CHP Çatalca’da 3 aday yarışacak

CHP Çatalca’da 3 aday yarışacak
Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Başkanlığı yeni yönetimini seçmek için 13 Kasım 2014 tarihinde olağanüstü kongreye gidiyor.

Kongrede; Abdullah Aslan, Mehmet Çoban ve Halil Gök ilçe başkan adayı olarak yarışacaklar. Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ise yaptığı açıklamada adaylardan Halil Gök’ü destekleyeceğini belirtti.

CHP ÇATALCA'DA KONGRE VAR!

188 kişilik CHP Çatalca delegeleri iki yıl boyunca ilçe başkanlığı yapacak yönetimi seçecekler. Eski ilçe başkanı Abdullah Aslan, Mimar Mehmet Çoban ve CHP Çatalca Belediye Meclis Üyesi Halil Gök  kongrede ilçe başkanı seçilebilmek için yarışacaklar.

BAŞKAN CEM KARA’NIN DESTEK VERECEĞİ ADAY HALİL GÖK

Kongre öncesi bir açıklama yaparak amacım kısır çekişmeleri yok etmek diyen Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara desteğinin Halil Gök’ten yana olduğunu belirtti. HABERDAR’a konuşan Başkan Kara şunları söyledi:  Bizim amacımız kişiler üzerine değil ilkeler üzerine siyaset yapmak ve partimizin ilçemizin çıtasını daha üst seviyeler çıkarmaktır. Yerelde iktidarı korumak genel seçimlerde partimizin belirleyeceği adaylardan daha fazlasını Ankara’ya nasıl göndeririz düşüncesiyle siyaset yapan bir anlayışa sahip olduğumuzdan ilçe kongremizde de bu düşünce ile hareket eden delege arkadaşların desteği ile en doğru yönetimi seçeceğimize inanıyorum.

DELEGELERİMİZ İŞARET ETTİ

Ben varsam CHP var ben yoksam bu parti biter anlayışları artık son bulmalı. Hepimizi temsil eden bir yapı oluşması için bütün delege arkadaşları ile görüştüm. Diğer adaylar Mehmet Çoban veya Abdullah Aslan işaret edilseydi o zaman ben de o arkadaşların yanında olurdum. Ancak delege arkadaşlar daha başka bir aday arayışında olduğundan onlardan aldığım izlenim ile Halil Gök arkadaşımızı ilçe başkanı seçmeye çalışacağız. Hayır kongremiz başka bir arkadaşı seçerse o kişi yine benim ilçe başkanımdır, elini havaya kaldırır yine bir belediye başkanı olarak kendisine ve partime karşı  sorumluluğu yerine getiririm.

ASLAN YÖNETİMİ ELİNDE TUTAMADI

Yerel seçimlerde el ele kol kola çalıştığımız ilçe başkanımız Abdullah Aslan mevcut yönetimi elinde tutmuş olsaydı bizim yeni bir yapı oluşturmak için düşüncemiz yoktu. Ne yazık ki gelinen noktada zaten Abdullah Aslan’ın yönetimi düşmesi için bir işaret verilmiş. Mehmet Çoban arkadaşımız ise dün bu adam aday olmasın diye Ankara’lara giden kişiler ile birlikte hareket ettiği için kendisine destek vermem söz konusu olamaz. Kişilere değil Cumhuriyet Halk Partisi’ne hizmet edecek, bireysel çekişmeleri öne atmayacak, sağlıklı bir yapı oluşması için çaba etmekteyiz.

HESAP YAPILMAMALI

2015 seçimlerinde kim milletvekili olmalı, 2019 seçimlerinde kim belediye başkanı olmalı gibi bir hesabımız yok. Hesabımız 2015 veya 2019 seçimlerinde daha fazla oy almaya yöneliktir. İşte bu ve buna benzer sebepler yüzünden bu seçimde Halil Gök ve çıkaracağı listenin kazanması için çalışacağım. Duyarlı delege arkadaşlarımız sayesinde partimizin ve ilçemizin daha fazla büyümesi için bunu başaracağımıza inanıyorum.

Birer gün arayla CHP ilçe merkezinde yaptıkları basın toplantıları ile adaylıklarını açıklayan ilçe başkan adayları ise şu açıklamalarda bulundular:


       MEHMET ÇOBAN

 
Çoban: Gün kavga günü değil 

Artık Çatalca’nın geleceği için teknikten, kentsel çalışmalardan anlayan, plan nedir, planlama nedir bunları bilen bir ilçe başkanının iktidar olunan bir ilçede olması gerekliliği ön plana çıkmıştır. Belediye Başkanı'nın her yaptığını onaylayan değil, her yapılanı yapılmadan önce masaya yatırıp tartışabilen bir örgüt anlayışının oluşması gerekmektedir. Teknik bilgilere, belediyecilik anlamında donanıma sahip olmayan bir ilçe başkanı ancak günü birlik siyaset yapabilir.  Çatalca’daki CHP üyeleri artık parti içinde yaşanan kavgalardan bıkmış durumda. İnsanlar sokaklarda CHP içinde yaşanan kavgaların konuşulmasından sıkıldı. Bu sıkıntıları ortadan kaldırmak için ilçe başkanlığına adayım.


         HALİL GÖK

Gök: Kırgın ve küs kalmayacak

 
Kırgınlık ve küskünlük döneminin CHP Çatalca’da son bulması için. Partimi ve ilçemi daha başarılı daha sağlıklı seviyelere taşımak için. CHP Çatalca örgütünü birlik beraberlik ortamına taşımak için ilçe başkanlığına adayım.


     ABDULLAH ASLAN


Aslan: Yeniden görev istiyorum

Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır. Cumhuriyet Halk Partisi Çatalca İlçe Yönetimi olarak ilçe başkanlığı döneminde yaptıklarımız ortadadır. Nedense bu başarılı yapıyı bozmaya çalışanlar oldu ve bazı yönetim kurulu üyelerimiz istifaya zorlandı. Ben de daha güçlü bir yönetim ile yeniden göreve gelmek için adayım. Delege arkadaşlarımın duyarlılığına güveniyorum. Yeniden başarılı bir yönetim oluşması için bana ve ekibime destek vereceklerinden eminim.

 



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.