CHP'den davet gelirse sorusuna Sarıgül’ün cevabı!

CHP'den davet gelirse sorusuna Sarıgül’ün cevabı!
Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "Türkiye'nin siyasi partileri şu anda çözümcü değil, sorunun parçası durumunda" dedi.

Sarıgül, sanatçı Ali Ekber Çiçek'i anma törenleri için geldiği Güre beldesinde yaptığı açıklamada, Çiçek'in "hükümetlerin tayin ettiği değil, halkın yüreğinde taht kuran bir akil adam" olduğunu söyledi.

Yıllardır Anadolu'nun her köşesinde gezdiğini anlatan Sarıgül, "Hiçbir yurttaşımı bana karşı küs görmedim. Düşman görmedim. 'Biz barışı sağlıyoruz' diyenler dikkat etsin, barış düşmanlarına esir düşmesinler. Herkes şunu bilsin Anadolu insanı birbirine küs değil. Düşman değil. Barış sözcüleri, insanları birbirine düşman etmesinler yeter" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "CHP'den davet gelmesi halinde cevabının ne olacağı yönündeki" soruya Sarıgül, şu yanıtı verdi:

"Tabii ki burada davet Türkiye Değişim Hareketine (TDH) yapılması gerekiyor. Çünkü Mustafa Sarıgül tek başına çalışma yapan bir arkadaşınız değil, TDH olarak geçmişte Sayın Baykal'a karşı 120 ay mücadele verdik, demokrasi mücadelesi verdik. Parti içerisinde de büyük mücadele içerisine girdik. O noktada da Sayın Kılıçdaroğlu'nun almış olduğu rüzgarın önünü açtık. İstanbul belediye başkanlığı Mustafa Sarıgül'ün meselesi değil, İstanbul belediye başkanlığı, inançlara saygılı, laikliğe inanan cumhuriyetin değerlerine önem veren, ülkede Atatürk ilkelerinin gelişmesini ve güçlenmesini arzu eden herkesin düşünmesi gereken bir olaydır. Ve İstanbul belediye başkanlığı Mustafa Sarıgül'e endekslenmemesi lazım. İstanbul belediye başkanlığında 'demokrasi, barış, özgürlük' diyen büyük bir buluşmayı sağlayan kimde halkın gücü varsa, halkın gücü kimde birleşiyorsa o desteği oraya vermek lazım. Gerçekten o seçimden de başarıyla çıkmak lazım. O noktada bana ve Türkiye Değişim Hareketine bir görev çıkarsa o göreve, arkadaşlarımızla birlikte en iyi şekilde değerlendiririz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.