CHP: İstifa sorun olmaz

CHP: İstifa sorun olmaz
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven’in görevinden istifa etmesinin partide bir sorun yaratmayacağını ifade ederek “Onlarca, binlerce İl Başkanlığı yapacak arkadaşlarımız var. CHP büyük bir kurumdur, CHP’de herhangi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin İlseven'in istifası ile ilgili açıklama yaptı.

Tekin, NTV canlı yayınında İlseven’in istifası ile gündemdeki diğer gelişmelere ilişkin soruları yanıtladı.

İlseven’in istifasından dün gece geç saatlerde haberinin olduğunu belirten Tekin, “İstifa tek taraflıdır. Arkadaşımızın hangi gerekçelerle istifa ettiğini bilmiyorum ama tabii ki saygı duyarız” dedi. İlseven’in, İl Yönetimiyle bir sorununun olduğunu düşünmediğini belirten Tekin, “Bundan sonraki dönemde ne olacak?” sorusu üzerine “Hiçbir şey olmaz. Onlarca, binlerce İl Başkanlığı yapacak arkadaşlarımız var. CHP büyük bir kurumdur, CHP’de herhangi bir sorunun olacağını zannetmiyorum” diye konuştu.

İlseven’in yerine yeni il başkanının en kısa sürede atanacağını kaydeden Tekin, “Tabii gerekçeleri öğreneceğiz, arkadaşımızın istifa gerekçesinin ne olduğunu doğrusu tam bilmiyorum. İl Başkanlığı sorun olmaz, onlarca arkadaşımız il başkanlığı yapabilecek düzeydedir İstanbul’da” dedi.
İlseven’in 55 gün gibi kısa bir sürede istifa etmesi konusunda bir yorum yapmak istemeyen Tekin, “Genel Merkez’le son dönemde gerginlikler oldu, randevu aldı ama görüşemedi” iddialarına ilişkin de “Hiç kimseyle bir gerginlik olmaz, Genel Merkez’in hiçbir il başkanıyla, il yöneticileriyle gerginliği söz konusu bile olamaz” diye konuştu.

-“ASPARAGAS HABERLERLE CHP’Yİ KARALAMAYA ÇALIŞAN ÇETE VAR”-

Bugünün kadınlar günü olmasına karşın kadınların sorunlarının tartışılmadığını ve “dedikodu haberlerin” tartışıldığını dile getiren Tekin Oda TV muhabiri İklim Bayraktar’ın eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a yönelik taciz iddialarına ilişkin de şunları söyledi:

“Doğrusu tabii dehşetle izliyorum son 3 günlük olayı, hem yargı boyutunda hem de kamuoyunun, basının, medyanın bu gayrıciddi işi ne kadar ciddiye aldığını. Bu, şunu gösteriyor: Türkiye’de gerçek gündem konuşulmasın diye, yolsuzluklar, işsizlik, baskılar konuşulmasın diye böylesi asparagas haberlerle Türkiye’nin gündemi meşgul ediliyor. Elbette gelebilir, sizler de geldiğinizde görüyorsunuz. Bize her gün gerek benim odam, gerek Sayın Genel Başkan’ın odasına onlarca insan rahatlıkla gelip görüşür, rahatlıkla anlatabilir. Ama böyle bir komplo haberleri, ‘Şu şöyle dedi, bu böyle dedi’, özellikle Sayın Genel Başkanımızla ilgili, Sayın Genel Başkan’ı en iyi tanıyan insanlar olarak ben çok iyi biliyorum. Sayın Genel Başkanımızın o gelen arkadaşa böylesi bir kelime kullanması söz konusu bile değildir. İspat etsinler, ben siyaseti bırakırım. Bu kadar çirkin, bu kadar asparagas haberlerle CHP’yi karalamaya çalışanlar, özellikle organize bir çete var. Bu çete ‘CHP içinde nasıl bir kavga yaratabiliriz’ uğraşı içinde olmuşlar. Ama hiç kimsenin gücü yetmeyecek CHP’nin yükselişine, CHP’nin iktidarına.”

Şanlı Urfa’da ve Mardin’de CHP’ye yoğun ilgi gösterildiğine dikkat çeken Tekin, “Bu ilgi karşısında korkanlar, bu tür haberleri üretecekler. Önümüzdeki günlerde daha çok haberler göreceğiz. Ama bu haberler hiçbirimizi yıldırtmayacaktır” dedi.

-“ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNDE KELLEMİZİ VERMEYE HAZIRIZ”-

“Kullandığınız bir ifade vardı, ölümse ölüm, tehditse tehdit, hırlamaya ne gerek var diye. Bu ne anlama geliyor?” sorusu üzerine Tekin, şöyle konuştu:

“Ne yazık ki hemen hemen her gün dedikodu haberleri, telefon dinlemeleri, kişisel düşünceler, görüşler adeta Türkiye’nin gündemine oturur gibi yansıtılıyor. Vatandaş bunlarla ilgili değildir. İlgili olan belli bir kesim vardır. Onlar, bunlarla meşgul. Bütün uğraş şu. Bunu görüyoruz, bunun bilinci içerisindeyiz. Bunu bütün CHP’liler biliyor, sıradan CHP’liden Genel Başkanına kadar. Bu organize çete seçime kadar bu işlere devam edecek. Ama onu bilsinler ki CHP’nin Genel Başkanı, bütün kadroları, bizler dahil olmak üzere bu mücadelede, özgürlük mücadelesi, demokrasi mücadelesinde kellemizi vermeye hazırız. Ölümse ölüm, horlamaya ne gerek var diyoruz.”

-“CHP, İSTANBUL’DA DA, TÜRKİYE’DE DE BİRİNCİ PARTİ OLACAK”-

Tekin, “İlseven’in istifası CHP’de nasıl yankılanır?” üzerine de “Hiçbir yankı olmaz, merak etmeyin. Çok büyütüyorsunuz. CHP dün kurulmuş bir parti değildir. Tarihi misyonu olan bir siyasi partidir. CHP’de hele İstanbul gibi bir yerde en az bir 20 bin tane il başkanı çıkabilecek bir siyasi partidir. Hiç merak etmeyin. CHP İstanbul’da da birinci parti olacak, Türkiye’de de birinci parti olacak. Bunu görenler bu korku içerisinde CHP ile ilgili dedikodu haberleri üretmeye devam edecekler. Onlar devam etsinler, biz mücadelemize devam edeceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.