CHP'nin 34. İstanbul İl kongresine iptal davası açıldı!

CHP'nin 34. İstanbul İl kongresine iptal davası açıldı!
Kongre bitti ama tartışma yeni başladı. Günizi Dizdar Kongrenin iptali için dava açtı. CHP Büyük Kurultay Delegesi adayı Günizi Dizdar İl Seçim Kurulu'na başvurarak Kongre'nin iptalini istedi.

CHP'nin 13 Mayıs 2012 Pazar günü yapılan 34. Olağan İstanbul il kongresi yargıya taşındı...


Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan CHP İstanbul İl Kongresi mahkemelik oldu. CHP Beykoz üyesi Avukat Günizi Dizdar salı günü akşam saatlerinde İl Seçim Kurulu'na başvurarak CHP İstanbul İl Kongresi'nin iptali için dava açtı. 
Günizi Dizdar, Kongre'de yüzde 33 cinsiyet kotasına uyulmadığı, oyların açık olarak kullanıldığı ve pusulaların tek bir sandığa atılmasının tüzüğe aykırı olduğunu ifade etti. Dizdar, gerekçelerinin yazılı olduğu dilekçeyi İl Seçim Kurulu'na teslim ettikten sonra sonucu beklemeye başladı. 


Dizdar'ın itarazları İl Seçim Kurulu'nca kabul edildiği taktirde Kongre'nin yeniden yapılması gündeme gelecek.  Öte yandan Ali Özcan'ın listesinde bulunan iki kadın üye cinsiyet kotası gereği Oğuz Kaan Salıcı'nın listesini deldi. Böylece Adalet eski Bakanı Mehmet Moğultay'ın Kurultay delegeliği de düşmüş oldu. Kurultay delegeliği düşen diğer üyenin ise çarşamba günü belli olacağı öğrenildi.
Orijinal Dava dilekçesi;
BEYOĞLU İLÇE SECİM KURULU BAŞKANLIĞINA

İTİRAZ EDEN :.
KONU :CUMHURİYET HALK PARTİSİ İSTANBUL İL KONGRESİNİN İPTALİ İSTEMİNDEN İBARETTİR.

İTİRAZLARIMIZ VE SEBEPLERİ
I)-13.05.2012 Tarihinde yapılan ve yönetim kurulu adayı olarak katılmış olduğum, CHP İstanbul 34 üncü. Olağan İl Kongresinde, oy kullanacak kayıtlı delege sayısı 600 olup doğal delegelerle birlikte toplam 638 dir.


II)-13.05.2012 tarihinde Yapılan bu kongrede kullanılan oy sayısının 616 – iptal edilen oy sayısı 181- Ali Özcan’ın listesine verilen oy sayısı 160- ve kazandığı bildirilen Oğuz Kaan Salıcı listesine verilen oy sayısının 275 olduğu bildirilmiş olup; Aşağıda izah edeceğimiz nedenlerle iş bu kongrenin iptali gerekmektedir.


ZİRA:1)-Malumunuz olduğu üzere, CHP Tüzüğünün 48 ve Yönetmeliğin 22 ila 26 maddelerinin düzenlendiği, Kongrenin yapılış ve geçerlilik şartlarında, Kongrende oylamanın geçerliliğinin, kongrede hazır bulunan üye tam sayısının salt çoğunluğu ile olacağı emredici düzenleme olup, kendi beyanlarına ve İl seçim kurulundan bildirildiğine göre, katılan üye tam sayısının 616 olduğu açıktır.

Ancak 275 geçerli olduğu söylenen oy sayısı ile listesi kazandığı bildirilen Oğuz Kağan Salıcının, mevcut tüzüğe göre yeter sayısı olan 309 delegenin geçerli oyunu alması gerektiği tartışmasız iken, mevcut oy miktarı olan 275 in kendisine ve ekibine bu kongreyi kazandırmayacağı açıktır.
DOLAYISI İLE CHP İSTANBUL 34. üncü İL KONGRENİN İPTALİ ile YENİDEN YAPILMASINA KARAR VERİLMESİ GEREKİR.

