CHP PARTİ OKULU İSTANBULDA YENİ MEZUNLAR VERDİ.

CHP PARTİ OKULU İSTANBULDA YENİ MEZUNLAR VERDİ.
Cumhuriyet Halk Partisi parti içi eğitim çalışmaları kapsamında parti okulu çalışmalarına ara vermeden devam etti. Nisan ayı grubunda Harbiye Crowne Plaza Otelde İstanbul’ un üç bölgesinin katılımıyla ikinci dönemi gerçekleştirilen eğitime, partinin çeşit

Cumhuriyet Halk Partisi parti içi eğitim çalışmaları kapsamında parti okulu çalışmalarına ara vermeden devam etti. Nisan ayı grubunda Harbiye Crowne Plaza Otelde İstanbul’ un üç bölgesinin katılımıyla ikinci dönemi gerçekleştirilen eğitime, partinin çeşitli kademelerinde görevli yüz kursiyer katıldı. 3 gün ve toplam 30 saat süren çalışmanın açılışı, parti içi eğitimden sorumlu Gen. Baş. Yard. Perihan Sarı ve İstanbul İl Baş. Oğuz Kaan Salıcı’nın katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta düşüncelerini açıklayan Perihan Sarı; Parti Okulu bizim yıllardır özlemini çektiğimiz bir hareket. Bu okul açılırken Gen. Baş. Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’dan tam destek aldık ve desteğimiz biran olsun kesilmedi dedi. Eğitimli arkadaşlar eğitmenler yetiştirdikçe sorunlarımızı, eksiklerimizi daha net belirleyeceğiz ve aynı zamanda çözüm üretmeyi başardığımız gün, bu iktidar koşusunda başarılı olacağız dedi.

Açılışta konuşan İst. İl. Bşk. Oğuz Kaan Salıcı ise; 2014’de İstanbul bizim sloganıyla yerel seçim yarışına başladığımız bu günlerde bir iktidar projesi olan parti içi eğitmen eğitimi temalı çalışırsak, gerçekten çalışırsak İstanbul’da önce büyükşehir belediyesini akabinde ilçe belediyelerini almamızı gerektirecek herhangi bir durum yok, yeter ki burada aldığımız eğitimler doğrultusunda tüm tabana aynı enerji ve sinerjiyi aktarbilelim dedi.

Açılıştan sonra usta eğiticiler sınıf sorumluları ve danışmanlar tarafından hızlı bir şekilde başlatılan eğitim çalışmaları çerçevesinde, 3 sınıfa ayrılan İstanbul Parti Okul grubu aldıkları teorik eğitimlerin arkasından ilk günden itibaren proje çalışmalarına başladılar. Etkili sunum teknikleri, etkili iletişim ve halkla ilişkiler konusunda bilgilendirilen katılımcılardan belirli konularda sunumlar yapmaları istendi. Danışmanlarının gözetiminde öğrendikleri teknikler çerçevesinde sunum hazırlayan katılımcılar hazırladıkları çalışmaları bütün sınıf arkadaşlarına aktarmaya çalıştılar.

Yetişkin eğitiminin tüm tekniklerinin eksiksiz şekilde uygulandığı program kapsamında ilk günün sonundaki deneyim konuşuyor bölümünde eski genel başkanlarımızdan Altan Öymen katılımcılara tecrübelerini ve seçimi kazanmak için yapmaları gerekenleri soru cevap şeklinde aktardı.

İkinci gün bir proje nasıl yapılmalı eğitiminin arkasından, katılımcılardan proje formatına göre çalışma yapmaları istendi. Her katılımcı yaptığı sunum sonrasında tüm sınıf tarafından değerlendirilmeye tabi tutuldu.

 İnteraktif bir eğitim modeli benimsenen çalışmada yatay örgütlenme modeline göre tüm katılımcılar eleştirilerini hitap eden kişiye bildirdiler eğitimin üçünçü ve son gününde katılımcılardan öğrendikleri teknikleri kullanarak hayata dokunabilecek, sosyal fayda sağlayabilecek bir proje yapmaları istendi. 3 sınıfta da danışmanları aracılığıyla gruplara ayrılan katılımcılar, hayata artı değer katabilmek amacıyla projelerini oluşturmaya başladılar.

Önümüzdeki günlerde toplam 15 farklı projeyi danışmanlarıyla birlikte hazırlayacak olan katılımcılar, böyle bir eğitim çalışmasında yer almaktan mutluluk duyduklarını belirterek kendilerine artık daha fazla güvendiklerini ve herhangi bir konuyu seçmene daha iyi ve etkili bir şekilde anlatmayı öğrendikleri için çok sevindiklerini söyleyerek bundan sonra seçim çalışmalarını bilimsel yöntemlerin ışığı altında sürdüreceklerini belirttiler.

Son gün yapılan eğlencenin ardından sona eren 2. Dönem Parti Okulu İstanbul çalışmasının ardından birbirlerini artık daha iyi tanıyan ve aynı dilden konuşabilen 100 kişilik eğitimli parti üyesinden oluşan bir grup daha seçim çalışmalarında daha aktif olarak görev almak için ilçelerine geri döndüler.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.