CHP K.ÇEKMECE’DEN DAYANIŞMA YEMEĞİ

CHP K.ÇEKMECE’DEN DAYANIŞMA YEMEĞİ
Cumhuriyet Halk Partisi Küçükçekmece, Radisson Blu Hotel’de bir dayanışma yemeği yaptı.

 Yemekte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakanın, CHP'nin terör örgütleriyle ilişkisi olduğu iddiasına, "Rakka'daki terör örgütleriyle ilişkilerinizi Obama gözlerinizin içine bakarak söyledi" dedi.

ÇEBİ AÇILIŞ KONUŞMASI YAPTI

CHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Kemal Çebi’nin açılış konuşması ile başlayan dayanışma yemeğie ilgi büyüktü. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci yanı sıra çok sayıda siyasi yüzlerin katıldığı dayanışma gecesinde ilerleyen saatlerde katılımcılar müzik eşliğinde eğlendiler.

BAŞBAKANA CEVAP VERDİ

Yemekte konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Başbakanın, CHP'nin terör örgütleriyle ilişkisi olduğu iddiasına cevap vererek şunları söyledi:

"Ne zaman ki, Türkiye'nin en temel sorunları gündeme gelse, örneğin Uludere konuşulsa, Sayın Başbakan ne gariptir, 40'lara, 30'lara gider. Afyon'daki patlamanın hesabını sorduğunuzda aklına cumhuriyet dönemi, cumhuriyetin değerleri gelir. Reyhanlı'daki 51 yurttaşımızın hayatını sorduğumuzda, 'Bu katliamın sorumluları kim' diye sorduğumuzda yine bugün olduğu gibi hakaret, ağza alınmayacak küfürler ve yine bunları yapan Sayın Başbakan, Sayın Genel Başkanımız hakkında dava açıyor. Sayın Başbakan'ın ne deyip dememesinin hiç bir önemi yok. Anamuhalefet olarak sorduğumuz sorulara cevap istiyoruz. Sayın Başbakan, Obama'nın masasında yemiş olduğunuz fırça neydi, onu kamuoyuna açıklayın.

Yani kısacası 'İstihbarat zaafı var' demiş olduğunuz zaaf, 51 yurttaşımızın hayatına bedel olan bu sorunun temel kaynağını çok açık şekilde soruyoruz; Sayın Başbakan, MİT devletin kurumlarına bu bilgiyi verdi mi? Verdiyse neden bu önlemler alınamadı? İki, hani sizin özel talebiniz üzerine yandaş firmalarınızın Taksim'deki çukurunu korumak için binlerce insanın üzerine gaz sıktınız, özel MOBESE sistemleri kurdunuz, şimdi size soruyorum; Taksim'deki çukura göstermiş olduğunuz hassasiyeti Reyhanlı'ya niçin gösteremediniz? Reyhanlı'da istihbarat bilgilerine rağmen oradaki MOBESE sistemleri niçin çalışmadı Sayın Başbakan? Üç, çok açık ve net Rakka şehrindeki bütün bu terör örgütleriyle bağınızın ne durumda olduğunu Obama mı size söyleyecek? Biz de bu ülkenin yurttaşı olarak size sormayacak mıyız?"

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.