŞTİRİYORUZ”

Basına servis edilen afiş ile ilgili görüşünü aldığımız CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, "Ya Türkçe konuş, ya da sus" sözünün internette sıkça dolandığını ve bu sebeple tercih ettiklerini söyledi.

Afişteki sözlerin yanlış anlaşılabileceği ihtimali üzerine yeni bir çalışma yaptıklarını ifade eden Başkan Esen, "Türkçe'mizdeki güzelim kelimeler
yerine İngilizce sözcüklerin sıkça kullanılıyor olmasına tepki gösterdik ama sanırım yanlış anlaşıldık.

Afişi değiştirerek yenisini parklara, otobüs duraklarına ve ilçenin değişik yerlerine asacak ve "Türkçemize sahip çıkalım" diyeceğiz" şeklinde konuştu.
"TÜRKÇE GİDERSE, TÜRKİYE GİDER"
CHP Silivri Gençlik Kolları Başkanı Berker Esen, Türk Harf Devrimi Haftası nedeniyle yayınlandığı mesajında, “Türkiye Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren çok sayıda devrimler yapılmış ve çağdaşlaşma yolunda önemli adımlar atılmıştır. Birçok alanda yenilikler yapılmıştır. Bu
yapılan yeniliklerin en önemlilerinden biriside dil alanındaki gelişmelerdir.

Bu alandaki gelişmeler Harf Devrimi ile sonuçlandırılmış, Türkçe resmi dil olmuştur. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Türk milletinin dili Türkçe’dir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yüceltmek için çalışır.” Atamızın bize çizdiği bu yoldan devam ederek Türkçemize sahip çıkmalıyız" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.