CHP Gaziantep'te önseçim sürprizi

CHP Gaziantep'te önseçim sürprizi
CHP’nin tek önseçim yaptığı büyükşehir olan Gaziantep’te değişim rüzgarı esti. Dr. Mehmet Şeker’in birinci sırada yer aldığı seçimde, milletvekilleri Akif Ekici 6, Yaşar Ağyüz 8, eski Bakan Mustafa Yılmaz ise 16’ncı sırada yer bulabildi.

Kayıtlı 17 bin 500 üyenin 10 bin 722’sinin oy kullandığı önseçim Abdullah Kepkep İlköğretim Okulu ve Hasan Ali Yücel Lisesi’nde gerçekleştirildi. Okulların bahçe ve girişi aday adayları tarafından adeta bir miting alanı gibi süslendi. CHPliler 40 aday adayından en az 5, en fazla 10 ismi pusulalara işaretledi. Yapılan seçimde 2009’da CHP’den metropol Şehitkamil İlçesi belediye başkan adayı olan Dr. Mehmet Şeker 4 bin 590 oy alarak birinci olurken, ikinci sırayı 4 bin 190 oy ile eczacı İrfan Kaplan, üçüncü sırayı ise 3 bin 885 oy ile avukat Mehmet Gökdağ aldı.

ESKİ BAKAN YILMAZ 16’NCI SIRADA

Bayram Yılmazkaya, Mahmut Kozbaş, Akif Ekici, Lütfi Demir, Yaşar Ağyüz, Naci Kılıç ve Fehime Çiftçi, Zihni Öztürk ve Ahmet Yılmaz da sırasıyla 4’üncü ve 12’nci oldu. Önseçime katılan ve seçim sırasında üyelere, "Gelin, Mustafa Yılmaz’a gelin, bizim Mustafa’ya gelin, hizmete gelin" diye çağrı yapan Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Yılmaz ise 2 bin 224 oyla 16. sırada yer alabildi.

12 milletvekili çıkaracak olan Gaziantep’te CHP’nin 2 ve 4’üncü sırayı kontenjandan belirlemesi bekleniyor.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.