CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İstanbul’da

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu İstanbul’da
CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu bu gece İstanbul’a gidecek, Cuma-Cumartesi günleri İstanbul’da çalışmalarını sürdürecek olan Kılıçdaroğlu Pazar sabahı Ankara’ya dönecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23-24 Mart'ta İstanbul'da yapılacak Sosyalist Enternasyonal'in Arap Dünyası Özel Komitesi toplantısına katılacak. Kılıçdaroğlu bugün saat 21.00'de, toplantıya katılmak üzere Ankara'dan İstanbul'a hareket edecek. Sosyalist Enternasyonal'in Arap Dünyası Özel Komitesi Toplantısı, yarın saat 10.00'da İstanbul Hilton otelde başlayacak ve iki gün sürecek.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu'nun verdiği bilgiye göre, Sosyalist Enternasyonal'e üye olan partilerin liderlerini, temsilcilerini ve bölgedeki demokratik ve ilerici hareketlerin üyelerini bir araya getirecek olan toplantının ana konusu "Bölgedeki dönüm noktasında: Değişim dönemini başarılı kılmak için ilerici hareketleri güçlendirmek" olacak. Kılıçdaroğlu ile birlikte Sosyalist Enternasyonal Genel Başkanı George Papandreu ve Genel Sekreter Luis Ayala'nın da katılacağı toplantının gündeminde yer alan dört ana konu başlığı şöyle:
"Suriye'deki siyasi ve insani krizlere cevap vermek: Şiddete son vermek ve demokratik geçişi güvence altına almak.
Değişim ivmesini korumak: sağlıklı ve etkili yeni demokrasilerin gelişmesini sağlamak.
Arap dünyasındaki değişimlerin farklı aşamalarının başarısını temin etmek için sosyal demokrat planı tanımlamak.
Bölgedeki sosyal demokrat güçler arasındaki işbirliğini artırmak, ortak amaçlarımızı geliştirmek için birlikte çalışmak."
Toplantı CHP'nin ev sahipliğinde, yarın ve 24 Mart'ta İstanbul Hilton Otel'de gerçekleştirilecek. Loğoğlu, CHP'nin dünyadaki sosyal demokrat ve sosyalist partilerin çatı örgütü olan ve kökleri ilk uluslararası işçi örgütlerine dayanan Sosyalist Enternasyonal'in toplantısına ev sahipliği yaparak uluslararası platformlarda giderek artan etkinliğini pekiştireceğini ve dünya halklarına Arap Baharı'na bakışını anlatacağını ifade etti. Loğoğlu, CHP'nin bu toplantı ile Arap halklarının beklenti ve umutlarının gerçekleşmesi için onların yanında olacağını belirterek, her türlü katkıyı yapmaya devam edeceğini de açıklayacağını belirtti. CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun 22-23-24-25 Mart programı şöyle;

22 Mart Saat 21.00 THY ile Ankara’dan İstanbul’a hareket…

23 Mart Cuma

10.0; Sosyalist Enternasyonal Toplantısı ( İstanbul Hilton )

24 Mart Cumartesi

10.0; CHP TBMM Plan Bütçe Komisyonu üyelerinin düzenlediği

Ekonomi Muhabirleriyle kahvaltı ( İstanbul Hilton )

11.30; Sosyalist Enternasyonal Toplantısı ( İstanbul Hilton )

20.0; Bakırköy Yunus Emre Kültür Merkezi. NAR TANELERİ oyun

25 Mart Pazar

10.0; THY ile İstanbul’dan Ankara’ya hareket

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.