CHP'den imamlara iftar

CHP'den imamlara iftar
Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece ilçe başkanlığı ilçede görevli din görevlilerine iftar verdi.

CHP'den imamlara iftar

Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece ilçe başkanlığı ilçede görevli din görevlilerine iftar verdi. Büyükçekmece Atatürk Caddesi'nde bulunan Birtat Lokantasında gerçekleşen iftar yemeğine Büyükçekmece ilçe Müftüsü Mehmet Narin, Gürpınar Cemevi Derneği Başkanı Feyzullah Aslan ve çok sayıda cami imamları katıldılar.

CHP Büyükçekmece ilçe başkanı Dursun Tazegül iftar yemeğinde yaptığı kısa selamlama konuşmasında şunları söyledi: Öncelikle sözlerime başlarken, Ramazan ayının bugünkü iftar vaktini bizimle paylaştığınız için hepinize teşekkürlerimi arz ederim. Hoş geldiniz,sefalar getirdiniz.

Değerli Konuklar, İçinde bulunduğumuz ve idrak ettiğimiz mübarek Ramazan ayının sonlarına gelmiş bulunuyoruz. Ramazan ayı Müslümanlar için inanç, huzur, karşılıklı sevgi-saygı ve paylaşmanın öne çıktığı bir aydır. Bu vesileyle başta tuttuğumuz oruç olmak üzere, bu ayda yapmış olduğumuz bütün ibadetlerimizi, hayır ve hasanetimizi Allah kabul eylesin.

      İslam dini sosyal bir dindir ve bu dine inananlar bir arada ve beraberlik içerisinde Allah’ın emir ve yasaklarını yaşamak durumundadırlar. Bu beraberlik, ortak yaşam kurallarına uymakla mümkündür.

Özellikle ve öncelikle yurdumuzda yaşanan şiddet olayları nedeniyle dökülen kardeş kanının son bulması için, yetkili merciler gereğini bir an önce yapmalı. Emperyalist oyunlara gelmemeliyiz. Bu memlekette herkes anayasal olarak eşit haklara ve paya sahiptirler.                          

Sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın ibadet disiplinine bağlı olarak eda edilmesi, olandan olmayana akan hayır kanallarının açılması, her düzeyden ve her kesimden kişilerin aynı sofrayı paylaşmaları, böylece yaratılanlar arasında oluşan muhabbetten, yaratana ulaşılması beklenir. bu beklenti ve inançla,  Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün "Din adamlarına saygı göstermek Müslümanlığın icaplarındandır.” Görüşü doğrultusunda, Cumhuriyet Halk Partisi Büyükçekmece İlçe Örgütü olarak, Diyanetimizin güzide mensupları olan sizler ile iftar sofrasında beraber olup bu anı paylaşmayı arzu ettik. Bu arzu ve davetimize  uyarak geldiğiniz ve katıldığınız için sizlere tekrar teşekkür ederim.

Rahat ve tok uyumadan önce merhamet ve sorumluluk duygularıyla açlık ve zorluk içerisinde olanları düşünüp, onlara yardımcı olmalıyız. Tabi ki açlığı sadece yeme içme noktasında değil, aynı zamanda hoşgörü, şefkat, sevgi ve paylaşma gibi duygu ve erdemler noktasında da düşünmeliyiz. Bu duygu ve erdemlerdeki noksanlıklar ve açlıklar giderildiği oranda diyalog, adalet ve huzur ortamının sağlanacağına inanıyoruz.

İnşallah bu beraberliğimiz daimi ve hayırlı olur. Gelecek olan Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramınızı şimdiden tebrik eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.

Beni dinlediğiniz için hepinize en içten duygularımla teşekkür eder, saygı ve selamlarımı sunarım.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.