CHP İSTANBUL’DA BAYRAMLAŞMA COŞKUSU

CHP İSTANBUL’DA BAYRAMLAŞMA COŞKUSU
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü’nde bayramlaşma Şişhane’deki İl Merkezi’nde gerçekleştirildi.


 

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Örgütü’nde bayramlaşma Şişhane’deki İl Merkezi’nde gerçekleştirildi. İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın ve İl Yönetimi’nin ev sahipliğindeki bayramlaşmaya Parti Meclisi Üyeleri İnci Beşpınarlar, İbrahim Yener, İstanbul Milletvekilleri Oktay Ekşi, Süleyman Çelebi, İhsan Özkes, Mahmut Tanal, Aykut Erdoğdu, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Adalar Belediye Başkanı Mustafa Farsakoğlu ile ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

 

Bayramlaşma töreninde partililere seslenen CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, “Ülkemizin içinde bulunduğu koşullar itibariyle çok da huzurlu bir bayram geçirmiyoruz. Türkiye’de ilk defa dini bayramlarla milli bayramlar arasında bir ayrım yapılıyor. Oysa bu ülkenin yurttaşları olarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da aynı huzurla kutlamak istiyoruz. 29 Ekim olmasaydı, bugün özgür bir ülkenin yurttaşları olarak Kurban Bayramı’nı da kutlayamıyor olacaktık” dedi.

 

İktidarın ‘istihbarat var’ diyerek 29 Ekim kutlamalarını engellenmeye çalıştığını hatırlatan Salıcı, “19 Mayıs’ta da istihbarat mı vardı” diye sordu. İktidara seslenen Salıcı, bu yönde bir istihbarat varsa, engel varsa iktidarsınız ortadan kaldırın ve yurttaşlarımızın özgür bir şekilde 29 Ekim’i kutlamasının önünü açın. Siz açmazsanız biz açacağız zaten” diye konuştu.

 

30 Ağustos’ta Adalar İlçesi’nde Atatürk Anıtı’na çelenk koydukları için bir milletvekili ile sekiz ilçe yöneticisinin polis tarafından telefonla ifadeye çağrıldığını hatırlatan Salıcı, “CHP’lileri telefonla ifadeye çağıramazsınız. Çağırmak istiyorsanız savcılıktan celp çıkarıp öyle çağırırsınız. Bu olmazsa sekiz kişiyle değil, sekiz bin kişiyle geliriz. Haydi buyurun çağırın” dediklerini ifade ederek, “Bu tavrımızın ardından bir daha kimse aramadı” dedi.

 

29 Ekim’de İstanbul’daki 12 CHP’li belediyenin tamamında ve 39 CHP İlçe Örgütü’nün büyük çoğunluğunda konser, etkinlik, fener alayı düzenleneceğini kaydeden Salıcı, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Kadıköy’de düzenleyeceğimiz Cumhuriyet Yürüyüşü’ne katılacak. Genel Başkanımızı Kadıköy’de yüz binlerle karşılayacağız” dedi.

 

Bayramları özgürce kutlamanın yolunun AKP’yi iktidardan indirmek olduğunu söyleyen Salıcı, “2013’te olursa 2013’te, 2014’te olursa 2014’te AKP’yi de Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı da İstanbul’da sandığa gömeceğiz. Kasım ayının ortasından itibaren İstanbul’u ev ev dolaşacağız. Seçime kadar İstanbul’daki tüm konutları en az dört kez dolaşacağız. AKP’yi iktidardan indirdikten sonra görelim bakalım kim ne diyecek bayram kutlamalarımıza. Tüm yurttaşlarımızın Kurban Bayramı’nı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum” diye konuştu.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.