CHP'lileri kızdıran karar!

CHP'lileri kızdıran karar!
Esenyurt Belediyesi’nin haziran oturumunda AK Parti grubunun oy çokluğuyla aldığı borçlanma yetkisi ve gayrimenkullerin satışının belediye başkanına devredilmesi kararı CHP’lilere Meclis’i terk ettirdi.
Esenyurt Belediyesi haziran ayı ikinci Meclis oturumu tartışmalı geçti. CHP cephesi özellikle borçlanma ile ilgili alınan kararlara itiraz ederek salondan ayrıldı. Daha sonra CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda konuyla ilgili bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını Meclis üyesi Yavuz İren okudu.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Haziran ayı toplantılarının 05.06.2014 tarihli oturumunda; ilk önce bize verilen 3 maddelik gündeme ek olarak 10 ek madde getirilmesiyle herşeyi oldu bitti çabası olarak değerlendirip karşı çıktık. Ancak gündem maddelerinin çoğunluğu borçlanmaya yönelikti. Muhalefet grubu olarak borçlanma gereksinimlerini sorduk. 70 trilyona yakın borçlanma isteğinin belediyeyi borç
batağına sürüklemek olduğuna işaret ettik. Bu oranda borçlanmanın yanı sıra belediyenin çok sayıda arsa, işyeri ve gayrimenkulün de satışının yetkisinin belediye başkanına verilmesi talebi vardı. Buna
neden ihtiyaç duyulduğu, bunları satarken niçin borçlanma istendiğini sorduk.

Ayrıca bu kadar gayrimenkulün satış yetkisinin belediye başkanına verme yerine bir komisyon huzurunda yapılması şartını öne sürdük. Ancak AKP grubu oylarıyla bu borç batağı ve satış yetkisi başkana verilmiş
bulundu. Bu arada olumlu ve toplum yararına olan dini tesis alanının tespiti, Aile ve çocuktan sorumlu bakanlık için arsa tahsisi talebi kabul edildi.




Diğer yandan eski Kıraç belediye yerinin kat karşılığı STAR TOWERS olarak bilinen site içine kültür merkezi yapımı için de borçlanma istemi vardı. Oysa bu hizmet Kıraç halkına değil birilerine hizmet
olacağı öngörüsüyle karşı çıkıldı. Hakan Şükür Stadı'nın isim değişikliği talebine karşı çıktık.

Çünkü zaten kendilerinin verdiği bir ismi yine kendilerinin değiştirmeye kalkmalarının altında yatan nedeni sorgulamak istedik. Hiçbir ciddi neden gösteremediler. İşin özü AKP ile Cemaat arasındaki bir çekişme olduğu gün gibi ortadaydı. Biz de böylesi bir probleme alet olmak istemedik.

Zaten 5393 sayılı belediye kanununun 81 maddesi değişikliğinde, Meclis üye tam sayısının 2/3 çoğunluğun oyuyla olabileceğine işaret eder. Oysa sayın Meclis başkan vekili oylama yapıp “oy çokluğuyla kabul edilmiştir” diyerek, bir hukuksuzluğa imza atmıştır. Bunun üzerine CHP grubu olarak yapılanın hukuksuzluk olduğunu ifade ederek karşı çıktık. Ancak bu hukuksuzluk üzerine Meclis oturumunun olduğu gün Meclis’e getirilen 3 ayrı gündem maddesini “komisyonlarda görüşülmeden” geçirme girişiminde bulundular.

Bu maddelerden bir tanesi ciddi harcamalar gerektiren park ve bahçelerin çiçeklendirilmesi, sulanması ve bakım hizmetleri olması nedeniyle bu konunun bütçe-plan komisyonunda görüşülsün talebimiz dikkate alınmadı. Oylamaya geçmek istemeleri üzerine Meclis’i protesto ederek ayrılmak durumunda kaldık.

Bir taraftan hukuksuz işlemler yapılıyor, diğer taraftan meclis muhalefet grubu hiçe sayarak istedikleri gibi davranma tavırları halkımıza hizmet etme gayretinde olan biz muhalefet grubu olarak bu olan olayları halkımızla paylaşmak istedik."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.