CHP Esenyurt 90. Yıl dönümünü kutladı

CHP Esenyurt 90. Yıl dönümünü kutladı
CHP Esenyurt ilçe örgütü partinin 90. Yıldönümü nedeniyle kutlama töreni yaptı. Cumhuriyet Meydanı'nında bulunan Atatürk büstünün önüne çelenk koydular. İstiklal marşı ve saygı duruşu ardından, kutlama törenine ilçe binasında devam eden CHP'liler burada
İlçe başkanı Selahattin Erbaş konuşmasında, “Cumhuriyet Halk Partisi, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra M. Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından kurulan bir partidir.   Partimizin ilk genel Başkanı Mustafa Kemal Atatürk “Benim iki eserim var birisi cumhuriyet, birisi de Cumhuriyet Halk Partisidir” demişti. Ulu Öndersizin bu sözlerini hep hatırlayacağız.

Ülkemizde temel hak ve özgürlüklerin gelişmesinde, demokrasinin yerleşmesinde en öncelikli rolü oynamıştır. 1946 yılında çok partili rejime geçişi sağlayarak, Cumhuriyetin demokratik niteliğinin gelişmesi yönünde de önemli bir atılım gerçekleştirmiştir. Devamında eğitim ve kültür devrimleri gelmiştir. Bugün Cumhuriyet Halk Partisini eşleştirenler hiç unutmasınlar ki bu partinin sayesinde varlar ve politika yapıyorlar. 
Bizler, kul iken yurttaş, ümmet iken ulus olmamızı sağlayan ve Yüce Mecliste oturmaya sandalyesi dahi bulunmaz iken bir taraftan Osmanlının miras bıraktığı savaş tazminatını ödeyen, Demir Çelikten Sümerbank’a, Şeker sanayinden Çimentoya, Demir yollarından, Limanlara kadar temel kurumları kuran bir anlayışın geleneğinin sahipleriyiz.
   Ne yazık ki millet için özgürlük ve hizmet anlayışını, kendi çıkarları ve yandaşları için kullanan iktidarlar, babasının malını mülkünü satarak üretmeden tüketen hayırsız evlatlar gibi, devletin mallarını yok pahasına yandaşlarına bir bir satarak, iş yapmış görünmeye çalışıyorlar. Yeni doğan bir bebeğin bile borçlu olduğu bugün, devletin satacak malı kalmadığında üretmeden tüketmeye alıştırılan, emek verip üretenin ürününü çürüten, onun yerine de yandaşlara ithalat kapılarını açan iktidarlara, dur diyebilmek, önüne gelene satılan, şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu vatan topraklarına, sahip çıkmak için, herkesi bu partiye destek vermeye bekliyorum. Partimiz kurulduğundan bugüne kadar emek veren herkese şükranlarımızı sunuyorum. Siz değerli arkadaşlarımın ve tüm cumhuriyet halk partililerinin 90. Kuruluş yıldönümünü kutluyor, hepinize saygılarımı sunuyorum. ' dedi.

Erbaş'ın ardından söz alan Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Ataklı, 'CHP’nin 90. Kuruluş yıl dönümünde hepimiz bir araya geldik. Aynı zamanda güzel İzmir’imizin de kurtuluş yıl dönümü. Bu günler bizler için çok büyük anlam ifade ediyor. Atalarımız CHP’yi Türkiye’yi kazanmışlar ve bizlere teslim etmişlerdir. Bizlerde Partimizi varanımızı toprağımızı korumak ve kollamak bizlerin yegâne görevidir. Bizler asla teslim edenlerden olmayacağız. Biz Esenyurt Belediyesini önümüzdeki yerel seçimde teslim alanlardan olacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.CHP Esenyurt ilçesi tün çalışanları ve aday adaylarıyla ve tüm birimleriyle,birlik ve beraberlik içinde olacaktır.Birlik ve beraberliği bozmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. 2014 martında bir yerel seçim var.Buradan da 3 Belediye başkan Aday adayı var.şahsım adına söylüyorum Partimiz başkan olarak kimi taktir ederlerse,ben sonuna kadar aday olmasam da aynı çabayı göstereceğim.Hedefimiz bellidir bu seçimlerde Esenyurt Belediyesini alacağız. Hepinize  saygılar sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Belediye Başkan Aday Adayı Kemal Deniz Bozkurt yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi;  “CHP hiçbir zaman T:C sınırları içinde yaşayan kader ve inançlarıyla uğraşmamış.90 yıl ayakta kalmanın nedeni budur 4 yıl oldu CHP de göreve başlayalı. Burada korkunç bir parçalanma vardı. Bunu belirli ölçüde aştık. Diye bilirim ki; tüm CHP ilçelerinden çok iyi bir konumdayız.
Dünya ve Türkiye ölçeğinde bizim Esenyurt’un enerjisini taşıyabilmek için, bizim yerelde iktidar olmamız lazım. Yerelde iktidar olmak için neye ihtiyacımız var? 1 Nitelikli kadroya, 2 İdeolojiye, 90 yıldır kendini yenileyerek ve gelişen çaga ayak uyduran bir ideolojimiz var.Siyaset devleti yönetme sanatıdır. CHP de devleti yönetmeye adaydır. Halkın birlik ve beraberlik içinde yaşaması için, projeler yaratmak zorundayız.
Bizim mayamız para değil. İnanç, unut. İnancı ve umut’u devam etmesi için aramızda kaliteli, nitelikli bir birlikteliğe ihtiyaç var. Seviyeli ve ahlaklı bir siyaset sürdürürsek bizim Esenyurt'ta iktidar olmamız için hiçbir neden yoktur.”
Arından türküler ve şiirler söylendi ve gelen partililer dağıldılar.
Haber Gül Güyük




HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.