CHP seçim start’ını Silivri’den verdi

CHP seçim start’ını Silivri’den verdi
Silivri CHP İlçe Başkanlığı, Fatih Mahallesinde Seçim İrtibat Bürosunu açtı. 2014 seçimlerine bir yıl kala Fatih Mahallesinde CHP’nin açtığı Seçim İrtibat Bürosunun açılışı CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi’nin kal
Görkemli bir açılış töreniyle gerçekleştirilen CHP Fatih Mahallesi Seçim İrtibat Bürosunun açılış töreninde, Konuşma Yapan İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Seçim mahallede kazanılır. AKP’yi 20. Yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yeneceğiz. Öyle bir yeneceğiz ki onları, seçim sonuçları 1 Nisan da açıklandığı zaman 1 Nisan şakası zannedecekler ” dedi  

Açılışa bayanlardan yoğun katılım 
Silivri CHP ilçe Başkanlığının Fatih Mahallesinde kurduğu Seçim İrtibat Bürosunun açılışına, CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP 3. Bölge Milletvekili Süleyman Çelebi, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri eski Belediye Başkanı Selami Değirmenci, Meclis Üyeleri, Parti Yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Özellikle bayanların yoğun katılım gösterdiği açılışta, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’ya ve açılışa katılan davetlilere, bayanların kendi elleriyle yaptığı börekler ikram edildi.  

Tuğlu; Biz şimdiden her türlü seçime hazırız
Fatih mahallesinde açılan seçim irtibat bürosunun açılışında konuşan CHP Silivri İlçe Başkanı Mümin Tuğlu; Biz şimdiden her türlü seçime hazırız. Milletvekilliği seçimine de, Cumhur Başkanlığı seçimine de, Belediye Başkanlığı seçimine de biz şimdiden hazırız. Cumhuriyet Halk Partisi dimdik ayaktadır. Dimdik Cumhuriyetin yanındadır. Yıkılmamış ayaktadır. Bu konuda da Silivri halkına sonuna kadar güveniyoruz” dedi. 

Işıklar; “ 2014’te de hep birlikte Atatürk’e yürüyeceğiz
İlçe Başkanı Tuğlu’nun ardından kısa ve öz konuşan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar;  “Son 2009 seçimlerinde 29 mart akşamında buradan bir aşağıya inişimiz vardı. Hep birlikte Atatürk’e gitmiştik. Biz yine ona doğru yürüyeceğiz. 2014 seçimlerinde de yine hep birlikte Atatürk’e birlikte yürüyeceğiz. Burada ki bu birliktelikte bunun habercisidir” dedi. 

Çelebi; Silivri’nin başarısı ile Türkiye aydınlığa kavuşacak
Silivri CHP’nin Fatih Mahallesinde açtığı seçim irtibat bürosunun açılışına katılan CHP 3. Bölge  Milletvekili Süleyman Çelebi; “Başarının ölçüsü şudur. İlçe Başkanı Burada, Beledi Başkanı Burada, Eski İlçe Başkanı burada ve eski yeni demeden beraber bir yola çıkış var Silivri’de. Bu birlik, bu ortaklık bizi iktidara taşıyacak. Biraz önce arkadaşımız dedi ki; Silivri’de sorunumuz yok. Tamda Silivri’de sorunumuz var. Silivri’de yalnız belediye başkanlığını almak değil, aynı oranda da Büyükşehir Belediye Başkanlığını almak ve Genel Başkanımızı Başbakanlık makamına çıkartmaktır. Yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Gönül seferberliği yapıyoruz. Ortak mücadeleyi veriyorum. Ama bize çalışmak yetmez. Bu çalışmanın da ötesinde biz seferberlik ilan ettik. Türkiye’de ciddi bir saldırı var. Atatürk’ün çağdaş kazanımlarına ve Cumhuriyet’e yönelik bir saldırı var.   Bu Ülkenin değerlerine ve Atatürk’e sahip çıkan herkes Cumhuriyet Halk Partisine de sahip çıkmalı. O nedenle biz Silivri’nin yanında olacağız. Beraber yürüyeceğiz. Silivri’nin başarısı ile Türkiye aydınlığa kavuşacak” dedi. 

