CHP'li Tekin'den öğrencilere destek

CHP'li Tekin'den öğrencilere destek
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde öğrenciler tarafından yapılan eylemlerin meşru olduğunu söyledi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, dün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde öğrenciler tarafından yapılan eylemlerin meşru olduğunu söyledi.
Tekin, "Gençlerin eylemi doğal yaşanan bir sürecin sonucudur. Daha 3 gün önce gencecik çocuklar coplarla dövülüp biber gazlarıyla dağıtıldılar. Bir tane arkadaşları karnındaki çocuğunu kaybetti" dedi.

Tekin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İzmir ziyaretinin sonunda Adnan Menderes Hava Limanı'nda gazetecilerin dün Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi'nde, AK Parti Milletvekili anayasa profesörü Burhan Kuzu'nun, öğrencilerin yumurtalı saldırısına maruz kalmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Burhan Kuzu'nun, öğrenci eylemlerini muhalefetin cesaretlendirdiği yönündeki açıklamalarına cevap verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Burhan Kuzu'nun referandum döneminde Türk toplumuna özgürlük dersi verdiğini hatırlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, "Belli ki bu iki kişi özgürlüğün de demokrasinin de ne olduğunu kavramış değil. Dünkü eylemler muhalefetin cesaretlendirdiği eylem değildir. Gençlerin dünkü eylemi doğal yaşanan bir sürecin sonucudur. Daha üç gün önce gencecik çocuklar coplarla dövülüp biber gazlarıyla dağıtıldılar. Bir tane arkadaşları karnındaki çocuğunu kaybetti. Bütün bu olumsuzlukları görmezden geleceksiniz. Demokratik haklı talepleri var öncelikle bu haklı talepleri dinleyeceksiniz. Bu talepler doğru talepler değilse muhalefet olarak biz de size destek veririz" dedi.

Başbakan ve Burhan Kuzu'nun, Türkiye'nin gündemini değiştirmek için öğrenci eylemlerini gündemde tuttuklarını dile getiren Tekin, "Sanki kıyamet kopmuş, büyük bir şiddetmiş gibi, dünyanın hiçbir yerinde böyle eylem olmuyormuş gibi Başbakan ve Kuzu'nun sadece Türkiye gündemini değiştirmek için bunu sıcak tutmalarını abesle karşılıyorum. Demokrasi ve özgürlüğün ne olduğunu kavramaları gerekiyor. Elbette biz de her türlü şiddete karşıyız ama böylesi masumane arkadaşları dövülmüş biber gaza yemiş bir çok arkadaşlarına destek olarak yapılmış eylemi ben meşru olarak kabul ediyorum" diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, gazetecilerin Kılıçdaroğlu, Baykal ve Sav görüşmesini takvimi, Fettullah Gülen cemaati ile Abdullah Öcalan ittifakı ile ilgili sorularını ise "Gündemde öğrenci olayları var" diyerek yanıtlamadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.