CHP’de kongre heyecanı başladı

CHP’de kongre heyecanı başladı
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul ilçe örgütleri, kongre yarışının ilk adımı olan delege seçimlerini yapmaya başladı. İki ayrı listenin yarıştığı Avcılar’da zaman zaman gerginlikler yaşanırken tek listenin oylandığı Esenyurt’ta Avcılar’a nispeten sakin bir

 

CHP ilçe örgütlerinde mahalle delege seçimleri heyecanı başladı. 21 Ocak itibariyle başlaması gerek seçimler, birçok yerde çoğunluk sağlanamadığı gerekçesiyle 22 Ocak Pazar gününe ertelendi.

İki listenin yarıştığı Avcılar’da erteleme dolayısıyla kimi mahallelerde sert tartışmalar yaşandı. Esenyurt’ta ise Avcılar’ın aksine sakin bir seçim atmosferi vardı.

 

AVCILAR:

Avcılar İlçe Örgütü, ilk gün ertelenen seçimleri dün gerçekleştirdi. Firuzköy, Merkez, Yeşilkent, Tahtakale, Üniversite, Denizköşkler ve Cihangir mahallelerinde yapılan seçimlerde Ortak listenin hazırlandığı Tahtakale Mahallesi hariç diğer yerlerde mevcut İlçe Başkanı Bayram Acar ile muhalif kanatın listeleri yarıştı.

Gazetemizin baskıya hazırlandığı saatlerde elimize ulaşan ilk sonuçlara göre Firuzköy, Merkez ve Üniversite mahallelerinde Bayram Acar’ın listesi ipi önde göğüsledi.

 

ESENYURT:

Esenyurt’ta ilk gün 6 mahallede yapılması gereken seçimler çoğunluk sağlanamadığı için 22 Ocak Pazar (dün) gününe ertelendi. Parti binasında yapılan ve tek listenin oylandığı seçimlerde herhangi bir tartışmaya rastlanmazken, seçimler sakin bir havada geçti.

Atatürk, Yeşilkent, Akçaburgaz, Fatih, İstiklal ve Cumhuriyet Mahallelerinde delegelerini seçen Esenyurt İlçe Örgütü, önümüzdeki hafta ise Namık Kemal, Merkez, İncirtepe, Talatpaşa, Yenikent, İnönü, Pınar ve Güzelyurt Mahalle delegelerini belirleyecek.

Delege seçimleri İstanbul genelinde 19 Şubat itibariyle bitmiş olacak. 31 Mart ve 13 Mayıs tarihleri arasında ise ilçe kongreleri gerçekleştirilecek.

 

BİRLİK VE BERABERLİĞİ KORUYACAĞIZ

Delege seçimlerini gazetemize değerlendiren CHP Esenyurt İlçe Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Esenyurt’taki seçimlere iktidarı hedefleyen bir uzlaşının ve tavrın hakim olduğunu söyledi. Bozkurt, “Tek hedefimiz bu birlik ve beraberlik ortamını kaybetmeden aynı şekilde iktidara kadar yürümektir. Bize duyulan güven ve inançtan dolayı partililerimiz çok teşekkür ediyorum. Gelecekte de bu güvene layık olmaya çalışacağız. Seçimlerimiz şimdiden partimize ve Esenyurtumuza hayırlı olsun” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.