CHP'de aday olacaklara “3 DÖNEM’ sınırı

CHP'de aday olacaklara “3 DÖNEM’ sınırı
CHP’nin yeni tüzük taslağında milletvekillerine ve belediye başkanlarına 3 dönem sınırı getiriliyor. Bu değişiklikle birlikte belediye başkanlığında 4’üncü dönemi geride bırakan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 3’üncü dönemi geride bırakan Avcıl

 CHP'de aday olacaklara “3 DÖNEM’ sınırı

 CHP'de, çifte tüzük kurultayları için hazırlıklar devam ederken Genel Merkez ekibi 26 Şubat'ta yapacağı ve gündemini kendisinin belirlediği kurultayda tüzüğü baştan aşağı değiştirecek. Yeni tüzük, partinin eski yönetici ve önemli isimlerini bir platformda buluşturacak olan akil adamlar komisyonunu öngörüyor. Bu komisyonda eski genel başkanlar ile genel sekreterler bir bakıma 'partinin hafızası' olarak görev alacak. Kritik konularda bu kişilere danışılacak.

  MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI OLMAK 3 DÖNEMLE SINIRLANIYOR

 Maddeler arasında en önemlilerinden biri de üç dönem şartı olacak. CHP'de milletvekili ya da belediye başkanlığı yapmak üç dönemle sınırlanacak.

 DEĞİŞİKLİK ONLARI ETKİLER Mİ?

Üç dönem milletvekilliği ve belediye başkanlığı yapanların yeniden aday olmalarına engel getiren yeni tüzük değişikliği, bölgemizde yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi. Bu değişiklikle birlikte 4’üncü dönem içinde olan Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, 3’üncü dönem içinde olan Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci ve daha önce Esenyurt’ta 3 dönem belediye başkanlığı yapan Gürbüz Çapan’ın 2014’te belediye başkan adayı olamamaları gündemde.

  İKİ AYRI GÖRÜŞ VAR

 Partiye yakın kimi kaynaklar, değişikliğin sadece “CHP üyeliği dönemini” kapsayacağını, bu nedenle daha önce farklı partilerden seçilen bu üç ismin değişiklikten etkilenmeyeceğini öne sürdüler. Gürbüz Çapan’ın ilk dönem SHP’den, Hasan Akgün’ün ilk üç dönem Anavatan Partisi’nden ve Mustafa Değirmenci’nin de ilk dönem DSP’den seçildiğini hatırlatan aynı kaynaklar, söz konusu değişikliğin sadece 4 dönemdir CHP’den seçilen Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ü etkileyeceğini ifade ettiler.

Kimi partililer ise bu görüşün tam tersini dile getiriyor; değişiklik diğer üç ismi de etkileyecek ve onlar da Selami Öztürk gibi aday olamayacak. (www.yerelgaste.com)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.