CHP’li Ekşi TBMM’ye Uzun’un durumunu sordu

CHP’li Ekşi TBMM’ye Uzun’un durumunu sordu
Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve eski iş ortağı Ali Gençbay'ın İmar'dan sorumlu Teknik Başkan Yardımcılığına getirilme konusu CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi tarafından TBMM'de önerge konusuna dönüştü.

CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, yanıtlaması istemiyle birkaç ay önce koltuğunu devreden İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin'e, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf hakkında bir dizi sorular yöneltti.

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu'nun inceleme başlatıp karara bağlamış olmasına rağmen, eski iş ortağı Ali Gençbay'ı, başkan yardımcılığına atadığından dolayı Uzun hakkında işlem başlatılıp başlatılmadığını soran Oktay Ekşi, "bu durumu bir belediye başkanına yakıştırabiliyor musunuz, hakkında herhangi bir işlem yaptınız mı" diye sordu.

Sahtecilikten dolayı 1 yıl süreyle tüm ihalelerden yasaklı Ali Gençbay'ın, eski iş ortağı Yusuf Uzun tarafından başkan yardımcısı yapılmasının yakışıksız olduğuna değinen Ekşi, belediyeye işleri dolayısıyla başvuran kişilerin bağış yapmaya zorlandığını, bunun da Belediye Başkanı Yusuf Uzun'un başkanlığını yaptığı BEKVA isimli vakıf aracılığıyla gerçekleştirildiğini, mevcut Başkan Yardımcısı Osman Dinç'in de yönlendirmede bulunduğunu belirtti.

İmar ve ruhsat başvurusu yapan bir yatırımcının şikayeti üzerine konuyu TBMM'ye taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi, İçişleri eski Bakanı İdris Naim Şahin'e "Ali Gençbay halen görevde midir" diye sordu.

 Ekşi'ye, bakanlık tarafından verilen 30 Ocak 2013 tarihli yazılı cevapta, "' İstanbul Milletvekili Oktay EKŞİ' nin 7/10648 sayılı yazılı soru önergesi ile ilgili olarak yapılan incelemede;

 Müşteki Erdal EKİNCİ tarafından Bakanlığımıza ve diğer kurumlara gönderilen dilekçeler ile Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının 08.11.2012 tarihli yazısında bildirilen ve yazılı soru önergesinde belirtilen hususları da kapsayan iddialarla ilgili olarak, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf UZUN, Belediye Başkan Yardımcısı Ali GENÇBAY ve diğer belediye görevlileri hakkında, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun hükümlerine göre yapılacak işlemlere esas olmak üzere ön araştırma yapıldığı, yapılan araştırma sonucu düzenlenen rapora bağlı olarak ilgililer hakkında Bakanlığımızca başlatılan işlemlerin devam ettiği anlaşılmıştır." dendi.

CHP Milletvekili Oktay Ekşi ise, şikayetlerden bağımsız olarak Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından başkan yardımcılığına atanan Ali Gençbay'ın görevde olup olmadığı hakkında yanıt verilmemesini eleştirdi.

Oktay Ekşi, “İzmir ve Eskişehir’in Büyükşehir Belediye Başkanları CHP’li olduğu için bu Belediyeleri müfettiş müfrezeleriyle işgal eden İçişleri Bakanlığının, sıra AKP’li Belediyelerle ilgili üstelik somut yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarına gelince nasıl ipe un serdiği bu soru önergesi sayesinde bir kere daha ortaya çıktı. İdris Naim Şahin, aynen Afyonkarahisar’daki büyük cephane infilakı ve Uludere’de 34 sivilin bombalanarak öldürülmesi olayları vesilesiyle yöneltilen sorulara Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın verdiği gibi yanıt verdi.  İkisi de “soruşturmanın devam ettiği ve gizli olduğu ilkesini suçu ve suçluyu unutturmanın aracı haline getirdiler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.