CHP halk için proje üretmeli

CHP halk için proje üretmeli
CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı'nın açılışında konuşan Hasan Akgün, Genel Merkeze seslendi:

CHP Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, geçtiğimiz ay Merkez Mahallesinden E5 üzerindeki yeni yerine taşınmıştı. Dün düzenlenen açılış kokteyli, sosyal demokratların buluşma adresi oldu. Törene bölge siyasetinin önemli isimleri katılırken, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün konuşması adeta damga vurdu.

İLÇE BAŞKANI: YENİ ve MODERN MERKEZİMİZE KAVUŞTUK

CHP Büyükçekmece yeni merkezinin açılışını görkemli bir kokteylle gerçekleştirdi. Açılışa Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün yanısıra CHP eski Milletvekilleri, CHP İstanbul İl Yöneticileri, çevre İlçe Başkan ve Yöneticileri, Belediye Meclis Üyeleri, eski Belediye Başkanları, STK yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Hüseyin Gökbulak, Muharrem ayını andı. Gökbulak, "İlçe yönetim kurulu olarak buraya taşınmaya karar verdik. Eleştiriler almış olsak da buranın hem ulaşım açısından daha rahat bir konumda olması, hem de çalışmalar açısından daha geniş yer bulmamız anlamında önemli. Katkılarından dolayı Belediye Başkanımız Hasan Akgün'e teşekkür ediyorum" diye konuştu.



AKSU ve GÖKBULAK: ÜLKE TEHLİKELİ SÜREÇTE

İlçe Başkanı Gökbulak'ın açılış konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Örgütten Sorumlu CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Aksu, ülkenin tehlikeli bir süreçten geçtiğini ifade ederek, "Biz sadece AKP ile değil, AKP'nin Kaymakamları, Valileri, Emniyet Müdürleri ile de mücadele ediyoruz.

Ülke adeta kuşatma altında. Çocuklarımızın geleceğinden endişeliyiz. Laiklik tehlike altında. Önümüzdeki genel seçimlerde toparlanarak birlik ve beraberlik içerisinde CHP'yi iktidar yapmak için elimizi taşın altına koyacağız" dedi. Açılış törenine katılan İl Başkan Yardımcısı Ali Ulvi Gökbulak da yaptığı konuşmada AKP iktidarına yüklendi.



AKGÜN: "HALK CHP'DEN UMUT İSTİYOR"

Yurtdışında bulunan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, ayağının tozuyla geldiği ilçede açılış kurdelesini CHP'li yöneticiler ile birlikte kesti.

Konuşmasında CHP Genel Merkez yöneticilerine çağrıda bulunan Akgün, " Seçimlere 9 ay kaldı. Muhtemelen Nisan ayında seçim yapılacak, AK Partili bir çok kişi ile 1 haftadır beraberiz, öyle öngörüyorlar. CHP'nin örgütleri, teşkilatları ve Genel Merkezi bütün hususları bizden daha iyi biliyorlar ama seçim için halkın heyecan duyacağı projeleri üretmeli ve halkın önüne koymalılar.

Halka umut verecek, halkı peşine takacak, vukuu bulan olayların dışarıdaki Hüsmen Ağa'nın, Ayşe teyzenin, Ali amcanın anlayacağı dilden konuşabilirlerse biraz daha bu ülke için hizmet etmiş oluruz. Sokaktaki vatandaşın bize sorduğu sorular karşısındaki rahatsızlığımızı da beyan etmek istiyorum ama derinliğini anlatmayacağım. Vatandaş CHP karargahından, Ankara'dan 2015 seçimleri için ayakları yere basan, halkı arkasına alabilen, halka umut verebilen proje istiyor" dedi.




"DIŞ SİYASETTE YALNIZLIĞA MAHKUM EDİLDİK"

Avrupa Konseyi'nde yaşadıklarını da katılımcılarla paylaşan Akgün,Türkiye'nin dış siyasette tamamen yalnızlaştığını söyledi. Akgün, " Hepimiz siyasetin içindeyiz. Türkiye, Cumhuriyet tarihinden bu yana en zor yıllarını yaşıyor. Girmiş olduğumuz viraj üzerinde değerlendirme yapılması gereken bir noktadır. Düşünün ki teröristler ellerinde silahlarıyla, tanklarıyla, makine tüfekleriyle topraklarımızın üzerinde horon oynuyorlar. Dünyada bu tip olaylar olur. Bir devletin arazisinden öbür devlete silahlı ekipler geçer ama bunlar devletler arasında olur, NATO'nun ve BM'nin kuralları içerisinde lüzumlu bir durum vuku bulursa olur.

Ama savcının, polisin, jandarmanın yakalayıp adli makamlara teslim etmekle görevli oldukları teröristleri alkışlayarak uğurluyoruz, topraklarımızı çiğnetiyoruz. Bugün Türkiye bir çok noktada delik - deşik olmuştur; siyasette, dış siyasette itibarı yerlere inmiştir. Bunu en yakından yaşayan arkadaşınız benim; 13 - 18 Ekim tarihleri arasında Avrupa Konseyindeki yerel mecliste Türkiye'nin bir kez daha ne kadar tek başına kaldığının, terör örgütüne üyelikten hapse giren bayan Belediye Başkanının oradaki şovunu bugüne kadar hiçbir platformda görmedik. Ayakta 3 dakika alkışlandı.

10 dakika olan konuşma süresi varken, o Belediye Başkanı 35 dakika konuştu, ben ise zorla 4 dakika söz aldım, konuştum. Beni alkışlayan toplam 8 kişi vardı, bunların 4'ü Azeri, 4'ü de Türk'tü. Bunun anlamı şudur; dış siyasette yalnızlığa mahkum edildik. Eğer Atatürk'ün göstermiş olduğu medeniyet yolunda yürüyebilseydik, o hareketleri orada yapmak biraz sıkardı, ayaklarının altındaki taşlar oynardı. Çünkü Atatürk bize yüzümüzü Batı'ya dönerek medeniyete yürümemiz yolunu gösterdi. Ama Türkiye'nin rotası çıktı, el freni patladı. Bizi Kurtuluş Savaşı öncesinde de sırtımızdan vuran Arap dünyasından biz de nasibimizi aldık" diye konuştu.



"ACILAR BİR DAHA YAŞANMASIN"

Muharrem matemine de değinen Başkan Akgün, sözlerini şu cümlelerle sonlandırdı; "Muharrem ayında bulunuyoruz, değerli canlar oruç tutuyorlar. Bu matem ayında Allah herkesin orucunu kabul etsin. Dünyada bu tür zulümlerin bir daha yaşanmamasını dilerim"...   

PARTİNİN GELECEĞİNİ TARTIŞTILAR

Konuşmaların tamamlanmasının ardından topluca CHP yeni ilçe binasının açılış kurdelesi kesildi ve kokteyle geçildi. Sosyal demokratların buluştuğu açılış töreninde CHP'nin atması gereken adımlar da tartışıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.