Salıcı; AKP’yi 20. Yılında öyle bir yeneceğiz ki, 1 Nisan Şakası zannedecekler 
Açılışta en son konuşan CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı; “ İmece usulüyle kurulan bu irtibat bürosu gayet güzel olmuş. Değerli arkadaşlar seçime bir sene var. Sizlerden bir ricam var. Mustafa Kemal Atatürk bizim partimizin kurucusu. Bu ülkenin de kurucusu. Sizlerde onun hemşerisisiniz. Biz bunların hepsiyle gurur duyuyoruz. Ama yapmamız gereken şey bu gururu başkalarıyla paylaşmamız lazım. Atatürk ile gurur duymanın en iyi yolu onun görüşünü iktidar yapmaktır. Onun için hep beraber çalışacağız. Mahalle temsilcilerim sabah burada toplanacaklar ve çalışma yapacaklar ve ondan sonrada sokağa çıkacaklar. Seçim sokakta kazanılır arkadaşlar. İktidar sokaktan geliyor. AKP’yi 20. Yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesinde yeneceğiz. Öyle bir yeneceğiz ki onları, seçim sonuçları 1 Nisan da açıklandığı zaman 1 Nisan şakası zannedecekler. Şaka olmadığını görecekler. Ama bu iktidarı vurmanın yolu sizin omuzlarınızda. Biz İstanbul’u alırsak, ortada ne Recep Tayyip Erdoğan kalır, Ne AKP kalır, ne de Kadir Topbaş kalır. Kimse kalmaz. Bunun sorumluluğu sizlerin sırtında. Ve bunun gururu yine bizlerin olacak. Hep beraber biz bu gururu yaşayacağız.  Belediye Başkanımızı ayrı tutuyorum.  İlçe Başkanımız, Milletvekilimiz ve ben AKP’ye karşı olabildiğimizce sert vuracağız. Sizde vatandaşa karşı olabildiğince yumuşak duracaksınız. Benim işim AKP’ye sert çıkmak, sizin işiniz vatandaşa yumuşak bir şekilde yaklaşarak AKP’nin yaptığı yanlışları anlatmak. Bunu yaparsak biz seçimi alırız. Cumhuriyet Halk Partisinin kucağı geniş. Kimseye sen sağdan geldin sen soldan geldin demeyeceğiz. Herkesi kucaklayacağız. Atatürk’ün görüşlerini iktidar yapmak böyle mümkün. Daha önce bir yıl önceden Silivri’de seçim irtibat bürosu açan var mı? Bir yıl önceden seçim irtibat bürosu açıldıysa Silivri’de bu şu anlama gelir. Hem Belediye Başkanımız, hem İlçe Başkanımız hem de sizler gözü karartı anlamına gelir. Biz bu seçimi alacağız arkadaşlar. Başka bir yolu yok. Bunu yaparken de doğulusuyla batısıyla birlikte mücadele edeceğiz. Seçim mahallede kazanılır arkadaşlar” dedi.  

Trakya, Ege, CHP evet demeden Kürt sorunu çözülmez 
Seçim İrtibat Bürosunun açılışı için Silivri’ye gelen CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, İlçe Başkanlılığını ve Silivri Alevi Kültür Derneğini’de ziyaret etti. Hacı Bektaşi – Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Tamam Köroğlu ve Alevi Kültür Derneği Başkanı Coşkun Aksoy ile görüşen Salıcı, Barış sürecine ilişkinde değerlendirmelerde bulundu. Akil Adamlar bizim önerimizdi diyen Salıcı; Bizim önerimiz bir komisyon kurulsun ve o komisyon ile akil adamlar belirlensin diyeydi. Bu yapılmadı. Böyle barış süreci olmaz.  Güzel türkü söylüyor diye akil adam seçilmez. Bu ülkede Kürt sorunu Trakya, Ege ve CHP evet demeden çözülmez. Trakya evet demeden Kürt sorunu çözülmez” dedi. 
Haber/ Fatma Sarıbıyık 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.