CHP’de nefesler tutuldu

CHP’de nefesler tutuldu
Ön seçimin ardından tüm gözlerin bugün yapılacak olan Parti Meclisi’n çevrilidiği CHP’de nefesler tutuldu. Özellikle ön seçimden kaçarak merkez yoklamasına sığınan milletvekilleri ve MYK üyeleri kaygılı bir bekleyişin içine girdi.

CHP’de bugün toplanacak Parti Meclisi ülke çapında milletvekiliği adaylık listelerini kesinleştirecek. Hafta sonunu Ankara’da evine kapanarak kontenjan adaylarını belirlemek üzere yoğun bir çalışma içine giren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başta İstanbul olmak üzer hazırladığı kontenjan ve merkez yoklaması aday listesini Parti Meclisi’nin onayına suanacağı bildirildi.

Kimseyle görüşmüyor

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu geçmiş dönemlerin aksine bu ön seçim ve kontenjan adaylığı sürecinde kapıların hem MYK üyelerine, hem de koltuk bekleyen merkeze kaçan milletvekilllerine görüşmek isteyen vekillere “Şu anda karar aşamasındayız.Görüşmemiz yanlış anlaşılır. Değerlendirmemi sürüdüyorum” dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun MYK üyeleriyle bile genel konularda dahil olmak üzr görüşmede bulunmaktan kaçındığı da kulislerde dile getirildi. 

MYK’nın garanti isimleri

Kılıçdaroğlu’nun en çok zorlanacağı nokta olarak  MYK üyelerinin nerelerden aday gösterileceği konusu öne çıkıyor. 17 kişilik MYK üyelerinin (Genel Başkan Yardımcıları) tümünü aday gösterecek mi? Bu konuda, kulisler dolaşan bilgiler şöyle:
“Geçen kurultayda kendi davetiyle, PM’ye alıp yakın çalışma arkadaşı olarak görevlendirdiği, Selin Sayek Böke, Enis Berberoğlu, Mehmet Bekaroğlu ve Murat Özçelik’in yanı sıra, Haluk Koç, Gürsel Tekin, Faik Öztrak, Bülent Tezcan ile Tekin Bingöl’ün yerleri garanti”

İstanbul kontenjanları kimler olacak ?

İstanbul’da 14, Ankara ve İzmir’de 6’şar kontenjan kullanılacak. İstanbul 1. bölgede MYK üyelerinden Gürsel Tekin, Akif Hamzaçebi ve Mehmet Bekaroğlu; 2. bölgede genel başkan yardımcıları Sezgin Tanrıkulu ve Burhan Şenatalar; 3. bölgede ise Enis Berberoğlu’nun adı geçiyor. Grup Başkanvekili Engin Altay da 3. bölgeden adaylık bekliyor.Bunu yanısıra Faik Öztrak’ında bir sürprizle  Trakyalı adayı ön sıralarda olmadığı  3. Bölge’ye geleceği söyleniyor. MYK üyelerinden Murat Özçelik, Haluk Koç, Sencer Ayata, Tekin Bingöl ve Seyhan Erdoğdu Ankara; Bülent Tezcan Aydın; Yakup Akkaya da Muğla’da kontenjan adaylığı bekleyenler arasında yer alıyor.

 

Parti Meclisi oylayacak

 

Milletvekillerinin yanısıra çok sayıda isiminde kontejan adaylığı başvurusu yaptı biliniyor. Hatta kulislerde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçen hafta sonunda iki isimi genel merkeze çağırarak adaylık başvurularını aldığı söyleniyor. Hal böyle olunca da herşey bugün toplanacak Parti Meclisi’nde netlik kazanacak. Kılıçdaroğlu meclise önerilerini sunacak. Bunlar görüşülüp oylanacak. Parti Meclisi’nde Kılıçdaroğlu’nun elinin güçlü olduğunu belirten siyasetçiler “Genel Başkan ön seçimden geldi. Bu saatten sonra istediği isimleri rahat listeye  aldıracaktır. Sorun yaşanmaz. Beklenti gerçekten sıra bekleyen vekillerin önemli bir bölümünün listelere alınmayacağıdır ki. Bu da patide ön seçimin ardından genel başkan Kılıçdaroğlu’nun yeni yüzler ve yeni isimlerle seçime girmesi, eskileri de artık yeter diyerek tasfiye etmesi anlamına gelecektir. Örgütün beklentisi de bu yöndedir” dediler

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.