2)-Bir diğer iptal sebebi ise; Siyasi Partiler Kanunun 21maddesinde, kongrelerde oy kullanım, tasnif ve sayım usulü olan, Oylamanın GİZLİ ve Tasnifin AÇIK olacağı kuralının ihlalidir.
ŞÖYLEKİ; Ekte sunduğumuz, kongre salonunda çekilmiş fotoğraflar ve salonun kamera kayıtları incelendiğinde, 24 saate varan kongre süreci ve fiziki şartların insan dayanıklılığını zorlaması ve görevli sayısının yeterli olamaması nedeni ile ve kötü niyetli kişilerce işin rezalet boyutuna ulaştırıldığı, OY KULLANILMASININ, MASALAR ÜZERİNDE AÇIKTA VE HERKESİN GÖZLERİ ÖNÜNDE YAPTIRILDIĞI- (3 ŞAHISLARIN BASKI- TELKİN VE YÖNLENDİRMESİ İLE)- OY SAYIMIN İSE MAALESEF, HER TÜRLÜ SUİSTİMALE AÇIK OLAN, ADETA GİZLİ TASNİF ŞEKLİNDE YAPILDIĞI SABİTTİR.
Dolayısı ile CHP İstanbul 34.üncü. İl kongresinin İPTALİ Gerekir.

3)Malumunuz olduğu üzere, matbaada (tek) çarşaf liste olarak bastırılan oy pusulaları, Seçim kurulu başkanı tarafından, geçersiz oy tespitinde haksızlık-lara meydan verilmemesi için, Başkan ve yönetim kurulu tek liste, Kurultay delegeleri içinde ayrı liste yapılması gerektiği bildirilerek, mevcut oy pusulası ortadan yırtılmak sureti ile 2 ye bölünmüştür.
Ancak, kullanılan oyların sayım ve tasnifi sırasında, her iki listeden 1 inde var olan bir eksiklik veya yanlışlıktan dolayı, sadece o listenin iptali ve sağlam olanın geçerli sayılması gerekirken, bu kural ihmal edilerek, diğer doğru pusulada iptal edilmiş ve çok sayıda kongre delegesinin oyu geçersiz sayılmak sureti ile büyük bir hukuksuzluğa sebep olunarak, seçilmesi gereken üyelerin hakları yok edilmiştir.
İtirazımız nedeni ile oy pusulalarının yeniden sayım ve kontrolü sonucu, bu usulsüzlük açıkça tespit edilecek olup, Bu nedenle de CHP İSTANBUL 34. CÜ İL KONGRESİNİN İPTALİ GEREKİR.

4)Bir diğer iptal sebebi de, Başkan adayları ile Yönetim kurulu üyelerinin adlarının birlikte bulunduğu oy pusulasında, .(İlçe Seçim Kurulu başkanı ile Görevlilere hissettirilmeden) başkan adaylarının isimlerinin karşısına, seçmek manasına gelen ve tek başkan adayı için kullanılan çarpı işareti dışında, diğer adayında ismi karşısına, tasnif sırasında ve görevli olmayanlarca, işaret konmak sureti ile pusulaların geçersiz sayılmasına zemin hazırlanmıştır. Bu husus, oy pusulaları üzerinde yaptırılacak basit bir GRAFOLOJİK inceleme ile kolayca tespit edilebilecek olup, bu hususun tespiti ile CHP İSTANBUL 34. İL KONGRESİNİN İPTALİ GEREKİR.

SONUÇ VE İSTEK:Yukarıdan beri izah ettiğimiz ve resen tespit edilecek nedenlerle CHP İSTANBUL 34.ncü İL KONGRESİ- NİN İPTALİNE VE YENİDEN KONGRE YAPIL
MASINA KARAR VERİLMESİNİ SAYGILARIMLA ARZ VE TALEP EDERİM. 15.05.2012.

İtiraz Eden Yön Kur Adayı


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.