CHP Kadın Kolları ANA/dolu yollarında

CHP Kadın Kolları ANA/dolu yollarında
CHP Kadın Kolları ANAdolu yollarında 7ayda 7 bölge - 7 Ayda iller çalışması kapsamında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve MYK üyeleri BATMAN, SİİRT, MUŞ, BİTLİS, VAN’ da CHP il ve ilçe örgütleriyle ve çeşitli kadın gruplarıyla buluşarak ça

CHP Kadın Kolları ANAdolu yollarında 7ayda 7 bölge - 7 Ayda iller çalışması kapsamında CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan ve MYK üyeleri BATMAN, SİİRT, MUŞ, BİTLİS, VAN’ da CHP il ve ilçe örgütleriyle ve çeşitli kadın gruplarıyla  buluşarak çalışmalar yaptılar. Dernek, vakıf, esnaf,  ev ziyaretlerinin  yanı sıra ve Anneler Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklere katıldılar.

İnsanın yaşam hakkının her şeyin üstünde olduğunda hareketle,  annelerin gülümsemelerini ve siyasette etkin bir güç olması için çalıştıklarını söyleyen CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Hilal Dokuzcan, yaklaşan  yerel seçimler, genel seçimler Cumhurbaşkanlığı ve   olası referandum seçimleri için “Seçimlerin olmazsa olmazı kadınlarımızdır” diyerek çalışmalarının üç ana amacını “Güçlü,  etkin ve verimli bir yapı oluşturmak, yerelde geliştirdiğimiz politikalarla kadınlarımızla bir araya gelerek sorunlarını çözmek, yerel kadın politikalarının genel politikalara yansımasını sağlamak,  kadın ve siyaset ilişkisini güçlendirip daha çok kadın belediye başkanı, belediye ve il genel meclis üyeleri çıkarmak” olarak açıkladı.

Yaşanan sorunlar üzerine şiddetten en çok kadın ve çocukların etkilendiğini ifade eden  Dokuzcan, şöyle konuştu: “kadın kardeşlerimizle bir araya geldiğimizde erken evlilikleri, şiddeti ve ekonomik zorlukları konuşuyoruz. Kadın olmaktan ve kadına yönelik baskılardan kaynaklanan çok büyük sorunlar var, bu sorunlarının çözümünü birlikte ve sevgi ile örgütlenmiş CHP çatısında gerçekleştireceğimizi anlatıyoruz. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğe, kadın erkek eşitliğine ihtiyacı var. Dolayısıyla yaşanan ne olursa olsun Türkiye'nin her tarafında kadınların ortak isteği var. Yurtta barış, dünyada barış istiyorlar. Huzur ve güven istiyorlar, evlatlarını kardeşlerini ya da eşlerini kaybetmek istemiyorlar. Gittiğimiz her yerde ayrım yapmadan batıda da doğuda da aynı şeyi söyleyebilmek gibi bir kadın gücünün olduğunu gördük. Bunun birleştirici ve gerçekten bu ülkede huzuru sağlayacağı bir güç olduğunu biliyoruz. Kadınlar seslerini birleştirdiklerinde nefret ve şiddet dolu bir dünya yerine, sevgi ve barış dolu bir dünya hedefine daha güçlü ve örgütlü yürüyecekler. Bizde üzerimize düşeni yapacak daha çok çalışacağız.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.