CHP İstanbul gençliği Soma için ayağa kalkıyor

CHP İstanbul gençliği Soma için ayağa kalkıyor
CHP İstanbul Gençlik Kolları Başkanı Recep Karakoç ve yönetimi aldığı karar sonrası Soma için büyük bir eylem hazırlığına girdi.
 
CHP İstanbul gençliği Soma için ayağa kalkıyor
CHP İstanbul Gençlik Kolları'ndan Soma için büyük eylem hazırlığı.

301 vatandaşımızın Soma'da facia madeninde hayatını kaybetmesinden sonra CHP'li gençler Soma madenin sahibi olan Alp Gürkan'ı proteste edecek. CHP'li gençler 4 gün sürecek eylem için büyük bir hazırlığa başladı.

CHP'li gençler ilk olarak 24 Mayıs Cumartesi günü Soma Holding'in İstanbul Levent’teki şubesi önüne gelerek Soma'da yaşanan faciayı protesto ederek yaşanılan acıların hesabını soracak.

301 ŞEHİT İÇİN 301 GENÇ YÜRÜYECEK
Daha sonra 301 genç biraraya gelerek 25 Mayıs Pazar günü Soma'da hayatını kaybeden 301 vatandaşımızın isimlerinin bulunduğu tişörtleri giyerek Enerji Bakanı Taner Yıldız'ın istifasını istemek için İstanbul'dan Ankara'ya Enerji Bakanlığı'na yürüyüşe başlayacak.

CHP İstanbul Gençlik Kolları üyeleri 'Soma için büyük yürüyüşleri' boyunca yol güzergahındaki illerin kent meydanlarında sessiz çığlık eylemleri gerçekleştirecek.

27 Mayıs Salı günü Ankara'ya ulaşacak gençler Enerji Bakanlığı'nın önüne gelerek siyah çelenk bırakarak Bakan Yıldız'ın istifasını isteyecek. Enerji Bakanlığı'nın önündeki eyleminin ardından gençler çıplak ayaklarıyla ve kafalarında baretleriyle CHP Grup Toplantısı'na katılacak.

Öte yandan gençler, CHP Grup Toplantısı'nda Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na İstanbul'daki tüm gençlerin oyunu alacaklarının stratejinin anahtarını verecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.